≫ 

ANKETA: Ko bi bio najbolji selektor umesto Mladena Krstajića?

Potegla se priča oko smene Krstajića, a ovo su moguće zamene

  • 60

Čitava fudbalska javnost posle završenog takmičanja u Ligi nacija priča o potencijalnoj smeni Mladena Krstajića. On je u emotivnom rastrojstvu na konferenciji posle meča najavio da nešto ne štima na relaciji sa predsednikom FSS-a Slavišom Kokezom, a isplivalo je i da je Dragan Stojković Piksi ponovo glavni kandidat za mesto selektora, koji je bio želja Kokeze i pred Mundijal.

Kokeza se oglasio posle priče o smeni Krstajića, ali je samo zagonetno poručio da će pričati posle žreba za kvalifikacije za EURO 2020. godine.

U ovom tekstu ćemo se baviti potencijalnim naslednikom Mladena Krstajića.

Dragan Stojković Piksi je prvi kandidat, a Kokeza ne skriva da gaji velike simpatije i da mnogo poštuje petu Zvezdinu zvezdu i legendarnog reprezentativca.

Dragan Stojković Piksi; Foto: ATA images

On je figurirao kao glavni kandidat i pred Mundijal, ali je upravo u tom periodu potpisao novi ugovor za Gvangžu RF, vredan 8 miliona godišnje, zbog čega nije mogao da preuzme reprezentaciju pred veliko takmičenje.

On ima ugovor sa Kinezima do kraja 2021. godine, ali ukoliko bi mogao da se napravi dogovor da Piksi tokom reprezentativne pauze bude slobodan da vodi reprezentaciju, nema sumnje da će biti prvi kandidat za novog selektora.

Slaviša Jokanović je možda i idealno rešenje, ukoliko ima ambiciju da se vraća u srpski fudbal.

Slaviša Jokanović; Foto: Guliver/Clive Rose/Getty Images

On je nedavno dobio otkaz u Fulamu, iako su se navijači ovog kluba protivili toj odluci. Slobodan je trener, prvi Srbin u istoriji koji je vodio jednog premijerligaša i nema sumnje da bi bio rešenje za koje bi veliki deo fudbalske javnosti digao ruku.

Vladan Milojević se pominjao kao mogući kandidat i posle smene Muslina.

Vladan Milojević; Foto: Marko Jovanović

Tada je sa Zvezdom imao ugovor koji je isticao, ali je na leto Milojević potpisao novi ugovor na dve godine, i pitanje je da li želi da napusti projekat koji uspešno vodi već dve godine, sada i u Ligi šampiona, gde Zvezda beleži istorijske rezultate.

Aleksandar Stanojević je takođe slobodan trener, pošto je nedavno u Saudijskoj Arabiji otpušten posle slabijih rezultata njegove ekipe.

Aleksandar Stanojević; Foto: MN Press

Bivši trener Partizana je jedan od najtalentovanijih srpskih trenera, a pominjalo se u prošlosti da je posle Partizana mogao da preuzme i reprezentaciju Srbije, ali tada nije došlo do saradnje iz različitih razloga. On je dalje skupljao iskustvo u Kini, Izraelu, Grčkoj, i Saudijskoj Arabiji. Ne treba zaboraviti da je Stanojević obavljao ulogu trenera omladinaca reprezentacije Srbije pre nego štoje prezuzeo Partizan i to mu je bio prvi samostalan posao.

Veljko Paunović je posle osvajanja Svetskog prvenstva na Novom Zelandu sa Orilićima pokazao da je trener za velika dela i da je preuzimanje A reprezentacije sledeći logičan korak. Ipak, on je počeo da gradi dalju trenersku karijeru u Americi, u Čikago Fajeru u kome je već tri sezone, a sada je u krizi rezultata i pretposlednji na tabeli u istočnoj diviziji MLS lige.

Veljko Paunović; Foto: Marko Todorović

Da li je vreme za novi izazov i iskorak u karijeri?

Za kraj, ostavimo mogućnost i da Mladen Krstajić ostane selektor Srbije. Koliko god da je trpeo kritike, on je posao odradio, obezbedio je prvo mesto u grupi Lige nacija i doneo Orlovima baraž za EURO, kao i plasman u B diviziju Lige nacija, a takođe je i podmladio reprezentaciju.

Mladen Krstajić; Foto: Marko Jovanović

Ukoliko bi nešto korigovao u taktici, davao više šanse Prijoviću, kao što je to bilo u drugom poluvremenu meča protiv Litvanije, možda bi između njega i Kokeze ipak mogao da se nađe zajednički jezik, pa da posle njihovog sastanka 5. decembra nastavi da obavlja posao selektora Srbije.

Šta vi mislite, ko je najbolje rešenje za selektora Srbije?

VIDEO: Zagonetni Krstajić u emotivnom rastrojstvu posle Litvanije

(D. U.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ivan Rakovac

    22. novembar 2018 | 16:16

    Slavisa Jokanovic,slobodan trener,mlad,forsira napadacku igru. Nek gubimo svaku ali da igramo muski,da dajemo golove,a ne kao p.. i opet nista...

  • deda_mica

    22. novembar 2018 | 16:49

    kakav antic nama treba trener koji shvata modern fudbal a to su Jokanovic ili Milojevic. Mada bi voleo da dodje Milojevic svidja mi se kako vodi zvezdu i ako navijam za partizan.

  • Rade

    22. novembar 2018 | 16:04

    Jokanovic

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA