≫ 

Mažić otkrio za koga uvek navija kad izađe na teren...

Najbolji srpski sudija bio je gost kod Ivana Ivanovića, gde je pričao o svojoj karijeri

  • 12

Najbolji srpski sudija Milorad Mažić priznao je da nema afinitiete niti prema jednom klubu u Superligi.

Jedini što ga zanima kada izađe na teren, bilo da sudi Zvezdi, Partizanu, ili nekom trećem klubu, to je kako će njegov tim da odradi posao kako bi svi bili zadovoljni.

Gostujući u emisiji kod Ivana Ivanovića Mažić je dao sledeći odgovor na pitanje "za koga navija".

- Pitanje je na mestu i nije prvi put da mi ga neko postavlja. Bilo gde da se pojavim to je osnovno pitanje - počeo je Mažić, pa prešao na stvar:

- Ne navijam ni za koga, verujte mi. Navijam za sudijski tim, tojest za moj sudijski tim koji se pojavi na terenu, tako da nemam uopšte afiniteta ni prema jednoj ekipi koja se pojavi na terenu.

Milora Mažić autoritativno sa reprezentativcem Južne Koreje Foto: Tanjug/Ap

Sigurno je da će mnogi navijači u Srbiji i dalje ostati sumnjičavi po pitanju Mažićeve navijačke opredeljenosti i pored njegovog odgovora. Među njima je, sa obe strane, i mnogo onih koji su ga godinama vređali, i o tome je Mažić pričao...

- Pazite, ako ste se opredelili za ovaj posao, moraju biti svesni takvog ponašanja navijača. Mmoram da naglasim da se bavimo poslom koji je deo javne predstave, a fudbal je danas jedna predstava. Imamo problem, u principu, mi (sudije) uvek gostujemo, nemamo svoje navijače, ne možemo nikad da pobedimo, uvek možemo da izgubimo. Svima je dozvoljeno da komentarišu naše odluke, da li su ispravne ili nisu... Što se tiče negativnog skandiranja i vređanja, to je normalan kolorit za naše utakmice. Sad to navikavanje dolazi sa iskustvom, jednostavno morate da isključite emocije.

Naveo je Mažić i primer onoga što priča.

- Često mi se dešavalo da mi kolege psole meča kažu kakva je atmofera bila, a ja je nisam uopšte doživeo, jer sam bio totalno fokusiran na igru. Niko ne zna da fudbalski sudija donese u toku utakmice 350 do 400 odluka. To zahteva najveću moguću koncentraciju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Marko

    7. decembar 2018 | 23:33

    Gospodin

  • Gagi10

    8. decembar 2018 | 00:29

    Da su sve sudije ovakve, od onih 7 godina dok je Tole bio tu, Partizan ne bi osvojio ni jednu jedinu titulu. Normalno suđenje = Partizan bez titule

  • Fk cz

    8. decembar 2018 | 08:20

    Kako kaže maestro Goran Bregović: za koga god da navijaš, uvek pomalo navijaš za Zvezdu 😂😂...ipak je Zvezda No1 na brdovitom Balkanu...bila i ostaće...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA