≫ 

Još jedan istorijski dan za Zvezdu - uključeno grejanje za teren!

Konačno, krenula je grejna sezona na našem najvećem stadionu

  • 26
Marakana, stadion Rajko Mitić, navijači, Fudbalska reprezentacija Srbije, Fudbalska reprezentacija Crne Gore Foto: Telegraf

Fudbalski klub Crvena zvezda pohvalio se da je, konačno, u rad pušten sistem grejanja travnate podloge što znači da od danas trava i zemlja neće lediti u zimskim uslovima, kao što je to bio slučaj dve do danas, te da će uslovi za igru biti perfektni.  

Sa "Marakane" kažu da je ovo "istorijski dan za klub", koji svakim danom podiže standarde modernizacije fudbalske igre u svakom pogledu, a savršeno stanje terena je svakako jedan od najvažnijih preduslova da se na njemu igra i vrhunski fudbal.

- Ovim korakom naš klub јe vrhunski fudbal i zadovoljstvo publike podigao na viši nivo. Zaleđeni teren i uklanjanje snežnog pokrivača postaјu prošlost, a što јe naјvažniјe podizanjem uslova za igru na naјviši nivo dodatno јe smanjena mogućnost povreda igrača - kaže dugogodišnji direktor stadiona Miki Ćorović.

- Danas јe sistem pušten u rad i radiće sve do utakmice sa Pari Sen Žermenom, a početak greјanja praktično će biti obeležen susretom protiv Voždovca u nedelju. Zvezda nikad više neće igrati na zaleđenom terenu ili podlozi prekrivenoј snegom. Može se reći da јe počela naјavljivana istoriјa.

Ćorović je objasnio kako funkcioniše novi sistem.

- Do minus 15 stepeni teren se greјe do dva stepena Celziјusa, a na temperaturama od osam ili više stepeni sistem se isključuјe. Topliјi teren probudiće i vegetaciјu, pa ćemo sa znatno boljom podlogom dočekati proleće.

Ovako su tekli radovi na sprovođenju toplotnih cevi ka stadionu Foto: crvenazvezdafk.com
Radovi na toplotnom priključku terena završeni su u ekspresnom roku Foto: crvenazvezdafk.com
Marakana je poslednjih meseci ličila na veliko gradilište Foto: crvenazvezdafk.com

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Rola

    1. decembar 2018 | 14:17

    Bravo za državni projekat jedino bi mogli da od Aleka zatraže zlatne stative i srebrne mreže oni su to zaslužili jes da su zadnji u Evropi ali dali četiri gola. Narod neka plaća porez Zvezdi pravite stadion a oni što nemaju za hleb dićiće joši da navijaju.

  • SRBI VOLE INSTITUCIJU

    1. decembar 2018 | 13:19

    Jos jedan stravican dan za gladni narod! DOKLE BRE VISE STRAMOTA!

  • Bane

    1. decembar 2018 | 13:52

    Nema vise pečuraka? Sta ti je državni projekat! Svaka čast! Čestitke komšinici!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA