≫ 

Vuletić: Inspektori su bili u Partizanu, uvek smo policiji na raspolaganju

Oni su postupali na osnovu zahteva Višeg javnog tužilaštva, a u vezi sa nekoliko krivičnih prijava podnetih oktobra 2016. godine, koje se tiču sazivanja i održavanja Vanredne izborne Skupštine

  • 21

Tokom protekle sedmice inspektori Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije boravili su u Partizanu i zatražili dokumenta koja tiču Izborne Skupštine kluba iz 2016. godine.

Podsetimo, tada su se u Humskoj, posle podele na dve struje, obračunali bivši saradnici, koje je sa jedne strane predvodio Ivan Ćurković, Žarko Zečević, Milorad Vučelić i Miloš Vazura, dok je na drugoj strani bio Nenad Bjeković, zatim sadašnji prvi čovek KK Partizan Ostoja Mijailović, bivši predsednik crno-belih Dragan Đurić.

Obe strane su u svojim redovima imali i nekolicinu političara, bivših igrača, trenera, a pobedila je struja čije liderstvo je kao predsednik kasnije preuzeo Vučelić.

Od tada do danas u Humskoj je, po različitim prijavama i tužbama poražene strane, nekoliko puta svraćala policija, proveravajući dokumentaciju. Poslednji put minule sedmice, po prijavi, može se čuti u Humskoj - Nenada Bjekovića, što za Telegraf potvrdjuje i potpredsednik Vladimir Vuletić.

Foto: Telegraf

- Istina je. Inspektori Uprave za borbu protiv organizovanog kriminala Ministarstva unutrasnjih poslova Republike Srbije su, tokom prošle nedelje, u skladu sa svojim profesionalnim i sluzbenim ovlašćenjima boravili u prostorijama Partizan.

  • Po čijem nalogu su postupali inspektori?

- Oni postupaju na osnovu zahteva Višeg javnog tužilaštava, a u vezi sa nekoliko krivičnih prijava podnetih oktobra 2016. godine koje se tiču sazivanja i održavanja Vanredne izborne Skupštine Partizana.

Foto: Marko Jovanović
  • Kako je Partizan odgovorio, da li pružio svu neophodnu dokumentaciju policiji?

- Partizan je profesionalno sarađivao sa pripadnicima UKP stavljajući im na uvid svu neophodnu dokumentaciju, što je činio i tokom 2017. godine. Držim da nema mesta bilo kakvom senzacionalizmu niti spekulacijama budući da se radi o zakonskoj obavezi policijskih organa na osnovu zahteva tužilastva u istrazi.

  • Smatrate li da je na Skupštini 2016. godine bilo sve reguilarno?

- Partizan ni jednim svojim gestom ne želi da utiče na rad istražnih organa, tim pre što stoji na stanovištu da je ceo izborni proces 2016. godine, uključujući sazivanje, održavanje i odlučivanje Vanredne skupštine bio u potpunosti zasnovan na Zakonu o sportu i Statutu FK Partizan.

- Kao i tokom protekle duže od dve godine, i sada je FK Partizan bespogovorno spreman da saradjuje sa istražnim organima i Višim javnim tužilastvom u Beogradu – zaključuje Vladimir Vuletić.

VIDEO: Grobari vređaju upravu Partizana

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Putin R.S

    20. decembar 2018 | 21:54

    Ja sam Zvedas i Delija, ali pljuvati po jednoj vasoj legendi je sramota za sve vas. Tu se vidi sta vi mislite o svom klubu i ljudima koji su ga proslavili. Bijekovic je institucija za sve vas u klubu. Zbog takvog vaseg ponasanja i ne postovanja legendi kluba dosli ste tu gde se sada i nalazite, cak vam je i ova pozicija na tabeli poklonjena. Ne razumem i ove Glodare dokle ce da trpe ovakvu upravu. Nama vi ovakvi kakvi ste odgovarate najvise, ali pored toga najiskrenije ukaljali ste i pljunuli na klub. Sve dok vam ovi nesposobnjakovici vode klub vi cete biti u blatu. Nama sve dok je Terzic vi ce te se nacekati za titulu.

  • Djura

    20. decembar 2018 | 21:11

    Jel vi istupate ili ne? Prosto pitanje???

  • Косингас

    20. decembar 2018 | 21:23

    Опет пљујете по Бјековићу, а он је за све вас био величина. И као фудбалер и као функционер.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA