≫ 

Ko je svetski šampion - Real, Real! Madriđani objedinili titule, kao na treningu sa Al-Ainom (FOTO) (VIDEO)

"Kraljevski klub" četvrti put u istoriji pokorio planetu!

  • 4

Nije bilo neizvesnosti u finalu svetskog klupskog prvenstva, Real je evropskoj tituli pridodao i onu namenjenu planetarnom šampionu, pobedom nad Al-Ainom rezultatom 4:1!

"Kraljevski klub" je tako došao do svoje četrvte titule prvaka sveta, jednu manje ima Barselona na "večnoj listi" najboljih timova FIFA takmičenja.

Strelci za ekipu Santijaga Solarija u Emiratima bili su Modrić u 14. minutu, Markos Ljorente u 60, Serhio Ramos u 78, i Nader u 90+1 (autogol), dok je čast domaćeg tima spasao Šiotani u 86, na asistenciju Brazilca Kaija.

Podsetimo da je ekipa koju sa klupe vodi Hrvat Zoran Mamić u polufinalu senzacionalno eliminisala River Plejt i tako uskratila ljubiteljima fudbala poslasticu, super meč između evropskog i južnoameričkog prvaka.

Sigurno je da bi Argentinci bili daleko jača prepreka Madriđanima ka svetskoj tituli, nego što je to bio tim iz Emirata, no to je već za rubriku "šta bi bilo, kad bi bilo", ono šo se piše je još jedan veliki trofej u vitrinama najuspešnijeg fudbalskog kluba na svetu.

Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: AP/Tanjug
Foto: Tanjug/Ap

Bilo je, ipak, trzavica u odbrani Reala u povoju meča kada je Ramos gotovo sa gol-linije nogom odbranio udarac igrača Al-Aina. bila je to sjajna šansa da domaći sastav makar natera Madriđane da se kasniej više namuše, ipak ni takvu šansu nisu uspeli da materijalizuju.

Kazna je stigla dva minuta kasnije.

Modrić je sa 17-18 metara pereciznim "hicem" savladao golmana Al-Aina, načeo rivala, posle čega je sve išlo "na vodenicu" trostrukog evropskog prvaka.

U nastavku meča, Real je ugušio svaki otpor rivala, kvalitet je isplivao, a naplata je stigla u vidu gola Markosa Ljorentea, i to takvog da je pobrao ovacije navijača.

Uhvatio je fudbaler Reala volej van kaznenog, raspalio po lopti koja se zarila u donji desni ugao gola.

U listu strelaca upisao se i Ramos, koji je pokazapo da se u kaznenom prostoru protivnika snalazi kao riba u vodi - sačekao je korner, pobegao čuvarima i glavom pogodio za 3:0 i proglasio "Kraljevsku" feštu u Emiratima.

Do kraja, po gol na obe strane zadovoljio je oba tima, Realu je ponovo pripala sva slava ovoga puta u duelu "Davida i Golijata".

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Cure

    22. decembar 2018 | 20:47

    Steta sto River nije prosao..ovo smesnoo..skim oni igraju finale eee..

  • salko

    23. decembar 2018 | 09:08

    Ovo takmicenje je totalno besmisleno.Pa ovaj Al Ain je losiji od svakog kluba iz lige petice.Argentinci i brazilci koji su kvalitet igraju u evropi.Narednih 20-et godina ako ostane ovaj format prvak je poznat i prije pocetka takmicenja.Pobijedis japance i arape i prvak si svijeta.Nidje veze!?

  • duci

    23. decembar 2018 | 05:18

    To je sve sto ce i osvojiti u 2019 bez trofeja

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA