≫ 

Superklasiko napušta Argentinu! Boka i River igraju finale na neutralnom terenu, bez navijača!

Ova vest neće se dopasti navijačima obe ekipe

  • 4

Ni Buenos Ajres, Ni Abu Dabi, ni Evropa! Prema poslednjim informacijama određeno je vreme i mesto odigravanja finala Kopa Libertadores između River Plejta i Boke juniors, a reč je o Paragvaju. 

Kako prenose mediji u Argentini, KONMEBOL ne želi da zbog incidenata dodeli pobedu Boki službenim rezultatom, ali stoji iza sankcija upućenih Riveru. Kako je zbog nereda stadion Munumental suspendovan do daljnjeg ideja organizatora je da "isele" možda i najveći derbi današnjice iz Argentine.

Prema poslednjim informacijama, odbačene su ideje da se finalni meč odigra u Abu Dabiju, i Đenovi pa će tako Paragvaj i grad Asunsion biti moguće poprište borbe za presrtižni trofej.

Kako je komandant Nacionale policije Paragvaja Valter Vaskez najavio mogući datum je 9. decembar.

- Pokušavamo dapronađemo način da sve organizujemo i izvedemo na pravi način. FInale bi trebalo da bude odigrano 9. decembra u Asunsionu - rekao je on za medije u toj zemlji.

- Ako se bude igralo ovde, preduzećemo sve neophodne bezbednosne mere. Ipak, preporuka policije je da se igra na zatvorenom stadionu.

Ipak, ono što je za sada sigurno, jeste da će  se meč odigrati 8. ili 9. decembra, van Argentine, i bez prisustva navijača. Ono što je KONMEBOL dozvolio klubovima jeste da delegacije koje dođu na utakmicu broje 40 članova.

Ova odluka potvrđena je odlukom Aleksandra Domingeza predsednika Konfederacije južnoameričkog fudbala.

 

VIDEO: Kad se fudbal pretvori u rat

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • valjevac

    27. novembar 2018 | 16:36

    Uništava se fudbal i srast sa ovakvim odlukama...sve ja razumem da ne treba nasilja i bilo cega te vrste ali zasto onda uopste i igraju tu utakmicu...

  • Haos

    27. novembar 2018 | 20:14

    Katastrofa...necu da gledam tu utakmicu !!!

  • RONALDINHO

    27. novembar 2018 | 20:05

    KAKO SVE TO ISTRPEŠE AEK I AJAX,PA EVO IGRAJU UTAKMICU .....DA NISU ARGENTINCI VEĆI LUDACI OD GRKA? NE BI BAŠ REKAO....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA