≫ 

Kome je ovo trebalo: Vezista Partizana ogorčen posle remija sa Mačvom! (FOTO)

Ko god da je rekao da počnemo utakmicu, verovatno nikada u životu nije izašao na teren, ne zna kako lopta izgleda i kako teren izgleda u okolnostima sa 15 centimetara snega - kaže za Telegraf revoltirano Saša Zdjelar

  • 24

Umesto da zimsku pauzu dočekaju u kud i kamo dobrom raspoloženju, verujući da propuste iz prvog dela sezone mogu da isprave na proleće, fudbaleri Partizana, a verovatno i čelnici kluba i navijači će zimske praznike dočekati sa “knedlom u grlu”.

Umesto da se utakmica sa Mačvom prolongira za nekoliko dana ili na proleće, odluka da se ipak igra u uslovima “Igmanskog marša” koštala je crno-bele novog prospianja bodova, pa će, u slučaju da Radnički i Crvena zvezda slave u svojim susretima, tim iz Humske biti u znatno težem položaju nego do sada. Ako teže uopšte i može...

Otuda su i igrači Partizana posle meča u neverici vrteli glavom, pitajući se zašto je moralo da se igra na terenu, po kome bi se teško kretala i grtalica za sneg, a kamoli fudbalska lopta.

- Bilo je svima odmah jasno da je nemoguće igrati u onakvim uslovima. Ko god da je rekao da počnemo utakmicu, verovatno nikada u životu nije izašao na teren, ne zna kako lopta izgleda i kako teren izgleda u takvim okolnostima. Bilo je katastrofalno, deset ili 15 centimetara snega - kaže revoltirano Saša Zdjelar.

Fudbaleri čiste teren kako bi mogli da izvedu slobodan udarac; Foto: FK Partizan

- To je jednostavno nehumano za igru, ali i u tim uslovima smo stvorili priličan broj šansi za gol, ali nismo uspeli u tome. Ne znam šta je razlog, moraćemo da poradimo na tome u budućnosti.

- Opet, želim da čestitam mojim saigračima, jer smo 45 minuta igrali sa igračem manje, pokazali karakter, želju i volju da postignemo gol. Šta je – tu je, idemo na odmor, nezadovoljni zbog rezultata protiv Mačve.

VIDEO: Grobari gađali sudiju grudvama

Upitali smo Zdjelara na koga je mislio kada je rekao “on je odlučio da se igra”, jer očito fudbaleri crno-belih nisu znali da je upravo Partizan insistirao da se duel sa Mačvom igra po svaku cenu.

- Ko god da je delegat, ko god da organizuje meč, mora da zna da na onakvom terenu ne može da se igra. Bilo je logično da se odloži za neke naredne dane ili za drugi deo prvenstva, pošto je bilo nemoguće igrati fudbal.

Očekuje vas zimska pauza u ne baš dobrom raspoloženju, koje je dodatno “pokvarila” Mačva.

- Slaba polusezona je iza nas, niko nije zadovoljan. Pokušaćemo dobro da se pripremimo za nastavak takmičenja i popravimo utisak. Mnogo smo bodova gubili u završnicama utakmica, najviše zbog individualnih grešaka. Padali smo kada nije trebalo i to je ono što moramo da korigujemo u drugom delu prvenstva.

Uslovi za fudbal su bili nemogući; Foto: FK Partizan

“TRAKA” KAO PREPORUKA BORDOU

Za nekoga je možda bilo iznenađnje kada je na ruci Saše Zdlejara video kapitensku traku u duelu sa Mačvom, ali za bolje poznavaoce prilika i načina na koji Partizan već duže vreme posluje, to je bio jedan od jasnih znakova da je vezista ndomak transfera.

“Traka” uvek daje igraču na značaju, uvek podiže cenu kod zainteresovanog kupca, nosili su je u prošlosti još kao poletarci i to predtransfere Milan Smiljanić, Antonio Rukavina, Stevan Jovetić...

Pisali smo već da je Zdjelar nadomak transfera u francuski Bordo, o čemu je on isprva izbegao da govori, no, kasnije se pomalo opustio i jasno je da možda broji i poslednje dane u Humskoj.

- Ne ovo znam još uvek da li mi je posednji meč u dresu Partizana – procedio je Zdjelar.

Bordo je izgleda dobro “zgrizao”, da li ste se čuli sa saigračima iz omladinske selekcije Srbije, koji brane boje “žirondinaca” - Vukašinom Jovanovićem i Milanom Gajićem da se informišete o klubu?

- Nisam se čuo sa Gajićem i Jovanovićem. Čekam još uvek da vidim šta će Partizan da kaže. Informišem se iz medija – ostao je “zakopčan” Saša Zdjelar.

Redari su dali sve od sebe da obezbede uslove za igru; Foto: FK Partizan

KRALJ: NEHUMANI USLOVI ZA FUDBAL

Nekadašnji as i verovatno jedan od najboljih golmana u istoriji Partizana, a sada prvi čovek šabačke Mačve – Ivica Kralj rekao je za naš portal posle meča u Humskoj i velikog boda njegovog tima da nije bilo uslova za odigravanje utakmice.

- Mi smo ispoštovali odluku delegata, sudije i domaćina utakmice da se igra. Da je bilo suprotno, Mačva opet ne bi pravila nikakav problem. Jer, videli ste i sami, uslovi su bili nemogući za fudbal, na terenu je bilo 20 centimetara snega. U igri treba da se uživa, to je poenta, a ne da se igrači muče i da se neko od njih, ne daj Bože, teže povredi. Čestitam zato timovima na pruženom u nehumanim uslovima, pre svega mojim momcima na osvojenom bodu – rekao je Ivica Kralj za Telegraf.

VIDEO: Fudbaleri Partizana čistili sneg na terenu kako bi Pantić izveo slobodnjak

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • lik

    15. decembar 2018 | 12:09

    Pre početka utakmice delegat je pitao i vaše funkcionere za mišljenje koji su želeli da igrate. Izgleda da im minus odgovara

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    15. decembar 2018 | 12:06

    Па, ишчупасте бод и успешно се приближили Нишлијама на само -3

  • Putin R.S

    15. decembar 2018 | 12:21

    Decko, idi kod vasih u upravi i pitaj glavonje zasto su pristali da igraju po takvom vremenu. Oni su mislili da ce te vi "kvalitetniji" i da ce vam odgovarati ovakvo vreme. Medjutim vi ste nikakva ekipa i to ste pokazali u dosadasnjem delu prvenstva.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA