≫ 

Žesus bez gola 11 utakmica, Evertonu dao dva za 28 minuta: Siti je opet lider Premijer lige

Građani nastavili "mrtvu trku" sa Liverpul u borbi za pijedstal engleskog fudbala

  • 1

Gabriel Žesus bio je super raspoložen protiv Evertona, Brazilac je sa dva gola odveo svoj tim do pobede od 3:1 i povratka na prvo mesto Premijer lige ispred Liverpula. 

Treći gol "Građana" delo je Rahima Sterlinga, koji je meč počeo sa klupe, a onda, u prvom kontaktu sa loptom, savladao čuvara mreže "Karamela" i reprezentativnog kolegu Džordana Pikforda.

Gol za goste, za nadu, dao je Kalvert-Levin u 65. minutu, ali kratko je trajalo slavlje Evertona, s obzirom na to da je samo četiri minuta kasnije Sterling vratio "plus dva" Gvardiolinom timu.

Bila je ovo deseta uzastopna pobeda Sitija kod kuće, i nije, kao i mnoge pre toga, nijednog trenutka bila dovedena u pitanje uprkos pogotku gostiju za 2:1.

Važno je istaći ulogu Leroja Sanea u priči, momka koji je sa dve asistencije za Hesusa sebi nalepio etiketu prvog "pakera" utakmice. Nemac je u obe situacije odlično reagovao i Brazilcu omogućio dobre prilike iz kojih je ovaj bio neumoljiv prema Pikfordu.

Inače, Hesusov vodeći gol bio mu je prvi još od avgusta i posta od 11 utakmica, tačnije 487 minuta. Sada je dao dva u razmaku od samo 28 minuta, najavio time berićetniji nastavak sezone.

Podsetimo da je Liverpul i dalje jedina neporažena ekipa u ligi, Siti je zasad jedini pretrpeo u prethodnoj rundi kod Čelsija, ali se brzo konsolidovao i povratio primat na tabeli, istina sa utakmicom više.

Važna vest za Gvardiolu je i povratak u sastav Kevina De Brajnea, koji je zaigrao prvi put od 1. novembra kada se povredio.

Premijer liga, 17. kolo

Mančester siti – Everton 3:1

(Žeusus 22, 50, Sterling 65 - Klever-Levin 65)

Kristal Palas – Lester 16.00

Hadersfild – Njukasl

Totenhem – Barnli

Votford – Kardif

Vulverhempton – Bornmut

Fulam – Vest Hem 18.30

Nedelja:

Brajton – Čelsi 14.30

Sautempton – Arsenal 14.30

Liverpul – Mančester junajted 17.00

Пласман обезедио Sofascore резултати уживо

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Darko

    15. decembar 2018 | 16:56

    City uzima titulu sigurno.Imaju jaču klupu, Liverpool nema snage za celu sezonu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA