≫ 

Zvezdi nije bilo spasa, PSŽ je klasa! Bolan oproštaj crveno-belih od Lige šampiona (FOTO) (VIDEO)

Nisu izdržali igrači srpskog šampiona pod naletima Nejmara, Embapea i Kavanija u poslednjoj evropskoj utakmici za ovu sezonu

Marakana je svedočila još jednom velikom trenutku, Zvezda je ugostila Pari Sen Žermen, hrabro se isprsila skupocenim zvezdama Parižana, na kraju pretrpela poraz od 4:1 (2:0) na opoštaju od Lige šampiona za ovu sezonu, istorijsku po svemu što je prikazala.

Kreatori pobede "Svetaca" bili su strelci Kavani, Nejmar i Markinjos, uz njih i dvostruki asistent i strelac Embape, dok je Bufonovu mrežu zatresao Marko Gobeljić u jeku najveće dominacije Zvezde u drugom poluvremenu.

S obzirom na pobedu Liverpula protiv Napolija (1:0), konačan poredak u Grupi C je takav da PSŽ i Liverpul idu dalje, Napolitanci se prebacuju u Ligu Evrope, a Zvezda završava evropski put za ovu sezonu - uzdignuta čela!

Ostaće jedino kao gorak ukus zvezdašima neprijatnih deset golova primljenih samo od Parižana u dva meča, ujedno bio je i ovo jedini poraz večeras oslabljenih crveno-belih kod kuće u Ligi šampiona.

Nije Milojević mogao da računa na Savića i Babića u centralnom delu odbrane, pa je alternativa pored Degeneka bio Stojković, kome je to bila prinudna pozicija, a upravo je preko njega "pao" prvi gol gostiju kada je Embape kao brzi voz protrčao Zvezdinog kapitena, pronašao Kavanija, a ovaj pogodio za 1:0.

Kavani slavi vodeći gol Foto: Marko Jovanović
Embape je bio neuhvatljiv za fudbalere Zvezde Foto: Tanjug/Dimitrije Goll

Crveno-beli su se trgli posle primljenog gola, pomerili težište igre, ipak bez prave prilike u prvom poluvremenu, a nemilosrdna ofanziva "Svetaca" proradila je i u 40. minutu. Tada je Nejmar potvrdio top klasu, uhvatio zalet, u trku predriblao Stojkovića, "lažnjakom" poslao Borjana na travu, a onda pogodio nebranjeni deo gola.

Nije izgledalo dobro sa 0:2 na poluvremenu, ali nije dao Milojević da se uvuče defetizam u svlačionicu.

Izašli su u nastavku igrači Zvezde rastrčani kao uključeni u struju, pritisli goste, gotovo ih saterali Bufonu u krilo. Bili su i konkretni, ređali šanse preko Marina, Bena, Gobeljića... Parižani jedva da su u tim trenucima dolazili do vazduha, čekala se samo egzekucija, i ona je došla iz voleja Marka Gobeljića.

gobeljićev trenutak za pamćenje: Dao je gol velikom Bufonu Foto: MN Press

Imaće šta Marko da priča svojim unucima, kako je samo efektno matirao jednog od najvećih golmana svih vremena, za erupciju "Marakane", nadu koja se probudila u srcima zvezdaša...

Milojević je u 72. minutu posegao za dvostrukom izmenom, uveo Boaćija i Ebisilija da još jače pritisne Parižane, izveo Pavkova i Simića, očekivao se još jači napad srpskog prvaka, ali PSŽ je imao spreman odgovor.

Baš u trenucima kada je navijačka euforija crveno-belih bila u zamahu, stigao je Markinjosov mat za 1:3, u 74. minutu. Bio je to gol koji je potpuno "ubio" utakmicu, izduvao energiju igrača Zvezde koju ovi više nisu uspeli da povrate.

Čekao se samo kraj meča, ipak njega je pre sudije "odsvirao" svetski prvak, senzacionalni Kilijan Embape, golom u 92. minutu kojim je krunisao neverovatnu partiju na našem najvećem stadionu, za kraj Zvezdine lepe priče među alama evropskog fudbala za ovu sezonu.

Markinjos je trećim golom otklonio dileme oko pobednika Foto: Marko Jovanović

Crvena zvezda - Pari Sen Žermen 1:4

(Gobeljić 54 - Kavani 10, Nejmar 40, Markinjos 74, Embape 90+2)

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Gobeljić, Stojković, Degenek, Rodić - Čaušić, Jovančić, Ben, Marin, Simić (od 72. Ebisilio) - Pavkov (od 72. Boaći).

PSŽ: Bufon - Kerer, Silva, Kimpembe, Bernat - Verati (od 83. Rabio), Markinjos, Di Marija (od 88. Draksler), Nejmar, Mbape - Kavani.

Foto: MN Press
Foto: Marko Jovanović
Bilo je i čarki: Nejmar u centru pažnje, Jovančić u klinču sa Brazilcem Foto: MN Press
Borjan ide ka lopti koju je šutnuo Di Marija, srećom otišla je pored gola Foto: Marko Jovanović
Najbolji srpski teniser Novak Đoković sa barćom i ocem prati meč Zvezde i Pari Sen Žermena Foto: Marko Jovanović

VIDEO: Pogledajte spektakularnu koreografiju Delija pre utakmice

Poslušajte atmosferu na našem najvećem stadionu

Nejmar na je kročio na "Marakanu" pred meč Zvezde i Pari Sen Žermena Foto: Marko Jovanović
Foto: MN Press
Navijači Pari Sen Žermena na "Marakani" Foto: MN Press

VIDEO: Pogledajte kako su Zvezdini navijači izviždali igrače Pari Sen Žermena po dolasku na stadion

Liga šampiona, grupa C, 6. kolo

Liverpul - Napoli 1:0

(Salah 34)

Crvena zvezda - Pari Sen Žermen 1:4

(Gobeljić 54 - Kavani 10, Nejmar 40, Markinjos 74, Embape 90+2)

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    11. decembar 2018 | 22:41

    Gde bi nam bio kraj kada bi imali jos 3-4 igraca ovakvog kvaliteta kao Marin. Mi sa ovakvom ekipom pariramo solidno ovakvim klubovima sa budzetom od 300-900 miliona. Ponosan sam na vas moja Zvezdo. Do godine bolje.

  • Gile

    11. decembar 2018 | 23:03

    Nista strasno u dve utakmice primiti 10 sarana🤣

  • Bas

    11. decembar 2018 | 22:55

    Jel opet 5+...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA