≫ 

Ako bude remi na Marakani i 4:3 na Enfildu, imaćemo šokantan rasplet grupe C: Zvezda može da bude deo najluđe kalkulacije u istoriji Lige šampiona

U nekim grupama neće se znati konačan raspored do poslednjeg sudijskog zvižduka, a svakako je najuzudljivija završnica u grupi C gde postoji nekoliko kombinacija

  • 29

Ove nedelje igraju se poslednji mečevi grupne faze ovosezonske Lige šampiona, a od osam grupa, u tri će "sve prštati" jer još nije poznato ko će u osminu finala, ko u Ligu Evrope, a ko neće dočekati evropsko proleće. 

Ono što je sigurno, grupa C u kojoj je, pored Liverpula, Napolija, PSŽ-a, i Crvena zvezda, je najneizvesnija. A pred večerašnje duele situacija je jasna - crveno belima je potrebna pobeda nad PSŽ-om, kao i trijumf Napolija nad Liverpulom za treće mesto koje vodi u Ligu Evrope, dok se ostali bore za prva dva mesta koja vode u osminu finala najelitnijeg evropskog takmičenja.

PSŽ-u je potrebna pobeda da bi bio siguran za plasman u nokaut fazu, Napoliju je dovoljan remi da obezbedi plasman dalje, dok je Liverpul siguran za nokaut fazu ukoliko pobedi sa 1:0 ili sa bar dva gola razlike, ukoliko Napoli postigne gol.

Bukvalno je sve moguće, naročito jer nije isključeno da prva tri tima imaju po 9 bodova, pa će u tom slučaju "viša matematika", morati da da konačan raspored.

Liverpul i Napoli mogu da naprave najšokantniji rasplet u istoriji jedne grupe u Ligi šampiona; Foto: Tanjug/AP

Ukoliko Liverpul pobedi Napoli, a na Marakani Zvezda i PSŽ odigraju remi, sve će zavisiti od postignutih golova na Enfildu, jer se pravi krug od tri ekipe. U toj situaciji Liverpul najbolje stoji, jer iz tih duela ima 6 bodova i bio bi prvi na tabeli, dok bi o drugom mestu odlučivao međusobni skor, ukupna gol razlika PSŽ-a i Napolija u ovom "trouglu" i golovi u gostima između PSŽ-a i Napolija u ovom "trouglu", jer im je međusobni skor isti (1:1 i 2:2).

PSŽ trenutno tu bolje stoji, jer je dao tri gola na gostovanjima (dva protiv Liverpula i jedan protiv Napolija, dok Napoli ima dva iz duela sa PSŽ-om). Ali, bolje stoji samo pre utakmice, jer Napoli ima 90 minuta na Enfildu da poboljša učinak na gostovanjima.

Totalna ludnica mogla bi da bude ukoliko Liverpul pobedi sa 4:3, jer bi u tom slučaju Napoli i PSŽ imali izjednačenu gol razliku u trouglu (7:7). Tada bi se računalo ko je dao veći broj golova u gostima u ovom "trouglu", a tu bi u toj situaciji dalje prošao Napoli, a ispao bi PSŽ.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Takođe, nešto neizvesnije je u grupama D i G gde se Lokomotiva i Galatasaraj, odnosno Viktorija Plzenj bore za treće mesto i evropsko proleće, dok je pravo ludilo u ostalim grupama B i F gde će ekipe igrati "do poslednje kapi znoja", a u kojima će "matematika", ipak, možda odlučiti krajnji raspored.

Ono što je sigurno, Barselona je nedodirljiva sa 13 bodova i kao prva, bez obzira na večerašnji meč sa Totenhemom ide dalje. Međutim, Englezima je u tom meču, i te kako, potrebna pobveda kako bi overili plasman dalje ispred Intera koji svoju šansu vreba u duelu sa poslednjeplasiranim PSV-om.

Barselona je obezbedila prvo mesto u grupi, a Totenhemu verovatno treba pobeda na Nou Kampu da bi prošao u osminu finala. Da li je to nemoguća misija? Kvota na dvojku je 3,60, na duplu šansu X2 1,80, a na keca 2,00. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Barselona - Totenhem

Zanimljivo, u slučaju da ove dve ekipe imaju isti broj bodova odlučivaće skor u međusobnom duelu u kojem prednost ima Totenhem zbog gola koji je postigao u gostima kada je od neroazura izigubio sa 2:1.

Inter mora da pobedi PSV i nada se da Totenhem neće savladati Barselonu. Na Đuzepe Meaci, kvota na čistog keca je 1,30, a na iz keca u kec 1,75. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - PSV

Standings provided by Sofascore LiveScore

Do poslednjeg sudijskog zvižduka nade u prolaz dalje gajiće i Lion, Šahtjor i Hofenhajm jer je situacija na tabeli takva da ovi timovi, u zavisnosti od poslednjeg meča mogu potpuno da poremete trenutno stanje na tabeli grupe F.

Siti je sa 10 bodova siguran učesnik osmine finala, ali još uvek nije poznato da li će biti prvi ili drugi jer, u slučaju poraza od Hofenhajma, i pobede Liona nad Šahtjorom dalje ide kao drugoplasirani.

Sa druge strane, Nemci igraju za 3. mesto i Ligu Evrope dok Šahtjor i Lion u direktnom duelu odlučuju ko će u nastavak Lige šampiona.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Sa druge strane, u grupama A, E i H situacija je potpuno jasna. Atletiko Madrid, Borusija i Klub Briž zauzimaju prva tri mesta, dok ispada Monako, koji sa samo jednim osvojenim bodom nema nikakve šanse za prolaz dalje.

Standings provided by Sofascore LiveScore

U grupi E dominiraju Bajern i Ajaks, dok se Benfika kao treća seli u Ligu Evrope.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Kada je reč o ishodu poslednje grupe H, Juventus i Mančester, koji cele sezone igra po sistemu "toplo-hladno", odlučuju o rasporedu prva dva mesta, Valensija je sigurna na 3. poziciji sa 5 bodova, dok Jang Bojs poslednji meč igra za čast.

Standings provided by Sofascore LiveScore

 

 

Bilo kako bilo, utorak i sreda su rezervisani za fudbal, a najbolje evropske ekipe svakako će, ako ništa drugo, barem navijačima omogućiti vrhunski užitak u dobrom fudbalu.

Za navijače u Srbiji, svakako je najvažniji duel Zvezde i PSŽ-a koji počinje u 21 sat uz direktan prenos na TV Arena sport.

VIDEO: Mbape zaboravio da je već bio u Srbiji, pa se nasmejao sam sebi

(Saša G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Tukac

    11. decembar 2018 | 15:15

    Moze li partizan da prodje, kalkulišu li oni

  • Fk cz

    11. decembar 2018 | 14:29

    Kako bude biće...šta je realno a šta nije to je diskutabilna stvar...u komentarima se može svašta pročitati...ono što je strašno, to je da neki ljudi imaju neverovatnu fobiju od zvezdinih pobeda i uspeha....a to meni nije normalno...ja sam navijač zvezde i uvek se nadam pobedi i dobrom rezultatu svestan da sam subjektivan... mene ne zanima nijedan drugi klub niti ih pratim i svejedno mi kakav će rezultat postići partizan, radnički uli bilo ko drugi i zato mi je odvratna ovolika količina zlobe i mržnje prema zvezdi od navijača drugih klubova...

  • SW

    11. decembar 2018 | 14:30

    Spavajmo.... Sanjajmo....

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA