Defanzivac Bordoa, šampion sveta, na meti Partizana

Crno-beli voljni da poziciju desnog beka pojačaju fudbalerom koji je sa omladinskom selekcijom Srbije bio prvak sveta na Novom Zelandu 2015. godine

  • 9

Kako se bliži kraj jesenje polusezone, pa se i aktivnosti Partizana u vezi sa predstojećim prelaznim rokom intenziviraju. Poznato je da se crno-beli pripremju za rekonstrukciju tima, pre svega odbrane, gde su pojedini igrači, poput recimo levog beka Anderlehta Ivana Obradovića, targetirani kao pojačanja.

Kada je u pitanju desna strana defanzivnog bloka, klub iz Humske se “zagledao” u još jednog našeg internacionalca – Milana Gajića (22), fudbalera francuskog Bordoa, saznaje Telegraf!

I nije prvi put da Partizan merka i želi Gajića u svojim redovima, nekadašnji mladi reprezentativac Srbije bio je interesantan crno-belima i u minula tri prelazna roka, ali zbog višegodišnjeg ugovora sa Bordoom i plate koja je veoma visoka za naše uslove to je jednostavno bila nemoguća misija za čelnike kluba i sportski sektor iz Humske.

Milan Gajić sa zlatnom medaljo Mundijala za omladince 2015. godine Foto: Profimedia/AFP

Ovoga puta situacija je povoljnija iz nekoliko razloga. Pre svega, Gajiću je ostalo još godinu i po dana saradnje sa “žirondincima”, ali sa tom razlikom što u tekućoj sezoni fudbaler gotovo nije u planovima kluba.

Desni bek je upisao samo dva meča za Bordo od početka sezone i to jedan u kvalifikacijama za Ligu Evrope, dok je u Lig 1 odigrao 90 minuta u prvom kolu protiv Strazbura, zatim presedeo na klupi u 12. kolu, u meču sa Lionom, dok je sve ostale utakmice posmatrao sa tribina.

Pride, Bordo je u fazi tranzicije, klub će u najskorije vreme dobiti novog sportskog direktora, verovatno i trenera, koji će verovtno početi sa građenjem tima iznova, što bi takođe moglo ide na ruku Partizanu.

Saznajemo da su crno-beli još pre 15-tak dana stupili u kontakt i sa fudbalerom i sa njegovim zastupnicima, interesujući se za njihove planove i kakva je mogućnost da već tokom naredne zime Gajić obuče crno-beli dres. Zbog pomenutih promena u Bordou, na odgovor će verovatno morati malo da se strpe.

Detalj sa meča mlade selekcije Milan Gajić broj 2 Foto: Tanjug/AP

Otežavajuću okolnost za Partizan u slučaju Milana Gajića predstavljaju, naravno – finansije. Defanzivac je član Bordoa od 2015. godine i ima više nego dobar ugovor, koji bi crno-beli teško mogli da isprate.

Otuda postoji dve solucije. Prva je da Gajić za početak dođe u Humsku kao pozajmljen igrač, sa otpunom klauzulom i da dva kluba podele platu. A druga da igrač nekako nađe “izlaz” iz Bordoa, pa pristane na manja primanja u Beogradu. Šta je od toga realno – teško je reći u ovom trenutku.

PRVAK SVETA SA “ORLIĆIMA”

Podsetimo za kraj, Milan Gajić je ponikao u Dinamu iz Pančeva, odakle je još u mlađim selekcija prešao u redove OFK Beograda. Za “romantičare” je odigrao 46 utakmica, a branio je boje i svih selekcija Srbije od kadetske do mlade reprezentacije. Vrhunac je postigao 2015. godine kada je sa “orlićima”, predvođen selektorom Veljkom Paunovićem, osvojio titulu prvaka sveta na Novom Zelandu.

Istoga leta je usledio transfer u francuski Bordo, koji je za fudbalera platio obeštećenje od 900.000 evra.

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dusan

    9. decembar 2018 | 13:55

    Ne....nikako...video si kako je prosao Antonov u Partizanu!!!!

  • realno

    9. decembar 2018 | 13:59

    Izvrstan bek...Jesam navijač Zvezde, ali je Gajić miljama ispred Stojkovića...

  • Micko

    9. decembar 2018 | 14:18

    Pa nije valjda lud da dodje i da igra Srpsku ligu i jos da pristane na duplo manju platu,ovde se vracaju samo oni koji su na zalasku karijere i koje vise niko u evropi nece pa onda daj sta das nazad u Srbiju da se uzme jos koja parica za rekreativno igranje vajdica je.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA