≫ 

Sećate li se bombaša na bus Borusije? Dobio je 14 godina robije, a "samo" je hteo da profitira na berzi (VIDEO)

Nemačko pravosuđe oštro sankcionislao Sergeja Venergolda

  • 1

Događaj koji je uzmemirio fudbalski svet 2017. godine, kada je aktivirana bomba u blizini autobusa fudbalera Borusije iz Dortmunda, u utorak je dobio sudski epilog.

Bombaš, Sergej Venergold (29), Nemac ruskog porekla, osuđen je na 14 godina robije zbog pokušaja ubistva, za koje se teretio.

Utvrđeno je da je Vernergold postavio paket sa eksplozivnom napravom na ruti kojom je prolazio autobus Borusije sa igračima na revanš meč četvrtfinala Lige šampiona.

Paklena naprava je u sebi sadržala metalne šiljke koji su, prilikom eksplozije, završili po zidu autobusa, i tom prilikom povredili dve osobe, među kojima je bio i fudbaler Mark Bartra.

Isprva se spekulisalo da iza napada stoje terorističke organizacije, međutim kako je istraga pokazala, Venergold je bio inspirator akcije, i to sa interesantnim motivom.

Naime, on je želeo da profitira od svoje akcije, verujući da će napad oboriti vrednost kluba na berzi, na šta se on prethodno kladio?!

Venergold je proglašen krivim po svih 28 tačaka optužnice.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • DARKO 100%

    27. novembar 2018 | 19:50

    E brokeru kakvu ce sad glupost u zatvoru uraditi , sigurno i za to ima neke akcije

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA