≫ 

Pred nama je sportska vikend ludnica: Čeka nas možda i najveći fudbalski meč svih vremena!

Navijačima u Srbiji posebno će biti interesantan košarkaški večiti derbi, dok će svet pomno gledati ka Buenos Ajresu i Superklasiku u finalu Kopa Libertadores

  • 1

Tokom predstojećeg vikenda očekuje nas nekoliko spektakularnih sportskih događaja, koji će biti prenošeni na programu televizije Arena sport. Centralni događaj vikenda sasvim sigurno je duel na Monumentalu između Rivera i Boke Juniors, u revanšu finalne utakmice Kopa Libertadores.

Dovoljno spektakularna najava za duel je činjenica da je poslednji trening Boke na Bombonjeri pratilo 50.000 navijača.

Ipak, u Srbiji će posebno biti zanimljivo videti kako će izgledati prvi sezonski košarkaški večiti derbi između Zvezde i Partizana.

Kao uvod u izuzetno bogat sportski vikend, već u petak uveče na programu je direktan prenos veliki derbi Francuske između Sent Etjena i Liona.

A onda u subotu od 17 časova počinju da se nižu spektakli.

Andrea Trinkijeri; Foto: MN Press

Prvi je srpski košarkaški derbi koji će biti odigran u okviru devetog kola ABA lige i u kome se sastaju "večiti rivali" Partizan i Crvena zvezda. I jedni i drugi žele da pobedom u najvažnijem meču srpske košarke zaleče evropske rane. Ovaj susret umnogome može da odredi dalji tok sezone jer i Trinkijerijev i Tomićev tim očekuje težak raspored u narednom periodu.

Sa košarke od 19 sati prelazimo na fudbal. U Nišu drugoplasirani Radnički pokušaće da se suprostavi apsolutnom lideru domaćeg prvenstva, Crvenoj zvezdi.

Zvezda gostuje Radničkom na Čairu u derbiju 17. kola Superlige; Foto: crvenazvezdafk.com

Izabranici Vladana Milojevića suvereno vladaju domaćim fudbalom, i do sada su zabeležili sve pobede izuzev u duelu sa Partizanom koji je završen nerešenim ishodom.

Nišlije su trenutno drugoplasirane, imaju četiri boda više od Partizana. Trener Nenad Lalatović koji važi za odličnog motivatora biće naspram svog bivšeg kluba u kome je stekao punu igračku ali i trenersku reputaciju. Sa druge strane lider se suočava sa brojnim kadrovskim problemima, najavljen je izostanak nekolicine standardnih igrača. Takođe, crveno-beli u podsvesti imaće i utakmicu 5. kola Lige šampiona protiv Napolija. Sve navedeno garantuje mnogo uzbuđenja na „Čairu“.

Susret dana sledi odmah po završetku meča u Nišu.

Gorela je Bombonjera, a tako će biti i na Monumentalu; Foto: Guliver/Adrian Farias/Getty Images

Dugo iščekivano finale između Boke Juniors i River Plate izaziva ogromnu pažnju fudbalskih zaljubljenika u celom svetu. Komentator Arena Sporta Sreten Rašković garantuje vrhunski ugođaj tokom direktnog prenosa. Njegov komentar utakmice je ujedno izabran za jedan od najboljih na planeti u izboru uglednog argentinskog sajta Tyc.

Istovremeno u Buenos Ajresu se održava samit najutacnijih državnika sveta, što dodatno komplikuje ionako već tešku situaciju tamošnjih organa reda. Po nekim navodima želju da prisustvuje fudbalskom klasiku na „Bombonjeri“ izrazio je Predsednik Ruske Federacije, Vladimir Putin. Ne propustite spektakl dva najveća latino-američka kluba u borbi za trofej tamošnje „Lige šampiona“. Osim na terenu, bez dileme biće podjednako vruće i na tribinama.

Nedeljni program otvara utakmica Partizan – Dinamo Vranje.

Fudbaleri Partizana ne bi trebalo da imaju težak posao protiv Dinama; Foto: MN Press

Izabranici Zorana Mirkovića su apsolutni favoriti u ovoj utakmici, međutim unapred dobijeni susreti su uglavnom najteži. Vranjanci trenutno drže „fenjer“ Super Lige i sigurno da bi im pozitivan rezultat u Humskoj što je svakako i nerešen ishod mnogo značio u daljoj borbi za opstanak.

I u nedelju će ljubitelji košarke imati šta da vide, pošto je na programu košarkaški El Klasiko.

Svetislav Pešić vodiće Barsu protiv Reala u košarkaškom El Klasiku; Foto: MN Press

Blaugrana će sigurno početak utakmice dočekati na nogama kako bi pozdravila jednog od najvećih evropskih košarkaša svih vremena, Huana Karlosa Navara, koji se penzionisao nakon dvadeset godina blistave karijere. Na klupi domaćih sedeće naš Svetislav Pešić.

Još jedna fudbalska poslastica na programu je u nedelju - derbi Đenove, Đenova – Sampdoria. Vrela krv proključaće Ligurijom kada igrači oba tima istrče na teren. I ovaj spektakl neće proći bez naših protagonista, s obzirom da boje domaćih u ovom meču brani Darko Lazović, bivši fudbaler Crvene zvezde. Na licu mesta biće Miloš Milićević koji će pokušati da nam prenese delić uzavrele atmosfere sa stadiona „Luiđi Feraris“.

RASPORED SPORTSKIH SPEKTAKLA NA ARENI SPORT

Petak:

21.00: St. Etjen – Lion, AS1.

Subota:

17.00 Košarka: ABA LIGA: Partizan NIS - Crvena zvezda mts, AS1

19.00 Fudbal: SUPER LIGA SRBIJE: Radnički - Crvena Zvezda, AS1

21.00 Fudbal: COPA LIBERTADORES: Finale River Plate - Boca Juniors, AS1

Nedelja:

17.00 Fudbal: SUPER LIGA SRBIJE: Partizan – Dinamo, AS1

19.30 Košarka: ENDESA LIGA: Barça Lassa - Real Madrid, AS1

20.30 Fudbal: ITALIJANSKA LIGA: Genoa – Sampdoria, AS2.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA