≫ 

Prvi čovek UEFA pričao o ustaškim pesmama na dočeku Hrvata!

Čeferinu se ne sviđa što su Kockasi slavili uz Tompsona

  • 0

Prvi čovek Evropske fudbalske unije (UEFA) Aleksander Čeferin održao je u četvrtak predavanje na jednom fakultetu u Ljubljani, i tom prilikom je govorio i fudbalskim i nefudbalskim stvarima koje su vezane za region.

Pod nefudbalske mislimo na pevanje ustaškog pevača marka Perkovića Tompsona na dočeku reprezentacije Hrvatske sa Mundijala.

- Hrvati su posebni. Patriotizam ih vodi do uspeha, ali taj patriotizam lako preraste u nacionalizam što je greška - rekao je Čeferin oko nastupa kontroverznog pevača na dočeku u Zagrebu:

- Znamo svi za incident Josipa Šimunića koji je vikao "Za dom spremni" i tako završio karijeru jer mu je bilo zabranjeno da igra na Svetskom prvenstvu. Neki bi morali da znaju da su uzor mladima.

Što se tiče onih fudbalskih, Čeferin je govorio o regionalnoj ligi koja, po njegovom mišljenju, nije dobra. Pogotovo za Sloveniju.

Čeferin u poseti FSS Foto: Marko Todorović

- Mi stariji se sećamo koliko je jugoslavenska liga bila jaka, ali prema našoj proceni budućnost je u međunarodnom i evropskom takmičenju, a ne u regionalnim ligama. Drugi razlog je taj što je naša regija specifična i teško bi bilo garantovati sigurnost na utakmicama. Mi imamo na ovim prostorima velike talente, ali i tu urođenu agresivnost i nervozu - rekao je Čeferin i nastavio:

- ABA liga je po mom mišljenju gotovo uništila slovenačku košarku. Naša košarka se igra još samo u selima, nemamo više svoju ligu. Zamislite što bi se dogodilo državi da se osnuje takva fudbalska liga. Pa Slovenija bi ostala bez Maribora, Olimpije i Domžala, jer će interes za domaće prvenstvo odmah pasti. Mladi se ne bi više razvijali u tim klubovima... Regionalno takmičenje bi donelo više lošeg nego dobrog.

>>> Večeras se igra Derbi Italije u kojem je Juventus apsolutni favorit. Kvota na keca je 1,63, a na dvojku čak 5,90. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Juventus - Inter.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA