≫ 

Partizan kiksom završio godinu: Grobari grudvali sudiju, Mačva sa igračem više odolela po kijametu (FOTO) (VIDEO)

Težak teren je učinio svoje, nije bilo golova u Humskoj, ali uzbuđenja nisu izostala

  • 60

Fudbaleri Partizana odigrali su bez golova sa Mačvom na svom terenu u svojoj poslednjoj utakmici za ovu godinu - 0:0.

Sa igračem manje čitavo poluvreme (isključen Urošević zbog dva žuta u razmaku od tri minuta), crno-beli, iako sve vreme u ofanzivi, nisu uspeli da pronađu put do gola po snegu i kijametu koji je prekrio teren, čak i doveo u pitanje odigravanje utakmice.

Zvezda će, ukoliko pobedi Čukarički u subotu, pobeći najvećem rivalu velikih 15 bodova pred nastavak sezone na proleće.

Koliko je bilo teško igrati u Humskoj u petak popodne najbolje ilustruje situacija pre slobodnog udarca Partizana, kada su saigrači čistili poziciju da Pantić izvede šut.

Zabavljali su se i navijači, Grobari sa istočne tribine su pred kraj utakmice, doduše vidno neraspoloženi zbog rezultata, sjurili bliže terenu i grudvama zasuli pomoćnika, a ne meti im se našao i glavni arbitar kada im je ovaj došao u domet.

Utakmica se igrala iako je bilo najava da se može odložiti za proleće, delegat je procenio da postoje minimalni uslovi za fudbal, pa se  lopta zakotrljala u zakazano vreme. Meč je jednom i prekidan, upravo da bi se sklonio sneg sa aut i korner linija.

Partizan je imao inicijativu gotovo sve vreme, i brojčano poravnat sa rivalom, ali i kada je bio inferiorniji u tom pogledu posle isključenja Uroševića, čiji su faulovi posebna priča.

Dva puta je levi bek Partizana rušio igrače Mačve, za oba prekršaja je dobijao žute kartone - u roku od jedva tri minuta.

Pogledajte oba, za isključenje, drugi pošto je srušio igrača Mačve u kontri.

Što se same utakmcie tiče, Partizan je imao nekoliko situacija iz kojih je mogao da profitira, međutim težak teren i nefudbalski uslovi za igru su učinili svoje.

Mačva je prva pripretila preko Šušnjara, nije to bio najbolje izveden udarac u 14. minutu, pa je Kljajić lako ukrotio taj pokušaj. Od 30. minuta, Partizan je bio u najjačoj ofanzivi, Pantić je, u pokušaju da centrira pogodio prečku, malo pre toga imao je udarac koji je završio pored stative, nije se ni Urošević proslavio pre svega toga - njegov udarac sa nekoliko metara otišao je visoko preko gola.

Malerozni Urošević završio je utakmicu u 45. minutu zbog već opisanih kartona, što je dovelo do prinudne izmene Rikarda umesto koga je Šehović zaigrao.

Nastavak meča, iako brojčano slabiji, Partizan je odigrao daleko bolje i hrabrije od protivnika.

Foto: MN Press

Ređao je akcije domaći tim, Pantić je bio najagilniji i najkonkretniji, pokušao je i Zakarić iz kaznenog udarca sa dvadesetak metara, sa druge strane Šapčani su se povukli i čekali kontru koja se nikad nije desila...

Video je Mirković da njegov tim "lomi" rivala, nedostajala je samo završnica, pa je pokušao sa Ivanovićem (ušao umesto Kosovića) da pojača napade. Ni to nije donelo toliko željenu prevagu u vidu gola, tako da je Partizan, na kraju, ostao "kratkih rukava" u poslednjoj utakmici sezone.

Partizan - Mačva 0:0

PARTIZAN: Kljajić - N.R. Miletić, Marković, Valijente, Urošević - Zdjelar, Kosović (od 69. Ivanović), Pantić, Zakarić - Nikolić, Rikardo (od 46. Šehović).

MAČVA: Puletić - Pejović, Šušnjar, Tošić, Marić - Ivić, Jeftić, Marković (Stevanović od 73) - Milosavljević, Babić (Kosanić od 79), Gemović (Marveđo 90+3).

Nemanja Nikolić u duelu sa igračem Mačve Filipom Pejovićem Foto: MN Press

Saša Zdjelar sa kapitenskom trakom na utakmici sa Mačvom Foto: MN Press

promrzli golub sleteo na prečku gola u Humskoj Foto: MN Press

Foto: MN Press

Foto: Telegraf.rs

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djura

    14. decembar 2018 | 18:30

    Nemate grejanje terena ...

  • baki

    14. decembar 2018 | 18:02

    Ukljucite grejace

  • Gagi10

    14. decembar 2018 | 20:58

    Nema šta. Veća sramota je igrati sa Napolijem nerešeno, pobediti Liverpul i izgubiti od PSŽ-a nego igrati nerešeno sa Mačvom koji glavni kandidat za osvajanje lige šampiona.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA