Rekao sam joj, idi kuvaj ručak, ne zadržavaj se mnogo! Kosanović i u razgovoru za Telegraf više puta omalovažio novinarku, ona najavila tužbu!

- Hahaha ma dajte, kakav sukob? Šta imam da objasnim, nemam ništa s njom. Ništa nije bilo. Ona nije novinarka, ona je jedan klasičan provokator *Zašto organizuju konferencije u vreme ručka?

  • 7

Milorad Kosanović je napravio skandal u Kruševcu, pošto je na konferenciji za medije povodom utakmice između Crvene zvezde i Napretka izvređao novinarku Žurnala Sanju Milutinović.

On joj je poručio "Idi kući, kuvaj ručak" i demonstrativno napustio salu, a novinarka je u svom tekstu napisala i da je tom prilikom rekao "Ne mogu da slušam gluposti, umislila gospođa da poznaje fudbal.

Pozvali smo trenera Napretka, kako bismo čuli njegovu stranu priče i upitali ga o sukobu sa novinarkom, i njegovim uvredljivim komentarom. On kao da je pretpostavio šta ćemo da ga pitamo, i počeo je odmah da se smeje.

- Hahaha ma dajte, kakav sukob? Šta imam da objasnim, nemam ništa s njom. Ništa nije bilo. Ona nije novinarka, ona je jedan klasičan provokator.

Čime vas je isprovocirala da joj tako odgovorite?

- Kako sam joj odgovorio?

"Idi kući spremaj ručak"?

Foto: Marko Todorović

- Hahahaha, video sam da je vreme ručku i rekao sam joj da požuri da ode kući da skuva ručak. I ja kada bih znao išao bih da kuvam - nastavio je Kosanović da se smeje, i da potvrđuje da je to izgovorio uvredljive reči, što smo mu i mi sugerisali.

- Ja je vređam? A ona mene ne vređa? Zabranila je da se moje izjave prenose u Žurnalu. Ja sa njom nemam nikakav sukob. Ona se tako ponaša - rekao je Kosanović, koji je još jednom opisao kada je izgovorio sramotne reči.

- Ja sam završio moju konferenciju i pitao da li mogu da napustim salu. Svi su rekli da mogu, i ja sam krenuo i izašao napolje i njoj sam rekao "Ajde požuri, idi skuvaj ručak". Rekao sam joj to kad sam izlazio napolje. Pošto se moje izjave ne prenose, šta ću ja tu? Nije meni postavljeno pitanje, nego Alivodiću. I ja sam pitao, "Čekajte, je l' mogu ja da izađem? Možeš." I kad sam prolazio pored nje rekao sam joj "Idi skuvaj ručak, nemoj da se zadržavaš mnogo".

Kosanović je sa novinarkom u ratu već 6 meseci; Printskrin: Youtube/TELEVIZIJA Jefimija

Kosanović je rekao da ne komunicira sa novinarkom već šest meseci.

- Ranije nije dolazila na konferencije, jer joj je klub zabranio. Sada dođe, ali ona me nikad ništa ne pita - rekao je Kosanović, koji se ne seća pitanja koje ga je isprovociralo da napusti salu.

- Ne znam, pitala je Alivodića, nemam pojma. Ne interesuje me šta je pitala, ja s njom ne komuniciram već šest meseci. Ne znam šta joj je, ona je mnogo sujetna.

Da li strahujete od neke kazne zbog vređanja novinara?

- Kakve kazne? Koga sam ja to uvredio? Čime?

Uvredili ste je tim komentarom i kao ženu...

- Uvredio sam muškarce, ne žene. Muškarci su najbolji kuvari. Muškarci su majstori za kuvanje, ne žene - odgovorio je Kosanović, a zatim je krenuo u ofanzivu.

- Vi ste stvarno čudni ljudi, koji je vama đavo gradite neke gluposti, kakve veze ima žena sa fudbalom i fudbal sa ručkom?

Foto: Tanjug/Irfan Ličina

Pa upravo ste vi to povezali vašom izjavom?

- Ništa ja to nisam povezao, samo je to bilo to doba dana kada treba da se završava ručak.

Što zakazujete konferencije u vreme ručka?

- Nisam je ja zakazao. Nemojte da pravite od muve magarca - zaključio je Kosanović.

Povodom ove priče, kontaktirali smo i novinarku Žurnala, Sanju Milutinović, koja nam je otkrila i koje je pitanje pogodilo Kosanovića i kako je demonstrativno napustio konferenciju uz uvredljiv komentar.

Sanja Milutinović, desno, koju je uvredio Kosanović; Printskrin: Youtube/TELEVIZIJA Jefimija

- Našao se prozvanim nakon pitanja upućenog fudbaleru Enveru Alivodiću, a ticalo se promene taktike u drugom poluvremenu, zašto nisu probali dugim loptama, pošto je teren bio u katastrofalnom stanju, što su potvrdili i fudbaleri jer kažu da su noge u blatu do članaka. To je očigledno pogodilo gospodina Kosanovića, koji je ustao, demonstrativno napustio konferenciju i rekao mi da idem da kuvam ručak - objasnila nam je Sanja Milutinović.

Enver Alivodić, kome je postavljeno pitanje; Printskrin: Youtube/TELEVIZIJA Jefimija

On navodi da je prvo pitao da li može da napusti konferencijsku salu i da su se svi saglasili s tim?

- On je upitao portparolku "Da li mogu da napustim konferenciju, ne mogu više da slušam ove gluposti". Tako je bilo doslovce.

Sukob Kosanovića i novinarke Sanje Milutinović počeo je posle utakmice Zvezde i Napretka 11. marta ove godine, kada je bilo nerešeno.

- Kosanović je tada na konferenciji za novinare doslovce izjavio, "Zvezda poslednjih pola sata nije znala gde udara". Pre toga je nakon pobede u Kruševcu, u prvom delu prvenstva, posle pobede, izlazeći iz sale likujući rekao "Nismo im mi Keln". Kada je shvatio da ja to planiram da napišem, zamolio me da to ne stavljam i tada sam mu izašla u susret. U ovoj drugoj situaciji on je rešio da se izvinjava Zvezdi, navijačima i rekao je da sam sve izmislila. Posle toga je zahtevano izvinjenje od njega i od tada njegovih izjava nema u Žurnalu, odlukom lista. Ali, ako je hteo da ponovo izađe u Žurnalu, odabrao je pogrešnu taktiku - rekla je novinarka, koja razmišlja i da tuži trenera Napretka.

- Razmišljam da podnesem tužbu, jer je u pitanju klasična polna diskriminacija, pres sala Napretka je i moje radno mesto, tako da je u pitanju i mobing. Konsultovaću se sa advokatom i posle toga ćemo odlučiti.

Ona nam je objasnila i zašto ne postoji snimak Kosanovićevog gesta, iako su tri kamere bile u sali. Razlog je to što se snime samo uvodne reči, a zatim se kamere pogase, snime se "pokrivalice" i nema nastavka konferencije sa pitanjima novinara.

Pogledajte i deo konferencije iz Kruševca:

VIDEO: Mi nemamo igrače od 700 hiljada već samo one za badava, Kosanović posle remija sa Partizanom

(D. Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pravnik

    7. decembar 2018 | 18:07

    Da li je seksistička izjava, pitanje je, ali mobing ne može biti jer nije joj Kosanović ni poslodavac ni kolega

  • zvezdas je on alloooooo

    7. decembar 2018 | 17:39

    Kosanoviceva skola pristojnosti je naucena dok je trenirao zvezdu..cist primjer arogancije i bezobrazlka kako se samp usavrsava u zvezdinim klčupama...tuzi ga zeno

  • JEDNO LASKO

    8. decembar 2018 | 12:21

    Samo je trebala da mu odgovori:"Idi bre u kafanu i razbij taj mamurluk"

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA