≫ 

Sve što bi trebalo da znate o dodeli Zlatne lopte: Kako se glasa i ko su dvojica glavnih konkurenata Modriću?

Hrvat će voditi veliku borbu sa dvojicom domačih igrača u Parizu

  • 3

Početak decembra u fudbalskom svetu znači samo jedno - vreme je za dodelu Zlatne lopte Frans fudbala, čija ceremonija će se održati u ponedelja veče od 21.00 čas u Parizu!

Hrvatski vezista Luka Modrić je glavni kandidat da se okiti i trećoj nagradom, dok su mu najveći konkurenti Francuzi Rafael Varan i Antoan Grizman!

Modrić je nedavno ''pokupio'' nagradu UEFA za najbokjeg igrača Evrope i nagradu FIFA za najboljeg igrača sveta, a izabrali su ga novinari, navijači, selektori i kapiteni.

Dodela nagrade Zlatne lopte se bira malo drugačije nego ostale pomenute - najboljeg biraju samo novinari! Takođe, Zlatna lopta je prestižna i starija nagrada koja se dobija tako što novinari petorici igrača daju šest, četiri, tri, dva i jedan bod.

Modrić je nedavno dobio titulu The Best Foto: AP/Tanjug

S druge strane, kod izbora FIFA žiri najpre iazbere 10 igrača, a zatim novinari, navijači, kapiteni i selektori glasaju tako što daju pet, tri i jedan bod. Trojica najboljih su finalisti, dok onaj najbolji dobije titulu ''The Best.''

Takođe nagrada FIFA se dodeljuje za zasluge u sezoni (od jula do završetka SP), dok Zlatna lopta obuhvata kalendarsku godinu.

Već smo pomenuli da je Modrić favoriti zbog nagrada koje je već osvojio, ali i zbog činjenice da je sa Realom bio prvak Evrope i sa Hrvatskom vicešampion sveta.

Međutim, i Varan i Grizman imaju čemu da se nadaju.

Grizmanovo slavlje protiv Hrvatske Foto: Tanjug/Ap

Defanzivac Reala je takođe bio šampion Evrope sa ''kraljevskim klubom'', dok je u finalu Mundijala sa Francuskom pobedio upravo Modrića.

Kao i Grizman koji nije bio prvak Evrope, ali je sa Atletikom osvojio Ligu Evrope. Pritom je bio i dvostruki strelac.

>>> Posle poraza od Izrael, put Srbije ka Svetskom prvenstvu značajno je otežan, a da bi uopšte ostali u igri, Orlovi večeras moraju da pobede Grčku. Čist kec je 1,20, a pobeda s više od 9,5 poena razlike nosi kvotu 1,85. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Srbija - Grčka.

Zanimljivo, Kristijano Ronaldo i Lionel Mesi nisu u užoj konkurenciji i već je najavljeno da nijedan neće doći u Pariz.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • sale

    3. decembar 2018 | 09:09

    Ronaldo! Dajte coveku ono sto mu pripada.

  • Mara

    3. decembar 2018 | 12:48

    Grizman osvaja lagano,ako je pravde!Glavni igrac u klubu i reprezentaciji,osvojio LE i SP i u jednom i drugom finalu dao golove!

  • Grabe

    5. decembar 2018 | 15:40

    Luka dobio zasluženo,jedini je mogao varan,a za mbapea ima Jos vremena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA