≫ 

Juve je sila, Roma ni do kolena šampionu: Mandžukić bacio Rimljane u očaj (VIDEO)

Hrvatski napadač strelac jedinog gola u derbiju 17. kola Serije A

  • 0

Brojke govore više od svakog opisa dominacije jednog tima: Juventus je u 17 kola pobedio 16 puta - jednom odigrao nerešeno.

Šampionski niz "bjankoneri" su nastavili i protiv Rome koja apsolutno nije bila dorasla ekipi Masimilijana Alegrija u subotu uveče u Torinu.

Utakmica je završena pobedom lidera Serije A 1:0 golom Marija Mandžukića u 35. minutu.

Iskusni napadač se odlično snašao na centaršut De Šilja, u padu glavom savladao Olsena, koji je bio najistaknutiji igrač gostiju na "Alianc" stadionu, doduše u toj situaciji bez šanse da spase svoj tim.

Švedski golman sačuvao je Rimljane neprijatnosti u okršaju sa najmoćnijom timom na "Čizmi", fantastično je "skinuo" udarac Aleksa Sandra, pošto se ovome lopta odbila do noge posle rikošeta, potom je zaustavio i pokušaj Ronalda...

Tim intervencijama se definitivno iskupio za kiks u minuloj rundi protiv Đenove.

Na drugoj strani nije bilo odgovora, "Vučica" je bila gotovo bezopasna, pa je Di Frančesko već na poluvremenu umesto Florencija pokušao sa tinejdžerom Klajvertom u navali, posle je uveo i Perotija i Džeka, međutim nije se mnogo toga menjalo u odnosu snaga.

Juventus je pred sam kraj meča uspeo i drugi put da zatrese mrežu, Ronaldo je asistirao Daglasu Kosti, međutim gol je poništen, iako su ga svi na stadionu, uključujući i igrače, već proslavili. Razlog je prekršaj Matuidija nad igračem Rome, što je signalizirano sudiji iz VAR sobe.

Kako bilo, još jedna sigurna i uverljiva pobeda Jucventusa koji deluje nezaustavljivo u pohodu na novu titulu šampiona.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA