≫ 

Zvezda spremna za PSŽ! Crveno-beli pucaju od samopouzdanja, lagano su dobili Napredak uz komičan autogol! (VIDEO)

Zvezda se trijumfalno zagrejala za PSŽ!

  • 17

Fudbaleri Crvene zvezde rutinski su pobedili Napredak u 20. kolu Superlige, sa 3:0 na stadionu Rajko Mitić!

Zvezda dominira u superligaškom karavanu, ali je Napredak u prošlosti umeo i te kako da zagorča život crveno-belima, što je Milojevića pozvalo na oprez.

Odlučio je trener Zvezde da odmori Borjana posle povrede u Subotici i šansu je dobio Popović, što je svakako bila povremena praksa u domaćem šampionatu, ali je izveo reprezentativan sastav na teren, što je rezultiralo laganom pobedom.

Tako je Zvezda napravila idealnu uvertiru za rasplet u Ligi šampiona, gde Zvezda čeka PSŽ u utorak od 21.00, ima i dalje šansu da obezbedi Ligu Evrope. Za to je Zvezdi potrebna pobeda uz trijumf Napolija u Engleskoj protiv Liverpula.

Prethodno, protiv Napretka je rivala rano načeo Simić, presudio je komičan autogol Veškovca, Ben se zatim upisao u strelce nakon brze akcije po krilu. Takođe, Delije su imale poruku za Tačija i Haradinaja.

U narednom superligaškom meču, 15. decembra Zvezda gostuje Čukaričkom, Napredak čeka Radnički iz Niša.

Foto: MN Press

CRVENA ZVEZDA – NAPREDAK 3:0

(Simić 12, Veškovac 60ag, Ben 79)

Stadion: Rajko Mitić Gledalaca: - Sudija: Aleksandar Vasić

Crvena zvezda: Popović, Stojković, Degenek, Gobeljić, Rodić, Jovančić (od 61. Jovičić), Krstičić, Ben, Ebisilio (od 61. Marin), Simić, Pavkov (od 75. Boaći).

Napredak: N. Petrović, Boranijašević, Veškovac, Marinković, Ne. Petrović, Baha, Kostić, Ndiaje (od 12. Rušević), Vulić, Vukanović i Alivodić.

TOK MEČA

Počeo je agresivno na obe strane, Pavkov je jednom zakasnio da glavom šutira, posle je i Ndiaje odlično reagovao. Već u uvodnim minutima videli smo čak i karton, Baha je sankcionisanzbog faula nad Simićem sa leđa.

Zvezda je polako stezala obruč, a gol je viđen rano, u 12. minutu. Veljko Simić je dobio povratnu loptu posle prekida, šut sa 20 metara išao je u donji levi ugao, ide malo i na dušu golmana u kog je lopta pravo išla - odbio je u malu mrežu...

Foto: MN Press

Zatim nije Pavkov imao sreće, a nekoliko šansi je vezao. Pogodio je prečku, a zatim spoljnom šutirao uz stativu iz trka. Na drugoj strani, Ndiaje je zbog povrede rano završio meč, u igri se našao Rušević kao alternativa.

Opao je tempo do sredine poluvremena, jednu novu priliku propustio je Ebisilio, sa 20 metara je otišla lopta tik iznad prečke.

Zatim je propala i idealna kontra Zvezde, Simić je uposlio Ebisilija, koji je izgubio snagu u trku, a možda je čak i požurio, pa je loše odmerio šut sa 16 metara.

Foto: MN Press

Mogao je i Napredak ozbiljnije da pripreti i kazni domaćine za promašaje, Boranijašević je opasno ubacio, ali je Rušević kaskao kada je trebalo da uleti u šesnaesterac.

Zatim je usledila nova prečka! Tada je Ebisilio pogodio okvir gola, i to iz slobodnog udarca sa oko 20 metara, promašajem uzvraća Alivodić, sa 16 metara je šutirao nisko, ali uz stativu.

Foto: MN Press

Komandovao je nervozno i bučno Vladan Milojević uz aut liniju, a mir mu je doneo komičan autogol Veškovca, koji je bio u neverici kada je posle kornera nespretno smestio loptu u svoju mrežu.

Onda je u igru uveo Jovičića, Marina i Boaćija, a treći gol posledica je novog kiksa Kruševljana, kojima je koncentracija potpuno opala posle autogola. Sada je Baha poklonio loptu Zvezdi na 30-ak metara od gola, a to učesnici Lige šampiona ne praštaju - Ben je poslao pod prečku za 3:0.

U 86. minut, dao je i Boaći gol, ali je on opravdano poništen zbog ofsajda - nije pratio lepo akciju napadač iz Gane, osetilo se da mu nedostaju utakmice i da je gladan pogodaka, pa je previše žurio na petercu.

Baha je izgubio loptu i "poklonio" je Zvezdi, a onda je Ben izdominirao

Komedija od autogola Kruševljana, Zvezda - Napredak 2:0

Standings provided by Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    8. decembar 2018 | 20:56

    Grobari pustite vi mocnu Zvezdu, ona je misaona ekipa za vas... Gledajte vi sta ce te sutra sa Radom...

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    8. decembar 2018 | 20:55

    Термометар показује -16,а не делује тако хладно, бар у нашем дворишту😂😂😂

  • Neutralan

    8. decembar 2018 | 20:59

    🔴⚪🔴⚪ volim te zvezdo samo napred

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA