≫ 

Zvezda osvojila i Brdo! Ben iskoristio jedan, promašio drugi penal, Čuka sa desetoricom igrala poluvreme (FOTO) (VIDEO)

Trijumfalno je tim Vladana Milojevića stavio tačku na jesenju polusezonu

  • 58

Fudbaleri Crvene zvezde potvrdili su dominaciju u domaćim okvirima novom, 19. pobedom u polusezoni, protiv Čukaričkog na Banovom Brdu bilo je 2:1, i tako na najbolji način zaokružila više nego berićetnu jesen.

Klub je slavio plasman u Ligu šampiona, gde se nije (svuda) obrukao, a u Superligi je daleko odmakao rivalima, završio prvi deo sezone bez poraza, i mirno čeka nastavak trke na proleće.

Strelci za crveno-bele protiv Brđana bili su Ben iz penala, i Boaći, a za domaći sastav Stojanović - sva tri gola "pala" su u prvom poluvremenu.

Brđani su odmah na početku drugog poluvremena ostali bez Kopitovića, koji je oborio Ebisilija, a sudija pokazao i na penal i drugi žuti defanzivcu Čuke. Ipak, Ben nije drugi put bio precizan sa "kreča", kao u prvom poluvremenu, Stevanović mu je pročitao nameru i ostavio "u životu" svoj tim.

VIDEO: Pogledajte odbranu Stevanovića. 

Nije, ipak, Čuka mogla sa desetoricom čitavo poluvreme protiv favorizovanog rivala, Zvezda je do kraja maksimalno opteretila defanzivu protivnika, iskrirala još niz prilika, ali nije bilo realizacije kojom bi se "ubila" utakmica.

Promašivali su Boaći, Ben, Ebislio...

Mogli su "Brđani" da kazne neefikasnost crveno-belih sredinom drugog dela meča, kada je Ovusu, pošto je sprintao sa loptom dobrih 30 metara, uposlio Mudrinskog, koji se ušeprtljao pre udarca.

Uz Docićev šut direktno u Borjana, bilo je to sve od napadačkog repretoara Čuke u drugom poluvremenu.

Borjan je u finišu ukrotio opasan udarac Marka Docića Foto: MN Press

Ono najbolje sa utakmice na Brdu viđeno je u prvih 45 minuta. 

Zvezda je od starta pritiskala, u 19. minutu preko Simića imala šansu utakmice, no Stevanović je i u toj situaciji dobio jedan od mnogih duela u nedelju uveče na zaleđenom Brdu.

Pet minuta kasnije, gosti su poveli - iz penala.

Boaćija je srušio Puškarić, kontakta je bilo, mada ostaje samo pitanje da li je bilopresudnog intenziteta u duelu da bi sudija pokazao na "kreč". Kako bilo, arbitar Lazar Lukić je presudio u korist Zvezde, a Ben matirao Stevanovića.

VIDEO: Taj gol i situaciju za penal možete videti na snimku ispod

Tim Sime Krunića nije klonuo, štaviše uzvratio je u ekspresnom roku  - golom za 1:1.

Tropoteznu akciju izveli su Brđani, kombinovali su Stevanović i Ovusu, a Stojanović bio na pravom mestu i postigao sedmi gol ove sezone.

Do kraja, viđena je inicijativa gostiju, pokušaji da se dođe do gola po teškom terenu, u čemu su crveno-beli i uspeli. Krstičić je imao presudnu ulogu u toj situaciji, probio je ka šesnaestercu Čukaričkog, proigrao desno Boaćija, a ovaj poslao loptu kroz noge Stevanoviću.

Krstičića je u toj akciji oštrim klizećim startom povredio Kopitović, isti igrač koji je u povoju drugog poluvremena skrivio penal nad Ebisliom, zaradio i drugi žuti i ostavio saigrače na cedilu.

Rekosmo, ekipa Vladana Milojevića je bez mnogo muke sačuvala vođstvo i pobedu, osvoji tri boda i "zacementira" lidersko mesto - 12 bodova više od Radničkog i 15 od Partizana.

Čukarički - Crvena zvezda 1:2

(Stojanović 28 - Ben 24, Boaći 31)

ČUKARIČKI: N. Stevanović - Kopitović, Puškarić, Šapić - M. Stevanović, Docić, Đorđević (od 82. Vidosavljević), Stojanović (od 78. Tedić), Bogosavac - Ovusu, Mudrinski.

CRVENA ZVEZDA: Borjan - Stojković, Degenek, Savić, Gobeljić - Jovičić, Krstičić (od 46. Jovančić), Ben, Ebisilio, Simić (od 90. Jevtović) - Boaći.

Slavlje fudbalera Zvezde posle meča Foto: MN Press
Foto: MN Press
Boaći psole duela sa Puškarićem, sudija kaže penal Foto: MN Press

.

Foto: MN Press
Foto: MN Press

Pogledajte šta se dešavalo satima pred početak utakmice, radna akcija je dala rezultata.

- Naš ljudi su od sedam ujutru čistili stadion u subotu, ali je to bilo jednostavno nemoguće. Bez obzira što je njih 70 čistilo. I za nedelju se ponašamo kao da će se utakmica igra i učinićemo sve da se stadion očisti - rekao je potpredsednik Čuke Nenad Mirosavljević.

 
 
 
View this post on Instagram
Naši navijači sami čiste svoju tribinu #crvenazvezdafk #crvenazvezda #zvezda #fkcz #czvA post shared by FK Crvena zvezda (@crvenazvezdafk) on

Dan ranije burno je bilo zbog odlaganja kompletnog kola, izuzev meča koji je u petak odigrao Partizan sa Mačvom.

Upravo su iz tabora crno-belih stizale najžešće osude, čak i najave istupanaj iz lige, zbog toga što je duel u humskoj odigran po snegu, a ostali mečevi odloženi.

Pored meča Partizan - Mačva (0:0), Čukarički - Zvezda (1:2), kompletirana su još tri meča 21. kola: Radnik je pobedio Bačku 3:2, Spartak - Voždovac 3:2 dan kasnije, a u nedelju se igralo i na "Karađorđu" gde su remizirali bez golova Vojvodina - Proleter.

Pogledajte u kakvim je uslovima odigran meč u petak između Partizana i Mačve.

Superliga, 21. kolo:

petak

Partizan - Mačva 0:0

subota

Radnik – Bačka 3:2

(Zlatanović 10, Stojanović pen 38, Danoski 51 - Mićić 15, Grabež 70)

nedelja

Spartak – Voždovac 3:2

(Obradović 62, Torbica 77, Ćalasan 90+5p - Luković 28, Zličić 42)

Vojvodina – Proleter 0:0

Čukarički – Crvena zvezda 1:2

(Stojanović 28 - Ben 24. p, Boaći 30)

Ponedeljak:

Zemun – Dinamo (13.00)

Mladost – Rad (15.00)

Napredak – Radnički Niš (15.00)

Razvrstitve pripravlja Sofascore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skorpion

    16. decembar 2018 | 23:18

    Cekam to saopstenje iz FK "Saostenje" ali....da nisu vec mozda istupili iz lige pa ga zato nema.

  • Dreka

    16. decembar 2018 | 22:28

    Sve grobari komentarisu Ovaj moj komentar ce imati preko 100 dislajkova Jbg ladno -15

  • Nesa CZ

    16. decembar 2018 | 21:36

    Na početku utakmice bilo - 12 na kraju - 15... Zbog neverovatne hladnoće Partizan odmah da napiše saopštenje prirodi sa ultimatumom ili da prestane dalje zahlađenje ili istupaju iz lige... Neće valjda da nastupi ledeno doba u partizanu..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA