Kokeza smenjuje Krstajića i postavlja Piksija na mesto selektora?

Burno će biti u Fudbalskom savezu Srbije u narednom periodu, a "Pandorinu kutiju" otvorio je Mladen Krtajić na konferenciji posle pobede nad Litvanijom

  • 79

Da nešto ne štima u odnosima Mladen Krstajić - Slaviša Kokeza, moglo je da se nasluti posle konferencije selektora Srbije, koji je bio u pravom emotivnom rastrojstvu, nakon pobede nad Litvanijom, kojom su Orlovi obezbedili 1. mesto u C Ligi nacija.

Iako je Srbija pobedila sa 4:1, igra u prvom poluvremenu, koje je završeno bez golova, donelo je velike glavobolje. A igra u nastavku pokazala je da su novinari bili u pravu kada su Krstajiću uporno iz konferencije postavljali pitanje "Zašto ne igra Aleksandar Prijović i zašto ne proba da zaigra sa dva špica?".

Mitrović i Prijović su za 45 minuta razbili Litvaniju, a čak je i predsednik FSS-a Slaviša Kokeza izjavom stavio do znanja Krstajiću da se ne slaže sa njegovim tvrdoglavim stavom da ne daje šansu napadaču PAOK-a.

Da li će posle Muslina i Krstajić doživeti istu sudbinu na čelu reprezentacije? Foto: MNPress

- Prvo poluvreme je bilo slabo i naravno da nisam zadovoljan igrom tokom tog dela utakmice. Drago mi je što je u igru ušao Aleksandar Prijović i što je postigao gol i upisao asistenciju. On je radom i zalaganjem to zaslužio, a na neki način bio je zapostavljen u prethodnom periodu. Smatram da je nazasluženo bio zapostavljen.

- Veoma mi je drago zbog tog momka, zaslužio je ovo ponašanjem i radom. Ali, nije na meni da se mešam u posao selektora. To je posao selektora, on odlučuje. Ja kao predsednik neću da se mešam. Kao navijač smatram da treba da igraju zajedno. Aposlutno da - rekao je Kokeza za Žurnal posle meča.

Ubitačan tandem koji se nije koristio do Litvanije - Aleksandar Prijović i Aleksandar Mitrović; Foto: Marko Jovanović

Podsetimo, slično je tako Kokeza izašao u javnost i kada je Slavoljub Muslin bio selektor, i istakao je da se ne slaže s tim da se Sergej Milinković Savić ne zove u reprezentaciju.

Epilog se zna, Muslin je otišao, a na njegovo mesto prvo je kao vršilac dužnosti postavljen njegov dotadašnji pomoćnik Mladen Krstajić, da bi on zatim preuzeo i potpuno tu ulogu i vodio reprezentaciju na Mundijal u Rusiji, iako bez dana staža u trenerskom poslu.

Prvi pik bio je Dragan Stojković Piksi i Kokeza to nije krio, ali pregovori su propali u poslednji čas, jer je proslavljeni bivši fudbaler dobio unosan višemilionski posao kao trener u Kini, gde po godini dobija 8 miliona evra.

Dragan Stojković Piksi; Foto: Marko Todorović

Krstajić je tako, ni kriv ni dužan, dobio čast da bude selektor Orlova, a u Rusiji je i pored dobrog početka i pobede nad Kostarikom, u duelu protiv Švajcarske i Brazila ispustio šansu za drugi kru. Javnost i navijači su po završetku Mundijala imali još žešće kritike na račun selektora, naročito zbog taktike protiv Švajcarske, a javno je Krstajića kritikovao i Luka Milivojević, koji je tu izjavu platio nepozivanjem ubuduće na spisak reprezentativaca.

Osim Milivojevića, u verbalni klinč sa Krstajićem ušao je i Matija Nastasić i obojica su poručili da neće biti u reprezentaciji dok je on selektor. A takođe je Krstajić otpisao i Baneta Ivanovića, a javnost mu nije oprostila i na koji način mu je oduzeo kapitensku traku uoči Mundijala.

VIDEO: Krstajić objasnio zašto nije zvao Luku Milivojevića

Nezvanično se pominje da Dragan Stojković Piksi ponovo figurira kao mogući selektor i pominje se da bi on mogao da bude zamenik Krstajića, ali Kokeza u izjavi posle Litvanije, na pitanje "Šta dalje?" najavljuje čekanje do žreba za kvalifikacije za EURO, posle čega će pričati sa ljudima iz sportskog sektora FSS-a, kao i sa selektorom.

Slaviša Kokeza; Foto: Marko Jovanović

- Da sačekamo najpre 2. decembar i žreb kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, pa ćemo posle da razgovaramo sa sportskim sektorom saveza i selektorom da vidimo šta ćemo i kako dalje nastaviti, te kojim putem - rekao je Kokeza za Alo i najavio burna dešavanja u FSS-u u narednom periodu.

List Informer piše da odnosi Kokeze i Krstajića dugo nisu dobri i da predsednik FSS-a želi da smeni selektora. Navodno se ne slažu oko nekih igrača već duže vreme, a u tekstu piše i da je Krstajić zvao neke igrače mimo svoje volje, dok se čelnici Saveza ne slažu sa Krstajićem oko Milivojevića i Nastasića.

Nema sumnje, čekaju nas burni dani. Vi svoje mišljenje o situaciji sa selektorom možete da ostavite u anketi.

VIDEO: Zagonetni Krstajić u emotivnom rastrojstvu posle Litvanije

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA