≫ 

Milojević pred Napoli: Nemojte da zaboravite šta se pre 27 godina desilo na nekih 260 km od Napulja! (VIDEO)

Strateg crveno-belih podsetimo na trijumf u Bariju, a kao odgovor na pitanje čega se plaši od strane Napolija

  • 6

Trener Crvene zvezde Vladan Milojević održao je konferenciju za meidje povodom utakmice 5. kola Lige šampiona protiv ekipe Napolija.

Crveno-beli u sredu veče (21.00 čas, RTS 1), u okviru grupe C, gostuju vicešampionu Italije i svaki rezultat sem poraza ostavlja ih u igri za evropsko proleće.

Milojević je konfereniju počeo tako što je preformilisao pitanje italijanskog novinara o 10 primljenih golova na prethodna dva gostovanja u LŠ.

- Vi znate da je smatram da je Anćeloti jedan od najboljih trenera u Evropi i ponavljam da smo fascinantni autsajderi, I kada smo se kvalifikovali u ovu grupu znali smo da će biti preteško. Ovde ima jedan ili dva igrača koji su uopšte igrali LŠ.

- Takmičenje gde se svaka greška plaća. Ove ekipe su pravljene da idu na trofej za LŠ. Ko prođe dalje, biće glani kandidat za naslov prvaka Evrope. Što se tiče tih golova, ne opterećujemo  se što smo primili 10 golova na dva gostovanja i siguran sam da će moji momci dati sve od sebe u sredu veče - rekao je Milojević.

Detalj sa prvog meča dva tima iz Beograda; Foto: MN Press

Trener Zvezde se zatim osvrnuo i na problem sa povredama, odnosno u kakvom stanju su MilanPpavkov i Dušan Jovančić.

- Imamo nekih kadrovskih problema. Dosta igrača je posle meča sa Liverpulom Pavkov je tu sa nama, kao što je i Jovančić. Videćemo hoće li igrati u zavisnosti od treninga. Znaćemo pred sam meč. Imamo sprema plan, videćete u sredu našu taktiku. Eto, nek ostane neka tajna i za vas italijanske novinare. Vi volite da znate sve - kroz osmeh je rekao Milojević koji smatra da u sredu niko nikog neće iznenaditi taktikom:

Na ovakvom nivou nema nekog posebnog iznenađenja. Napoli ima svoj određen način igre. To su igrači koji su duže vreme na okupu i koji žele da osvoje i Skudeto. Mi ćemo gledati kako ćemo mi odigrati i kako ćemo se ponašati na terenu. Ne interesuju nas drugi.

Govorio je Milojević i o važnosti utakmice.

- Svaka naredna utakmica je važna. Situacija je takva da sutra igramo protiv jednog fantastičnog rivala. Jako bitno je i to što prvi put na strani igramo pred našim navijačima. U Parizu i Liverpulu nismo imali njihovu pomoć...Mi samo želimo da izađemo i da se prikažemo u dobrom svetlu, ne razmišljam o prolazu. Sama činjenica da smo u LŠ daje nam vetar u leđa da ponovo vratimo Zvezdu tamo gde jeste. Sportisti smo, naše snove niko ne moćem da nam uzme. Bitno je da verujete u ono što radite. Ja verujem i to tražim od mojih igrača - da veruju.

VIDEO: Veljko Simić: Uz Delije smo 30 posto jači u Napulju!

Jedno od pitanja za Milojevića je bilo vezano i za strah, odnosno čega se Zvezda plaši od strane Napolija.

- Nemamo mi čega da se plašimo. Ne bih bio ovde da se plašim i da se svi plašimo. Nemojte da zaboravite da je davne 1991. godine, negde 260 kilometara odavde, Zvezda u Bariju postala prvak Evrope. Niko se u Zvezdi nije plašio ni tada i neće se plašiti. Velika mi je čast da budem pored takvog čoveka kao što je Anćeloti i da igram protiv njega,ali nema straha.Respekt da, ali strah ne.

SRNIĆ: INSINJE JE NJIHOV NAJBOLJI IGRAČ!

Zajedno sa Milojevićem, na konferenciji se pojavio i ofanzivni vezista Slavoljub Srnić.

- Utakmica protiv Liverpula nam je ulila samopuzdanje u nastavku takmičenja. Nećemo stati na tome, pokušaćčeno i ovde da napravimo dobar rezultat i da probamo da prođemo grupu. Sigurno je da je Napoli kvalitetna ekipa, ali smo mi pokazali da možemo da odigramo dobar meč i nećemo se predati - rekao je Srnić, a potom otkrio ko je za njega najopasniji igrač domaćeg tima:

- Po meni je Insinje ostavio najbolji utisak na prvom meču i mislim da je on njihov najbolji igrač trenutno.

VIDEO: Degenek pred Napoli: Imamo pravo da sanjamo prolaz

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Napulja - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Goran

    27. novembar 2018 | 20:36

    Bravo Miloje rekao si im ko je bio Evropski sampion i to na Nivnom terenu u Italiju Bari je zauvek u nasim srcima

  • JoVO

    27. novembar 2018 | 20:43

    Buducnost sinovi, proslost vama ne pripada

  • Jovan

    27. novembar 2018 | 20:47

    He, he, he.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA