≫ 

Superklasiko će se možda igrati u Italiji, a evo koji grad je kandidat!

Možda derbi svih derbija dođe i u Evropu

  • 2

S obzirom na nerede i odlaganja finala Kopa Libertadores između Boke Juniors i River Plejta još uvek nije poznato kada i gde će se taj meč odigrati, a jedna od ideja je da domaćin bude Đenova. 

Važno je istaći da se prvo ponudio Abu Dabi koji će od 12. decembra biti domaćin Svetskog prvenstva za klubove, pa bi pobednik ostao u Ujedinjenim Arapskim Emiratima da se bori za planetarnu titulu.

Ipak, samo dan kasnije usledio je poziv Đenove. Zanimljivo je da su oba argentinska tima osnovali migranti iz Đenove, pa je ovo glavni argument Italijana, pored marketinškog motiva, da južnoameričke klubove dovedu u Evropu.

VIDEO: Kad se fudbal pretvori u rat

- Dragi predsednici, naš grad blizak po istoriji, kulturi i sportu sa Buenos Ajresom, oseća duboku i nerastvorljivu vezu sa dva vaša prestižna kluba, koji su osnovani od strane naših zemljaka koji su imigrirali iz Italije u Argentinu ranih godina 20-og veka i sada su bratski klubovi sa našim timovima Đenovom i Sampdorijom.

- Bolni događaji koji su vas nedavno pogodili probudili su dubok osećaj zajedništva. Zato imamo čast da vas pozovemo u svoj grad koji vam je na raspolaganju da ugosti tako važno finale, derbi glavnog argentinskog grada. Zahvalni smo na pažnji i ostajemo vam na raspolaganju ako vam nešto bude potrebno - navodi se u saopštenju grada Đenove.

Malo je verovatno da će se jedan od najvećih derbija današnjice preseliti, makar za ovu priliku, u Evropu, ali ako se to desi sigurno je da će sa jedne strane navijači u na Starom kontinentu moći da uživaju u Superklasiku, za razliku od onih u Argentini zbog kojih ova dva kluba i postoje.

Da podsetimo,  u utorak će zasedati čelnici Komnebol-a, kada će biti i definitivno poznat novi termin i mesto finala Kopa Libertadores.

VIDEO: UZNEMIRUJUĆE! Navijači Rivera šutiraju mrtvo prase na ulici

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    27. novembar 2018 | 07:58

    To nije posteno kakva bre evropa..unistice zar tog najveceg derbija na svetu..Treba da se igra na Monumentalu nek obezbede uslove..

  • SHONE

    27. novembar 2018 | 10:36

    Pre neki dan je na telegraf portalu objavljeno na kojih deset stadiona je najvrelija atmosfera! Na prvom mestu je "BOMBONJERA", a na drugom "MARAKANA"!!! Pa gospodo, izvolite, imacete sve!!! I bice kao da se igra u Argentini!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA