≫ 

Fudbalski zemljotres u Londonu, Arsenal od 1:2 do 4:2 protiv Totenhema! Imamo utakmicu sezone u Premijer ligi (FOTO) (VIDEO)

Sve najbolje što fudbal može da režira videli smo u derbiju Severnog Londona

  • 1

Neverovatan meč odigrali su Arsenal i Totenhem u derbiju kola i derbiju Severnog Londona, gde smo videli sve što fudbal čini opijumom za mase: golove, penale, tuču, koškanja, preokret, šanse... 

Na kraju, posle najuzbudljivijih 90 minuta fudbala ove sezone u Premijer ligi, Arsenal je slavio 4:2, iako je na poluvremenu gubio 2:1!

Potpuni prokret "Tobdžijama" u nastavku su režirali ubitačni Obamejang, Lakazet i Toreira, dok na drugoj strani nije bilo pravog odgovora, "Pevci" su potpuno zatajili u drugom poluvremenu, kažnjeni su za indolenciju, surovo, od strane najvećeg rivala.

Žestok šamar pretrpeli su učenici Maurisija Poketina, iako su, posle furioznog starta Arsenala, smogli snage da preokrenu golovima Dajera i Kejna iz penala, ponadali se da ovaj meč ide u pravom smeru po njih.

Pritom je i Son imao tri šanse, tri puta je njegove udarce branio Bernd Leno, dvaput u prvom, jednom u drugom poluvremenu, pa i Korejancu ide "na dušu" što Totenhem nije bolje prošao u nedelju popodne na "Emirejtsu".

I golman Totenhema Loris je imao pune ruke posla, "zujalo" je iz svih pravaca u prvih dvadesetak minuta, u drugom poluvremenu naročito, spasavali su igrači gostiju "živu glavu" u trenucima najvećeg naleta "Tobdžija", ali im nije bilo spasa.

Foto: Tanjug/AP
Foto: Tanjug/AP

Koliko je naboj bio, svedoči i scena posle gola Dajera, kada je umalo došlo do masovne tuče igrača oba tima, što je ionakozapaljivu atmsoferu, dovelo do usijanja.

Leno je kiksnuo u toj situaciji, "poništio" momentum koji je do tada imao nejgov tim, krunisan golom Obamejanga. Ipak, posle gola gostiju, situacija se preokrenula, Totenhem je preuzeo kontrolu, izjednačio, brzo i poveo 2:1 preko Kejna koji je bio siguran iz penala.

U nastavku je postojao samo jedan tim.

Totenhem je bolje otvorio taj deo meča, preko Sona zapretio za 3:1, a onda bio ubačen u pakleni ritam "Tobdžija", nokautiran i patosiran!

Obamejang je doneo egal vrhunskim udarcem "iz prve" sa "kapice" kaznenog prostora, da bi euforija među Arsenalovim navijačima dostigla vrhunac kada je rezervista Lakazet, nakon kiksa u vezi gostiju, dobio loptu, i uz "pomoć" Dajera, je smestio iza leđa Lorisa.

Eksplodirale su tribine, Totenhem je bio na kolenima, a nokautirao ga je danas izvanredni Toreira udarcem iskosa, za konačan slom najvećeg rivala i najslađuz pobedu u najboljoj utakmici sezone.

Premijer liga, 14. kolo

Kristal Palas - Barnli 2:0

(Mekartur 16, Taunsend 77)

Hadersfild - Brajton 1:2

(Jergensen 1 - Dafi 45+4, Andone 69)

Lester - Votford 2:0

(Vardi 12p, Medison 23)

Mančester siti - Bornmut 3:1

(B. Silva 16, Sterling 57, Gundogan 70 - Vilson 44)

Njukasl - Vest Hem 0:3

(Čičarito 11, 64, Anderson 90+3)

Sautempton - Mančester junajted 2:2

(Armstrong 13, Soareš 20 - Lukaku 33, Erera 39)

Nedelja:

Čelsi - Fulam 2:0

(Pedro 4, Loftus-Čik 82)

Arsenal - Totenhem 4:2

(Obamejang 10.p, 56, Lakazet 74, Toreira 77 - Dajer 30, Kejn 34)

Liverpul - Everton 17.00

Odigrano u petak:

Kardif - Vulverhempton 2:1

(Gunarson 65, Hojle 77 - Doerti 18)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Leon

    2. decembar 2018 | 17:23

    Nikad jači Arsenal. Emery doktor fudbala. Jedna od najzanimljivijih utakmica ove sezona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA