≫ 

Predsednik PSŽ-a pokušao da ''namesti'' Delije kod UEFA: Al-Kelaifi dva puta zvao Čeferina iz lože, tokom meča sa Zvezdom!

Prvom čoveku francuskog šampiona zasmetala je koreografija navijača Zvezde u kojoj, prema rečima UEFA, nije bilo ništa sporno

  • 12
Koreografija Delija na meču protiv PSŽ-a Foto: MN Press

Koreogarfija koju su navijači Crvene zvezde imali na meču Lige šampiona protiv Pari Sen Žermena obišla je svet, ali i sipala ''so na ranu'' prvom čoveku Svetaca Naseru Al-Kelaifiju!

Toliko da je, prema saznanjima Telegrafa, čak dva puta tokom meča iz lože Marakane zvao predsednika UEFA Aleksandera Čeferina u pokušaju da ''namesti'' Delijama i Zvezdi.

Poruka ''looking for something'', iznad koje su se nalazili šeik i kamila, i te kako je iznervirala Al - Kelaifija koji je smatrao da je u pitanju diskriminacija.

Otuda je odmah i usledio poziv ka Čeferinu koji nije znao šta se dešava na Marakani, ali je ''saznao'' preko delegata. Al-Kelaifi je potom još jednom okrenuo isti broj, a ''glas sa druge strane žice'' mu je rekao da je sve u redu i da ne vidi zašto koreografija Delija predstavlja problem.

Naser Al-Kelaifi, prvi čovek PSŽ-a Foto: Guliver/Thierry Chesnot/Getty Images

Bio je to ''znak'' da prvi čovek PSŽ-a prestane sa žalopoljkama i koncentriše se na samu utakmicu koju je njegom tim, na kraju, dobio sa 4:1 i završio na prvom mestu grupe C.

Inače, Delije su ideju za koreografiju našle u crtanom filmu Duško Dugouško, kada on i i Sima Strahota, koji je prikazan kao šeik, imaju sukob u pustinji.

Uz pehar na zapadnoj tribini i godinu ''1991'' koja se našla na Istoku, navijači Zvezde su jasno aludirali na opsesiju Svetaca da se dokopaju pehara Lige šampiona.

Pogled na severnu tribinu Foto: Marko Jovanović

Osim te koreografije protiv PSŽ-a, Delije su i protiv Napolija i Liverpula poslali jasnu poruku u svet. Takvu da je trener Zvezde Vladan Milojević, pre meča protiv Francuza, za njih rekao:

- Posebno sam ponosan što će naši navijači imati priliku da još jednom pobede u svojoj utakmici, kada bi se to računalo, oni su onda sigurno već prošli grupu sa maksimalnim učinkom.

>>> Dortmund možda igra i najlepši fudbal u Evropi, ubedljivo je prvi u Bundesligi, a kvota na Milionere na današnjem gostovanju Fortuni Dizeldorf je 1,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za meč Fortuna - Dortmund.

VIDEO: „Sporna“ koreografija Zvezdinih navijača - možda su samo pogodili vlasnika PSŽ-a tamo gde najviše boli

(M. Marić)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djile

    18. decembar 2018 | 10:53

    Evropa je puna ovih garavih arapa.

  • dr. rusofil

    18. decembar 2018 | 10:46

    Vidis neke stvari pare nekupuju .... neke stvari dolaze kroz istoriju ili vremenom

  • Djura

    18. decembar 2018 | 10:21

    Sve ce vise biti ovakvih crnomanjastih!! Daleko im lepa kuca

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA