Marković uskače u Žutu podmornicu? Klub iz Primere ozbiljno zagrizao za Partizanovog štopera!

Kontakt čelnika Partizana i španskog kluba je uspostavljen, ali još uvek ne postoji saglasje u vezi sa visinom obeštećenja za štopera

  • 4
Svetozar Marković, Ričmond Boaći Foto: Marko Jovanović

Mnogi evropski klubovi zovu i pitaju za cenu, mnogima je interesantan, nekolicina ga prati već duže vreme, ali, sem činjenice da će gotovo siguno napustiti Partizan, još uvek nije poznato “kom carstvu će se privoleti” Svetozar Marković.

Posle nagađanja grčkih medija da bi Olimpijakos, iako u organizacionom i finansijskom haosu, mogao da pazari štopera crno-belih (a činjenica je zapravo da ne mogu da ga plate), pojavljuje se i jedna znatno “opipljivija” priča sa zapada Evrope.

Kako Telegraf saznaje, mladi fudbaler kluba iz Humske je u ozbiljnim planovima španskog Viljareala i tim povodom su već načinjeni neki ozbiljniji koraci.

Da budemo precizniji: čelnici dva kluba su preko uticajnog posrednika, jednog od najmoćnijih agenata u našem i evropskom fudbalu, koji poslovno sarađuje i sa Partizanom i sa Viljarealom, stupili u kontakt, čak održali i sastanak na “temu Markovića”.

Crno-beli su izneli svoj stav u vezi sa visinom obeštećenja (ne pregovara se ispod 4.500.000 evra), dok su Španci voljni da posluju, ali bi da prođu nešto jeftinije od onoga što Partizan potražuje. Kontakti su nastavljeni i posle toga i to preko pomenutog posrednika, pa u Humskoj očekuju konktretnu ponudu “na papiru”, kako bi se dijalog nastavio.

Viljarealu ne cvetaju ruže tokom jesenjeg dela Primere, “žuta podmornica” se nalazi tek na 17. poziciji na tabeli, odmah iznad zone ispadanja i otuda španski klub već traži pojačanja. Marković bi, naravno, bio investicija za budućnost, ali je do realizacije transfera potrebno da se “poklope” razmišljanja čelnik dva kluba, odnosno da se usaglasi visina obeštećenja.

Pisali smo i ranije da za Markovića postoje interesovanja iz Portugalije (jedan od velikana), Italije (klubovi koji igraju u sistemu 3-5-2 zbog visine igrača) i Francuske i svi oni su u stanju da plate novac koji Partizan potražuje. Ipak, do početka prelaznog roka je ostalo još prilično vremena i sve se još uvek svodi na “opipavanje pulsa”.

Partizanov akvarijum i Saša Ilić u njemu

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    4. decembar 2018 | 20:59

    Jel su gledali kako ga je otresao napadac lucana zajedno sa mileticem?😂

  • Vlada

    4. decembar 2018 | 20:24

    Neeednih gidinu dana utakmica u primeri nijedna,onda sledi pozajmica u segundu ,tu ce biti utskmica od 5 do 9 za godinu,a posle toga sledi spasavanje karijere

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA