≫ 

Otkazan meč River - Boka! Prošlo je šest sati ludila Superklasika bez utakmice, evo kada će se igrati! (VIDEO)

Groznica finala Kopa Libertadores žestoko je drmala Argentinu!

  • 18

Fudbaleri River Plejta trebalo je da budu Boki Juniors u revanšu finala Kopa Libertadores, ali se taj meč neće ipak odigrati, posle dva odlaganja! Duel će se igrati u nedelju od 21.00 po srednjeevropskom vremenu.

Na prvom meču, Boka je na Bombonjeri izborila 2:2 iako je River bio bolji takmac, a meč je obilovao adrenalinom, jer je čak u finišu Boka imala zicer da sa pobedom ode na gostovanje.

Triler Superklasika je takav da je bilo suđeno da se sve reši u revanšu, istorijskom, jer se najljući svetski rivali do sada nisu sastali u finalu najvažnijeg latinoameričkog fudbalskog takmičenja.

Ipak, nije ni slutio da će sve poprimiti bizarne i bolesne razmere, meč je zbog huliganizma dva puta odlagan, a u sve se uključila FIFA sa pretnjama, jer Đani Infantino najviše razmišlja o novcu uloženom u TV prava, pa su igrači primorani da nastupe i po cenu rizikovanja sopstvenog zdravlja.

Na kraju, meč je ipak otkazan i neće se igrati u subotu, već u nedelju od 21 čas!

River je obavestio navijače da čuvaju ulaznice, jer će one biti validne i za odloženi meč.

Ipak, nakon meča došlo je do velikih incidenataoko Monumentala između navijača Rivera i policije, ranjene su nosili na rukama.

UOČI MEČA

Kakva je groznica meča, svedoče vesti da su autobusi oba tima bili kamenovani i razbijeni na putu do stadiona Monumental.

Takođe, viđen je i napad suzavcem na igrače Boke, a to je najteže podneo Karlos Tevez, nekoliko njih je povraćalo posle ovog suludog poteza navijača.

Foto: Tanjug/AP

Posle svega, pod znakom pitanja je i odigravanje meča, u najboljem slučaju će početak biti odložen! Boka je tražila da se meč pomeri za drugi dan, a ka autobusu je letelo sve i svašta, što možete pogledati u snimku iznad.

Stadion je bio pun dva sata pre starta meča! Foto: Tanjug/AP

Posle svega ovog, predsednik Boke Danijel Anđeliki je poručio organizaciji KONMEBOL da njegovi igrači neće igrati na El Monumentalu.

Stepen ludila je otišao više malo kasnije, kada su krenula ambulantna vozila ka stadionu, kako bi prevezla igrače Boke koji su u lošem stanju zbog suzavca - Riverovi navijači su kamenovali i njih!

Prema prvim informacijama posle nereda, predstavnici KONMEBOL insistirali su da se meč ipak odigra, najranije u 22.00 po srednjeevropskom vremenu, što je 60 minuta kasnije od predviđenog termina.

Suzavac za huligane Rivera Foto: Tanjug/AP

Zbog neizlaska na zagrevanje, bilo je jasno da će doći do novog odlaganja barem za 20 minuta, a prvo je potvrđeno da se Bokin igrač Pablo Perez vratio iz bolnice posle vađenja komada stakla iz oka, ali neće biti spreman da igra.

Prvi čovek FIFA Đani Infantino poručio je zatim da će Boka biti diskvalifikovana ako ne igra, a ulog je bio veliki - nenormalne su sume novca uložene u TV prava za ovaj meč.

Zato je na kraju došlo do još jednog odlaganja, za 23.15 po našem vremenu, ali se i posle toga još malo sve odložilo.

Tek pred meč, oba tima dala su svoje startne postave, što je bio znak da će se definitivno igrati, ali je onda sve otkazano! Igraće se u nedelju od 21.00!

Kad se fudbal pretvori u rat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • miki

    24. novembar 2018 | 23:26

    E to je derbi!!!!

  • Divljaci maloumni

    24. novembar 2018 | 23:26

    Terajte se bre u ...upropastiste mi vece !!!

  • Cure

    24. novembar 2018 | 21:32

    Jedva cekam taj derbi danima i evo sta se desava.popio sam 5 piva a radim ujutru prvu..Nece mee..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA