≫ 

Jedan od najboljih derbija sveta odložen zbog - najvećeg derbija sveta! (FOTO) (VIDEO)

San Lorenco i Urakan poznati su u Argentini, ali i širom sveta, kao veliki rivali pa je svaki njihov meč priča za sebe

  • 1

Još jedan pravi argentinski fudbalski klasik "ljutih" rivala San Lorenca i Urakana odložen je zbog Superklasika River Plejta i Boke koji je, takođe pomeren za nedelju zbog subotnjih nereda.

Glavni razlog odlaganja jednog od najznačajnih derbija u Argentini jeste nedostatak policajaca koji bi bio u stanju da osigura bezbednost fudbalerima i navijačima i na ovom susretu.

Zanimljivo, tokom dana, argentinski mediji su saopštili da postoji problem sa pripadnicima organa reda jer u subotu njih oko 2000 nije imalo nikakve šanse da "izađe na kraj" sa desetinama hiljada fanatičnih navijača oba tima.

Čelnici klubova su saopštili da navijači sačuvaju karte za "lokalni derbi" kako bi mogli da ih iskoriste u momentu kada se stvore uslovi za odigravanje meča.

Da podsetimo, najveći rival San Lorenca, za koji inače navija Papa Franja, je Urakan iz Buenos Ajresa, klub sa tradicijom i atmosferom koja ne zaostaje mnogo za argentinskim velikanima Bokom, Riverom i, pomenutim, San Lorencom.

Navijači i jednih i drugih su u delirijumu na svakoj utakmici, a naročito kada je u pitanju ovako veliki derbi. Gde se atmosfera, slično Superklasiku dovede do usijanja. Iz tog razloga organizatori nisu želeli da rizikuju, pa je meč pomeren.

Zanimljivo, još uvej je neizvesno koje će se odluke deneti i za meč Rasiga i Banfilda, jer sve bezbednosne procene ne idu u prilog fudbalerima i pravim navijačima.

VIDEO: Superklasiko - Kad se fudbal pretvori u rat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Danica Nikolijević ex Petrašonjević zvana Cuca

    25. novembar 2018 | 13:54

    Smorili više sa odlaganjem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA