≫ 

Srbija dobija do 8 novih stadiona, a samo Nacionalni će imati čak 64.000 mesta!

Novi stadioni trebalo bi da omoguće razvoj fudbala, ali i uživanje u njemu

  • 87

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da neće biti lako realizovati ideju da Srbija sa Rumunijom, Bugarskom i Grčkom bude domaćin Svetskog prvenstva u fudbalu 2030. godine, te da ne zna koliko je to realno, ali da se treba boriti.

Vučić je gostovao na RTS-u u emisiji "Oko intervju", a jedna od tema razgovora bila je i izgradnja Nacionalnog stadiona od ok o64.ooo mesta. On je naveo da je važno izgraditi infrastrukturu, te da je motivisan da se "lepe utakmice" gledaju u Srbiji.

- Posebno sam motivisan protiv Urugvaja, jer su glasali za članstvo Kosova u Interpolu. Izgradićemo 7 ili 8 stadiona u Nišu, Leksovcu, Novom Sadu... - rekao je on.

Kako kaže, o održavanju Svetskog prvenstva razgovarao je i sa čuvenim fudbalerom Dejanom Stankovićem.

- To je bila Ciprasova ideja, on sada kaže da je moja, nema veze navikao sam da sam za sve odgovoran. Borićemo se za to, da izgradimo stadione u Vranju, Leskovcu, da u međuvremenu izgradimo sedam, osam stadiona, i u Nišu i u Novom Sadu - najavio je Vučić.

Ističe, da je "pravi cilj" izgradnja stadiona da ljudi imaju negde da igraju, da se bave sportom i da Srbija bude još uspešnija u sportu.

Da podsetimo, Nacionalni stadion, na kojem bi se ubuduće igrale utakmice fudbalske reprezentacije Srbije,  nalaziće se u Surčinu, a to je i potvrđeno najnovijom Odlukom Vlade o izradi Prostornog plana posebne namene.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA