Čeferin objasnio zašto nema ništa od Regionalne lige na Balkanu i najavio novo takmičenje pod okriljem UEFA!

Pored Lige šampiona i Lige Evrope, stiže nam i treće takmičenje

  • 0

Prvi čovek UEFA Aleksander Čeferin boravio je u Bosni i Hercegovini na otvaranju nove zgrade Fudbalskog saveza te zemlje.

Slovenac je tom prilikom odgovarao na brojna novinarska pitanja, a najzanimljivija su svakako ona vezana za Regionalnu ligu na Balkanu i potencijalnu Super ligu bogatih klubova.

- Ne planiramo regionalne lige, konkretno situacija na Balkanu nije sazrela za to. Ko će preuzeti sigurnosnu odgovornost za to? Što se tiče Superlige, to je fikcija koja u suštini nije ni postojala. To je samo medijski spin. Pre dva dana sam u Briselu imao sastanak sa predstavnicima evropskih klubova i svi su, uključujući one najveće, rekli da ih Superliga ne zanima. Dok sam ja ovde neće biti nikakve Superlige. To bi bila smrt za fudbal - rekao je Čeferin,a prenosi Klix.ba.

Čeferin je najavio i novo takmičenje pod okriljem UEFA.

Čeferin i Kokeza, tokom gostovanja prvog čoveka UEFA u Staroj Pazovi Foto: Marko Todorović

- Spremamo reformu fudbala u Evropi koja će nastupiti 2024. godine. Mnogo više klubova će igrati međunarodna takmičenja, a to znači puno veću mogućnost zarade - rekao je Slovenac i osvrnuos e na Ligu nacija:

- Liga nacija je ispala bolje nego što smo očekivali. Kada uporedimo brojeve gledalaca na prijateljskim mečevima ranije i sada u Ligi nacija, neverovatna je razlika.

Naravno, VAR je bio neizostavna tema, a Čeferin je istakao da tu još postoje neke dileme.

- VAR nije jasan, jer se ne zna ko je glavni, onaj sudija u kabini ili onaj na terenu. Šta ako pomoćni sudija pokaze ofsajd, a VAR pokaze da nije bio? Šta se tada radi? Kako da se ponovi akcija? UEFA trenutno radi na preciziranju pravila i najkasnije od iduće sezone ćemo ga koristiti u Ligi šampiona - jasan je bio prvi čovek UEFA.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA