≫ 

Napravljen prvi veliki korak ka organizaciji Mundijala 2030. u Srbiji, Grčkoj, Rumuniji i Bugarskoj!

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je da je formiran Organizacioni komitet za kandidaturu za EURO 2028. i Mundijal 2030. godine

  • 6

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić otkrio je na stastanku sa liderima Grčke, Rumunije i Bugarske da je formiran Incijalni organizacioni komitet u sklopu kandidature ove četiri zemlje za organizaciju Svetskog prvenstva 2030. godine i Evropskog prvenstva 2028. godine.

Vučić je najavio da će Organizacioni komitet biti sastavljen od 16 članova, po četiri iz svake države. Takođe je najavio da već od sledeće godine počinje izgradnja Nacionalnog stadiona i nekoliko novih stadiona u drugim gradovima.

- Mi smo danas doneli odluku da formiramo inciijalni Organizacijoni komitet, koji će biti sastavljen od 16 predstavnika, po četiri iz svake zemlje u sklopu zajedničke kandidature za EURO 2028. i SP 2030. Stručni ljudi će da se bave ovime. To nisu samo stadioni, to je i ogroman posao oko hotela, ležajeva. To je za nas veliki izazov, mi imamo zastarelu infrastrukturu i već sledeće godine krećemo u izgradnju Nacionalnog stadiona i više drugih stadiona u drugom gradovima - rekao je Vučić.

Real danas ima šansu da četvrti put  u poslednjih pet godina postane klupskiu šampion sveta. Iznenađujuće, u borbi za trofej rival mu je arapski Al Ain, a kvota na pobedu Reala uz ukupno bar četiri gola (1&4+) je 2,05. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Real Madrid - Al Ain.

VIDEO: Prvi put je ova mogućnost najavljena u novembru

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Di

    22. decembar 2018 | 12:46

    Druze prvo rampe na prugama izginuce nam gosti na stadionima

  • Putin R.S

    22. decembar 2018 | 12:11

    Samo vi gradite i stvarajte radna mesta. Znak da je ekonomska situacija mnogo bolje nego pre nekoliko godina. Nece se raditi nesto sto nije dobro za drzavu. Otvorice se nova radna mesta i sa tim bolji standardi.

  • Ka10

    22. decembar 2018 | 11:56

    Pored svih problematic ,mundijal naj veci.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA