≫ 

Neverovatna statistika: Iako je primio 17 golova, Borjan je u LŠ po jednom parametru bolji od Bufona, Alisona, Kurtoe, De Hee, Oblaka

Iako je primio 17 golova u grupnoj fazi elitnog takmičenja, momak iz Knina je imao najviše "super odbrana" po podacima specijalizovanog "InStata", koji se bavi fudbalskim statistikama

  • 9

Čuvar mreže Crvene zvezde Milan Borjan nauspešniji je golman grupne faze Lige šampiona na osnovu "super odbrana" prema statistici specijalizovanog "InStata".

Kanadski fudbalski reprezentativac prosečno je po meču u elitnom takmičenju imao tri odbrane iz najboljih šansi rivala u grupi - Pari Sen Žermena, Napolija i Liverpula.

Protivnici crveno-belih su na šest utakmica čak 63 puta šutirali u okvir gola Borjana, što učinku golmana prvaka Srbije dodatno dobija na značaju, posebno jer je dva puta sačuvao mrežu (Napoli 0:0 i Liverpul 2:0 u Beogradu).

Borjan je iza sebe ostavio čuvara mreže PSV-a Jeroena Zuta (2,3 "super odbrane") i Samira Handanovića iz Intera i odiseas Vlahodimos iz Benfike.

VIDEO: Kako je Bufon oduševio Borjana i hit reakcija golmana Zvezde na pitanje o Vujadinu Saviću

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boža zemunac

    14. decembar 2018 | 14:12

    Odavno se na našim prostorima nije pojavio takav golman kao Borjan.Živ bio Milane i Bog te čuvao.

  • MNE

    14. decembar 2018 | 18:06

    Momak je uz Marina ubjedljivo najbolji igrac, rijetki koji imaju klasu i oba mogu igrati u bilo kom evropskom klubu

  • Crni Železnik

    14. decembar 2018 | 15:47

    Borjan najbolji sa 17 golova u mreži??? Pa ne znam ko je ovde lud!!!? Čak i mrtvi Monako je primio manje tj. 14 komada...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA