≫ 

Zvezda "sredila" Voždovac za četiri minuta, Ebisilio i Ben pogurali crveno-bele do 50. boda u sezoni (VIDEO) (FOTO)

Crveno-beli nisu imali nikakvih problema sa gradskim rivalom

  • 33

Zvezda je sa spiska obaveza skinula i Voždovac, Zmajevi igrom nisu opravdali nadimak na "Marakani" odakle su ispraćeni sa porazom 2:0 (2:0) u 18. kolu Superlige.

Crveno-beli su pitanje pobednika rešili u samo četiri minuta prvog poluvremena, golovima Ebisilija i nedugo zatim Bena.

Bio je to period najinspirativnije igre ekipe Vladana Milojevića, ispostavilo se sasvim dovoljan da se "slomi" rival, upiše pobeda i učvrsti prvo mesto na tabeli.

Zvezda sada ima 50 bodova, devet više od Radničkog i čak 13 od Partizana.

CRVENA ZVEZDA - VOŽDOVAC 2:0 (2:0)

(Ebisilio 28, Ben 33)

CRVENA ZVEZDA: Borjan, Gobeljić, Degenek, Babić, Rodić, Jovančić (od 61. Marin), Krstičić, Ben, Ebesilio, Simić (od 61. Čaušić), Pavkov (od 79. Boaći)

VOŽDOVAC: Ilić, Maksimović (od 76. Mašović), Kovačević, Mihajlov, Purtić, Pavlović (od 64. Zličić), Luković, Jovanović (od 64. Duronjić), Stuparević, Ćirković, Milunović

Stadion: Rajko Mitić

Gledalaca: 8.123

Sudija: Petar Piper

Strelac prvog gola - Lorenco Ebisilio; Foto: MN Press

Nisu šampionski sastav iz Ljutice Bogdana poremetili odustvo defanzivne osovine Savića i Stojkovića, previše je aduta u Milojevićevim rukama ove sezone, pa su zamene u vidu Babića i Gobeljića odradile kvalitetan posao.

Šansu da povede Zvezda je imala već u drugom minutu, Krstičić je "topovski" zapretio, a u 12. je Pavkov imao još bolju priliku.

Osetio je nameru saigrača napadač Zvezde (vratio se u tim posle povrede), odlično ispratio proigravanje Ebislija, ali je njegov šut isto tako dobro predosetio golman gostiju Ilić i sačuvao svoju mrežu.

Čuvar mreže "Zmajeva" istakao se i desetak minuta kasnije još efikasnijom inetrvencijom, tada posle pokušaja Bena, kome je "ušao u šut" i drugi put spasao svoj tim sigurnog minusa na semaforu.

Ilić je bio u centru pažnje i nakon udarca Simića, kome je odbranio pokušaj glavom u situaciji "jedan na jedan"!

Golman Voždovca Ilić brani pokušaj Simića Foto: MN Press

Bio je to period meča kada je Zvezda pojačavala ritam, stezala obruč oko šesnaesterca Voždovca, što je uspela da materijalizuje u 28. minutu preko Ebisilija, koga je "u trepavicu" sa desnog krila pogodio Gobeljić.

Holanđaninu je ostalo samo da se "pokloni" i postigne svoj prvi prvenstveni gol ove sezone.

Nije se dugo čekalo na drugi gol, Zvezda je njime praktično "ubila" utakmicu i obeshrabrila goste da se ponadaju senzaciji u nastavku..

Pavkov je bio glavni protagonista akcije iz koje je Ben "poentirao". Prethodno mu je saigrač iz navale glavom spustio loptu na peterac, napadač sa Komora je bio na granici ofsajda, ali ne i u ofsajdu, a ostalo je sam završio: miran prijem na grudi i brza reakcija za 2:0.

Do kraja poluvremena vredi pomenuti bravuru Milana Borjana, koji se nije dao prevariti nakon kornera Voždovca i pokušaja glavom Mihajlova. Pružio se Zvezdin golman, paradom zaustavio loptu i poslao je u korner, pobrao aplauze za vrhunsku intervenciju.

U nastavku mreže su mirovale.

Zvezda je "skinula papučicu sa gasa" zadovoljna učinjenim, Milojević je izvršio sve tri izmene među kojima je bio i Ričmond Boaći, koji je "osetio teren" posle pauze zbog povrede. Ušao je umesto Pavkova, ali nije imao previše prostora i prilike da uđe u šansu.

Parola podrške Delija uhapšenom crnogorskom političaru Nebojši Medojeviću Foto: MN Press

Zvezda već u sredu od 17 časova (Arena sport 1) u vanrednom kolu Superlige igra u Subotici protiv Spartaka, koji je renovirao svoj teren i više neće igrati u Kuli svoje mečeve. Voždovac u sredu od 17 časova igra protiv Radničkog iz Niša na svom terenu.

Superliga, 18. kolo:

Petak

Bačka - Napredak 3:3

(Bajić 18pen, 73pen, Čeković 58 - Vulić 12, Eskić 66)

Subota

Rad - Vojvodina 0:1

(Đurić 23.p)

Zemun - Radnik 0:0

Mačva - Čukarički 1:0

(Gavrić 19)

Mladost - Partizan 1:1

(Pavlović 82 - Ivanović 90+2)

Proleter - Spartak 2:2

(Čović 61, Vujaklija 71 - Vukčević 14, Obradović 75)

Dinamo - Radnički Niš 0:4

(Haskić 34 pen, 45, 64, Stanisavljević 60)

Nedelja

Crvena zvezda - Voždovac 2:0

(Ebisilio 28, Ben 32)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Eeee

    2. decembar 2018 | 19:04

    Grobari u debelom minusu... BRRRRRR..

  • Goran KV

    2. decembar 2018 | 17:44

    Do pre mesec dana je bio kao trinaesto prase u Zvezdi. Ko je visak? Pavkov. Ko ide na pozajmicu? Pavkov. pavkov igra samo onda kada nema niko drugi. A sada naslov: VRATIO SE PAVKOV!!! Ako na sledece tri utakmice ne bude davao golove, opet se vracamo na picetak: Ma nema on pojma. Srbija bato!!!!!

  • Fk cz

    2. decembar 2018 | 18:58

    Miloje...daj Boćka malo...Pavkova smo videli...ovo su utakmice za kombinovanje i isprobavanje....mada se zna ko ima koliko kvaliteta...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA