≫ 

Kako je Džaja razočarao Pantelića i kako je uplakan pobegao iz kluba u Grčkoj: Ne želim novo ime i prezime i da više ne budem Srbin (VIDEO)

Novi potpredsednik FSS ispričao je zanimljive detalje iz svoje karijere

  • 8

Marko Pantelić, bivši fudbalski reprezentativac Srbije, a sada potpredsednik FSS, bio je gost u emisiji "Veče sa Ivanom Ivanovićem" gde je izneo nekoliko malo poznatih stvari.

Pričao je o odlasku u Grčku, kako nije želeo da uzme grčko ime, ali i povratku u Zvezdu kada ga Dragan Džajić nije hteo u timu.

- Napustio sam Zvezdu, bio sam kapiten svim generacijama, igrao kao mlađi kadet za starije omladince... Da ne bih sada ulazio u neke sitne stvari. Ljudima se opraštaju stvari, bio sam nešto ljut i tako, što će se kasnije opet dešavati. Nažalost sve sa velikanima Zvezde i srpskog fudbala. Najveće ime je Deki koji je obeležio tu generaciju, do kadeta nismo imali nijedan poraz, dođe Partizan, mi pobedimo 13:0...

Marko Pantelić (četvrti s desna u prvom redu) na utakmici sa Stankovićem, Džajićem i Vidićem Foto: MN Press

Dok je igrao u Grčkoj doživeo je i zanimljivu anegdotu u klubu Iraklis

- To bi najbolje ispričao moj otac, ali.. On i ja došli zajedno kod Teodoridisa, u kafeteriju, to je bio i šoping mol mali, gde su oni nama izložili da će biti urađen pasoš, da ću ja odlučivati i tako dalje. Da bih ja mogao da igram za Iraklis, mogla samo tri, tri bila su Jovanović, Erak i Bečanović, morao sam da bih igrao da se odreknem srpskog pasoša, tada jugoslovenskog, samim tim da prihvatim da prihvatim da igram za grčku repreyentaciju.

- Naravno, ja sam mogao da se pravim blesav, da prihvatim, a onda kad dođem do prvog tima da uopšte ne igram za Grčku, nego da čekam poziv Srbije. Međutim, kada su mi pokazali grčki pasoš, ja gledam, daju mi ga, ja nisam htreo da ga uzmem u ruke, krenem da pla;em i pobegao iz tržnog centra.

Marko Pantelić dok je igrao za Zvezdu Foto: MN Press

- Otac je krenuo za mnom, uspeo je da me vrati jedva, ali nisam više hteo da ulazim u taj tržni centar. Idem bilo gde da igram, ali ovde ne ostajem da igram pod grčkim imenom i prezimenom. Ja sam Srbin i takav ću ostati za ceo život - rekao je i dodao da mu je pripremljeno grčko ime bilo Markos Pantelidis.

- Na kraju sam zbog mog ponosa otišao u treću ligi Kilkisijakos na granici Makedonije i Grčke, treća lige

Pantelić je ispričao i zanimljivu situaciju sa Draganom Džajićem i kako je zbog Zvezde odbio Porto.

-  Direktno me zvao moj kum iz Rima, rekao mi, "Kume uzimaj prvi avio i vraćaj se. Ja sam bio u Portugalu, dogovorio sa ljudima uslove, već gotovo. Deki mi kaže ne, vraćaj se, pričao sam sa Cveletom i Džajom, vraćaj se odmah za Beograd da potpišeš za Zvezdu. Šest ujutru krećem, sa pilotom u kabini sam se vozio, jer nije bilo mesta.

Dođem ujutru kod Džajića u kancelariju. Čekao sam tri sata ispred i onda ušao.Kažem meni Džaja: "Sine, mi ćemo da ti pomognemo da nađeš klub"

Kao da me neko polio hladnom vodom. Ja kažem: "Došao sam da igram u Zvezdi, ne treba mi klub". A ne ne, kaže Džaja mi imamo četiri špica, mi ćemo ti pomoći da nađeš klib.  Izađem iz kancelarije i naredne tri godine nisam igrao nigde - ispričao je Pantelić.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • stanko

    15. decembar 2018 | 17:49

    Treba li čuti i drugu stranu. Koliko se sećam nisi ni ti bio ''cvećka'', mislio si da si veća zvezda od svih dosadašnjih, bio si nezreo i mislio si da se sve vrti oko tebe. Ti ne bi ušao u FSS da nije Stankovića. Koje su to tvoje velike zasluge u srpskom fudbalu.

  • Titty Mcboob

    15. decembar 2018 | 23:22

    Ti pantelicu pricas kao da si bio novi Pele a iskreno bio si obican prosek igraca kom je trebao 20 sansi da bi dao slucajan gol

  • Zak

    15. decembar 2018 | 17:35

    Mislim da je Dzajic ipak bio u pravu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA