≫ 

Luis Ibanjez za Telegraf o Superklasiku: Riverov vođa je uhapšen u mom kvartu, ljudi dižu kredit zbog meča, biću deo madridskog ludila! (VIDEO)

Mnoge Delije se rado sećaju vrele argentinske krvi Luisa Ibanjeza

  • 0

Nekadašnji levi bek Crvene zvezde, Luis Ibanjez, nije mogao da propusti priliku da u Madridu odgleda utakmicu voljene Boke Juniors protiv River Plejta (20.30, Arena sport 1)

Morao se put organizovati po svaku cenu, a on je sa zadovoljstvom za Telegraf najavio meč koji će se igrati u nedelju od 20.30 časova. Podsećamo, bilo je 2:2 kada je Boka bila domaćin, ne važi pravilo gola u gostima, stadion će u Madridu biti polovično podeljen.

Luču srce kuca za Boku, u kojoj je i startovao svoju karijeru, ali ga je brzo skautirao Dinamo Zagreb i nije pogrešio. Sjajne dane karijere je proveo Ibanjez u Hrvatskoj, gde se oženio i skrasio, potom je igrao u Rasingu i Đeru, pre nego što je prešao u Crvenu zvezdu u sezoni 2015-2016.

Borbeni bek je deo karijere proveo na Marakani Foto: Marko Todorović

Delije ga ne zaboravljaju, redovno mu se javljaju, o čemu ćete takođe imati priliku da čitate na Telegraf.rs - za početak, Luis je najavio utakmicu svih utakmica!

- Pratim svakog dana sve, otkad je bio haos na Riverovom stadionu. Imam i karte za Madrid, idem posle utakmice svoje u Španiju. Taman imam u nedelju slobodan dan, pa smo se dogovorili, nas 4-5 igrača, sa ženama idemo da gledamo utakmicu.

- Bilo je samo pitanje kako ćemo se vratiti, idemo nazad u privatnom avionu, nemamo letove da stignemo na vreme na trening, treniramo u ponedeljak popodne, pa nemamo jutarnji let prema Turskoj. Ali ovaj meč se ne može propustiti!

Sigurno ti je drago jer je meč pristupačan da ga vidiš u Evropi, ali, da li je to prava stvar kad je meč van Argentine?

- Normalno, nije to to, ali posle svega svega što se desilo tako je, za River posebno nije dobro. Za Boku je super, imaće i svoje navijače, a u prvom meču je bila samo njihova publika na stadionu. Normalno, mogli su oni iz Rivera i meč službeno izgubiti kakav su nered napravili, imaju sreće što se igra utakmica bar. Biće dobra atmosfera, dosta njih putuje, iako je u Argentini teško, za Boku i River se uvek nađe novac, digne se kredit, nešto se napravi. Ima i tapkaroša, kupe kartu za 300 dolara, pa preprodaju za 3.000!

Čeka nas ljuta bitka Foto: Tanjug/AP

Takođe su zanimljiva poznanstva u Argentini, gde je Lučo pokušao da dođe do detaljnijih informacija oko haotičnih dešavanja pred prvi meč.

- Imam prijatelje koji su glavni navijači Rivera, pa sam se i kod njih raspitivao, pitao ko je sve ovo organizovao, ali niko ništa ne govori! Desilo se, mislim da je bilo sve organizovano, dan ranije su jednog od glavnih navijača Rivera uhvatili, i to u mom kvartu, sa 300 karata i 7 miliona pezosa, to je oko milion evra.  Uhvatili su njega i onda on i njegovi nisu mogli da uđu na meč, mislim da su oni to organizovali da se utakmica ne bi igrala. To su bile karte za njega i njegovu ekipu.

Šta je najluđe što si ti doživeo na Superklasiku?

- Najluđe ili najružnije, najbolje tako da kažemo, doživeo sam da me potpuno opljačkaju kad sam išao na jednu utakmicu, a bio sam jedan od onih dečaka koji skupljaju lopte. Telefon, patike, imao sam torbu sa kopačkama unutra, kad sam se vraćao sa utakmice ostao sam bez svega toga i nikad to neću zaboraviti. Ali sam mnogo puta doživeo i jako lepe stvari na Bombonjeri. Svaka čast svima, ima sjajnih navijača širom sveta, kao što su naše Delije, ali nikad nisam u životu video takve navijače kao što su Bokini.

Može li se u Madrid preneti deo ludila? Foto: Guliver/Amilcar Orfali/Getty Images

Postoji mali žal što se sada sve svodi na mečeve gde nema druge navijačke grupe.

- Superklasiko nije kao što je bio pre, nemaš više gostujućih navijača, ali kada ih ima sa obe strane, to je  najveći šou. Ali priča se da će se jednog dana vratiti konačno i gostujući navijači, teško je u Argentini organizovati sve, evo vidite kako je bilo samo sprovesti Bokin autobus.

Kako si video prvi meč što se tiče postave i taktike? River je prikazao više od igre, ali je moglo lako da se desi da Boka dobije utakmicu?

Neverica zbog otkazivanja prvog meča Foto: Tanjug/AP

- Meni se iskreno u prvom poluvremenu Boke nije svidela taktika. Pablo Perez je igrao kao desetka, a on to nije, on je zadnji vezni. Imali smo samo jednog u špicu, i onda je u igru ušao Benedeto kada se povredio Pavon, bilo je više prolaza za njih. Menjala se formacija i to je posle bilo dobro za Boku. Mislim da će se ovaj meč igrati sa dva špica, ali River igra dobro, baš dobar fudbal igraju dugo.

- Imaju trenera dugo u klubu i napravljeno je čudo od ekipe. Mi to moramo priznati, u igri su puno bolje od Boke, ali je Boka karakter, pogotovo u Kopa Libertadores, za nijansu su bolji i izbacili smo Palmeiras koji je super ekipa. Kopa Libertadores je nešto posebno za navijače u Argentini, naročito Bokine. Kad osvojiš Kopu, sve je bolje - poručuje Ibanjez, koji je govorio o potencijalnom povratku u Zvezdu, o čemu ćete čitati na Telegrafu takođe u nedelju!

VIDEO - River i Boka, kad se fudbal pretvori u rat

(B. Vinulović)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA