≫ 

Da li je ovo najhuliganskija Liga šampiona u istoriji? Tuče, bakljade, sačekuše, kazne! (FOTO) (VIDEO)

Za razliku od ranijih godina ove sezone ima mnogo više incidenata navijača u najkvalitetnijem fudbalskom takmičenju

  • 0

Ovogodišnja Liga šampiona biće po svemu sudeći najspecifičnija u poslednjih nekoliko godina. Prošlo je tek pet kola, a možemo da kažemo da je sigurno najhuliganskija sezona ovog takmičenja, sudeći po incidentima navijača od početka do sada.

Poslednji ispad navijača AEK-a i Ajakasa samo je upotpunio ovu tezu, a tokom sezone videli smo ispade huligana PSŽ-a, ali i navijača Napolija, Crvene zvezde, kao i Jang Bojsa. Ali, da krenemo obrnutom hronologijom, odnosno od najnovijih dešavanja, ka onima sa početka sezone

DELIJE ZAPALILE NAPULJI, SVE GORELO ISPRED STADIONA SAN PAOLO

Upravo su navijači Crvene zvezde imali svojevrstan spektakl ispred stadiona San Paulo kada su upalili baklje i osvetlili plato ispred stadiona

BAKLJADA NAVIJAČA JANG BOJSA NA OLD TRAFORDU

Novi  ispad imali su upravo navijači Jang Bojsa koji su zapalili baklje na utakmici sa Mančester Junajtedom i maltene zapalili tribinu.

KRVAVE GLAVE, SUZAVAC, I TUČA SA POLICIJOM, AJAKSOVI NAVIJAČI PRAVILI HAOS PO ATINI

Oko 200 okorelih navijača Ajaksa došlo je u Atinu u želji da se obračunaju sa pristalicama grčkog tima. Imali su pomoć u vidu prijatelja iz Krakovije i Panatinaikosa, a zatim su upali u prostorije navijača AEK-a, posle čega je došlo do žestokih okršaja.

Foto: Profimedia/AFP

U sve se uključila i policija, koja je stala između dve grupe, koja je bacala suzavac i šok bombe. Sve je gorelo, totalni haos i pravo ratno stanje viđeno je u Atini, gde su odjekivale eksplozije na sve strane.

Nakon toga  su navijači AEK-a baciili molotovljeve koktele na pristalice Ajaksa pred meč ova dva kluba, a prethodno su Ajaksovi u toku dana upali u njihov klub u Atini.

NAVIJAČI BENFIKE NAPALI HOTEL U KOME SU NAVIJAČI AJAKSA

Sve se desilo uoči prošlog četvrtog kola Lige šampiona kada su se u Lisabonu sastali Benfika i Ajaks. Oko 100 navijača holandskog tima napadnuto je u hotelu u Lisabonu. Nekoliko njih je povređeno i zbrinuto u lokanoj ambulanti.

ŽESTOKA TUČA NAVIJAČA ZVEZDE I PSŽ-A, FRANCUZI NAPALI DELIJE

Dve navijačke grupe sukobile oko 21.00 čas 3. oktobra u blizini Parka prinčeva, kao i da je policija koristila suzavac kako bi ih smirila.

U tuči je učestvovalo negde između 300 i 400 navijača, a vredi pomenuti da je otprilike toliko Zvezdinih bilo na tribinama.

Dalje, Le Parisijen navodi da su navijači domaćeg tima prvi napali i da su išli po gradu da traže Delije. Jednog su šutirali dok je ležao na zemlji, dok je drugi okrvavljen primećen ispred jednog bara.

NAVIJAČI NAPOLIJA PRETUKLI FANOVE LIVERPULA

Noć pre utakmice između Napolija i Liverpula, navijači domaćeg tima pretukli su pristalice engleskog kluba na ulicama Napulja! Ialijanski mediji prenose da su Napolitanci prosto tražili goste koje, zbog crvenih obeležja, nije bilo teško pronaći u gradu.

Nekolicina Engleza su čak završili i u bolnici.

KRVAVA NOĆ I TOTALNI HAOS U RIMU NAVIJAČ CSKA IZBODEN NOŽEM

Rim će dobro upamtiti dan kada su navijači CSKA došli da bodre svoj klub protiv Vučice jer je, posle incidenta sa pokretnim stepenicama, i ruski navijač zadobio ubod nožem u blizini stadiona "Olimpiko", dok su još dve osobe pretučene,

Dvadesetak navijača iz grupe CSKA koja je silazila u metro je završilo u bolnici, jednom je čak amputiran deo stopala, dok su ostali prošli sa nagnječenjima i prelomima ekstremiteta.

Navijači ruskog kluba su posle svega morali i da reaguju na natpise u italijanskim medijima da su oni prouzrokovali kvar na stepenicama usled konstantnog skakanja, najavili su i pokretanje tužbe i zatražiće obeštećenje od grada Rima

Disciplinska komisija UEFA je već krenula da sprema kazne. Prvi su na tapetu AEK i Ajaks a tim klubovima na teret nesportsko ponašanje navijača, tuču, upotrebu pirotehnike, o čemu će biti reči na glavnom pretresu 13. decembra u Nionu.

S obzirom na razmere nereda, za očekivati je da oba kluba dobiju ozbiljne kazne, novčane sigurno, a ne isključuje se i igranje nekog meča pred praznim tribinama, što se pre svega odnosi na Atinjane kao organizatore utakmice.

Podsetimo, dve grupe navijača, mnogi tvrde da su uz Ajaksovce bili i Panatinaikosovi huligani, sukobili su se i dan pre utakmice, kao i pre samog meča, a onda, u eskalaciji nasilja, i na samom stadionu gde su viđene brutalne scene od gađanja bakljama, bacanje Molotovljevog koktela, do prebijanja gostujućih pristalica od strane atinske policije.

Takođe, čeka se i odluka UEFA za sukobe navijača pre meča PSŽ - Zvezda. UEFA je trebalo da 18. oktobra donese odluku zbog incidenata navijača obe ekipe. Zvezda je na ovom meču imala svoju organizovanu navijačku grupu, iako joj je bilo zabranjeno da ima svoje navijače na ovom meču, kao i na meču u Liverpulu, zbog kazne koja je izrečena klubu posle upada navijača na teren u Salcburgu u meču kvalifikacija za Ligu šampiona.

Ipak, umesto konačne odluke, UEFA je odlučila da pokrene novi postupak, da detaljnije ispita "prijavljene incidente". Nije navedeno kakvi su incidenti u pitanju, ali će Etička i disciplinska komisija dodatno da ispita slučaj.

(D. S.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA