≫ 

Stadioni u Srbiji zavejani: Zvezda krenula na "Brdo",neizvesni mečevi poslednjeg kola Superlige? (FOTO) (VIDEO)

Tereni se bele od Subotice do Surdulice pred poslednje kolo jesenjeg dela Superlige

  • 26

Poslednje, 21. kolo Superlige Srbije u petak su otvorili Partizan i Mačva, i to, remijem bez golova, na zavejanom stadionu u Humskoj po najblaže rečeno "nahumanim" uslovima.

Meč je odigran jer je pre meča, "procenjeno" od strane sudije i delegata da sneg nije taj koji ometa fudbalere i utiče na igru, što je trener Partizana Mirković i potvrdio na kraju susreta.

I zaista, pre meča teren je očišćen, ali je sneg u međuvremenu toliko napadao da je susret dva Superligaša više ličio na revijalni duel "ortaka iz zgrade" nego na ozbiljan fudbal.

Koliko je bilo teško igrati u Humskoj u petak popodne najbolje ilustruje situacija pre slobodnog udarca Partizana, kada su saigrači čistili poziciju da Pantić izvede šut.

Meč crno-belih i Mačve bio je jedini odigran u petak, a upravo iskustvo iz tog meča može da pomogne kako sličan scenario ne bi bio viđen i na ostalim mečevima. Logično, poslednje kolo će verovatno biti odloženo. Ali...

Za razliku prve lige Srbije, u kojoj je jesenja polusezona završena kolo pre kraja zbog snega, u Superligi je odluka na sudijama i delegatima koji pre mečeva moraju da se uvere u to da postoje, ili ne postoje, uslovi za igru.

Za sada timovi treniraju, lopatama.... Takva slika stiže iz Surdulice gde se sve čini kako bi se teren osposobio za igru. Klub je pozvao navijače da umesto dobrog raspoloženja ponesu lopate za sneg i pomognu.

 
 
 
View this post on Instagram

Akcija čišćenja #sneg na #stadion u #Surdulica 💪💪💪A post shared by fk.radnik.surdulica (@fk.radnik.surdulica) on

 

Surova istina je da klubovi u Srbiji nemaju adekvatne stadione opremljene grejačima terena, sa izuzetkom Crvene zvezde, pa nije ni čudo što slike zavejanih stadionu okupiraju pažnju.

Zajednica Superlige je obavestila klubove da će odluka o odigravanju mečeva biti donela po izlasku sudija, delegata i kapitena ekipa na terene koji su očišćeni od snega koji je padao u toku noći.

Tek tada će biti doneta odluka, shodno propozicijama,  da se utakmice u skladu sa članom 12. stav 2. zbog snega odložene za 24 sata.

Prema poslednjim informacijama Crvena zvezda je krenula na utakmicu sa Čukaričkim, koja će nezvanično biti odložena za nedelju. Definitivna odluka biće poznata oko 14 sati, sat vremena pre početka utakmice.

Za sada, navijači će umesto u poslednjem fudbalskom kolu, najverovatnije više uživati na grudvanju, baš kao i juče na stadionu JNA.

Da podsetimo, u subotu bi trebalo da se odigra 6 utakmica:

Mladost - Rad

Radnik - Bačka

Spartak Subotica - Voždovac

Zemun - Dinamo Vranje

Čukarički - Crvena zvezda

Vojvodina - Proleter

 

Zavejan stadion u Humskoj; Foto: MN Press

Loaptalo se pre meča sa Mačvom, ali nedovoljno; Foto: Telegraf.rs

Fudbaleri Partizana odigrali su meč sa Mačvom po nehumanim uslovima; Foto: MN Press

Ovako je izgledao teren na meču Partizana i Mačve; Foto: MN Press

Printskrin: Arena Sport

(Saša G.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Navijac

    15. decembar 2018 | 13:00

    Ako su juce neki mogli da igraju u krajnje nehumanim uslovima zasto to isto i danas nebi mogli i ostali ? Nema odlaganja ili u suprotnom da fudbalski klubovi Macva i Partizan podnesu krivicnu prijavu protiv FSSe. Ako su mogli oni sta fali i ostalima.

  • Ivan

    15. decembar 2018 | 12:03

    Da odloze kolo? Kad je juce odigrana utakmica po istom vremenu onda ima svi da igraju.

  • Gobeljino

    15. decembar 2018 | 12:01

    A zbog čega su samo igrači Partizana igrali u nehumanim uslovima, gde su tada bili fudbaleri Mačve ???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA