Italijanski novinar poručuje: Zvezda može najviše da se plaši remija Napolija i Kjeva, uvek postoje navijači koji žele da stvaraju probleme!

Klaudio Ruso, novinar Calcio Napoli 24, smatra da će crveno-beli odigrati veliku utakmicu u Napulju i dodaje da dolazak Delija ne bi trebalo da predstavlja nikakav problem ni za koga. Uprkos i toj ''drugoj strani''

  • 4

Malo ko je očekivao da će Crvena zvezda posle četiri kola u ''grupi smrti'' Lige šampiona biti u igri za plasman u osminu finala, remi protiv Napolija i pobeda protiv Liverpula doveli su crveno-bele na korak do sna.

A  za to ostvarenje je potreban pozitivan rezultat u Napulju gde crveno-beli gostuju u sredu od 21.00 čas (RTS 1).

Tom prilikom Telegraf je razgovarao sa Klaudiom Rusom, novinarom Calcio Napoli24, koji veruje da srpski šampion nije došao na jug Italije turistički.

- Mislim da će Crvena zvezda odigrati veliku utakmicu, jer imaju šansu da prođu grupu. Ili barem da se domognu Lige Evrope. Moraju da učine sve što mogu. Biće im jako teško da nešto traže u poslednjem meču protiv PSŽ-a ako ovde izgube utakmicu. Crveno-beli će morati malo više ofanzivnije da igraju i mogu da iznenade Napoli ako naš tim ne bude bi spreman na to. Mada mislim da će Napoli teško propustiti ovu priliku da pobedi. Opet, ne smemo da potcenimo Zvezdu u dovedemo sebe u situaciju da na Enfildu tražimo prolaz dalje - rekao je Ruso za naš portal.

Meč protiv Liverpula i pobeda od 2:0 i te kako je promenila sliku koju je Zvezda imala u italijanskoj javnosti.

Ruso na radom zadatku u Parizu Foto: Privatna arhiva

- Naravno da Zvezdu svi drugačije gledamo posle tog trijumfa. U grupi se pre početka o srpskom klubu razmišljalo na taj način da će takmičenje zavrpiti sa nula bodova. A onda se desio taj remi sa Napolijem u Beogradu. Možda je i Napoli bio malo nepripremljen za taj meč, ali je i Zvezda sve učinila da obraduje svoje navijače. Jedno je sigurno, svi imaju drugačije mišljenje posle meča sa Liverpulom.

Što se tiče Anćelotijeve taktike za drugi meč, Klaudio je ubeđen da će Karleto menjati dosta toga u timu.

- Rezultat iz Beograda je bio veliko iznenađenje za sve i mislim da će Anćeloti menjati taktiku sada. Pogotovo i posle 0:0 protiv Kjeva u Seriji A. Hamšik, Alan i Fabijan će biti u sredini, Zjelinski se seli na klupu, dok je dilema da li će igrati sa Milikom ili Mertensom od početka. Tu je i ona da li staviti Hisaja ili Maksimovića u startnih 11.

Interesovalo nas je i gde bi to Zvezda mogla da iznenadi domaćina u sredu veče. Klaudio je imao svoje mišljenje.

- Zvezda možda fizički ima prednost. Videli smo to i u prvoj utakmici gde je odbrana imala jednu sjajnu partiju iza sebe. Zatvorili su skoro sve prilaze golu. Možda bi i prekidi i slobodni udarci mogli da budu problem za Napoli - rekao je novinar Calcio Napoli24, a zatim dodao i šta bi mogao da predstavlja problem za Zvezdu:

- Zvezdu najviše može da plaši remi Napolija protiv Kjeva. To je bilo stvarno neočekivano, jer su oni poslednji na tabeli. Međuti, igrali su dobo u odbrani i naterali su Napoli da po prvi put otkako je Anćeloti tu ne postignu gol na našem stadionu. Taj rezultat će i te kako uticati na domaći tim što se tiče motivacije. A motivacija je i to da ako Napoli i Liverpul pobede u svojim mečevima, to znači da će ići u osminu finala. To bi bio sjajan rezultat, pošto su mnogi mislilid a nismo imali sreće prilikom žreba i pomirili su se da je i treće mesto u grupi dobro.

Navijači Napolija u Beogradu Foto: Nikola Jovanović

Jedno od pitanja je bilo i to kako italijanski mediji gledaju na dolazak Delija u Napulj. Biće to prvo gostovanje s obzirom na to da su u prethodna dva meča odrađivali kaznu UEFA.

- U Napulju nema puno pritiska zbog dolaska Zvezdinih navijača, jer među njima i Napolijevim fanovima postoji prijateljstvo. Opet, ne mogu da tvrdim da neće biti problema, jer postoji određen deo momaka koji samo žele da stvaraju probleme. Ipak, sa medijske tačke gledišta, dolazak Delija ne predstavlja nikakav problem.

(Specijalni izveštač Telegrafa iz Napulja - Mario Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    28. novembar 2018 | 14:15

    Evo i mi dočekasmo da smo od nekog fizički spremniji.

  • delija

    28. novembar 2018 | 13:42

    radije bi da ovako deremo sa selekcijom ali i na ovo smo ponosni💪🏻

  • Mile

    28. novembar 2018 | 16:13

    Tesko Vileo bih da zvezda pobedi ili da igra nereseno Al Mislim Da ce da Bude 3:1 za Njih Mnogo Su jaki

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA