Ove 3 stvari fudbaler mora da ispuni kako bi igrao u Zvezdi: Mrkela najavio prelazni rok formiranjem tima za LŠ!

Naravno, prilikom izlaganja plana istakao je da je najpre potrebno osvojiti titulu

  • 1
Zvezdan Terzić, Mitar Mrkela, 157 Derbi, FK Crvena zvezda, FK Partizan Foto: A. Nalbantjan

Sportski direktor Crvene zvezde, Mitar Mrkela, dao je opširan intervju za klupski saj u kom je govorio o kompletnoj 2018. godini na Marakani!

Godini koju će navijači najtrofejnijeg srpskog kluba pamtiti po šampionskoj tituli i ulasku u Ligu šampiona.

- Kada pogledam 2018. najpre vidim utakmice sa CSKA iz Moskve, veoma važne za nas jer smo prvi put posle mnogo godina igrali evropsko proleće. Ostaje mali žal pošto smo mogli da prođemo dalje među 16 najboljih ekipa u Ligi Evrope. Zatim sledi titula prvaka koju smo ubedljivo osvojili i pokazali da smo najbolji u Srbiji, onda fenomenalno leto kada smo se plasirali u Ligu šampiona prvi put u istoriji - rekao je Mrkela i dodao:

- Osvojili smo četiri boda u grupnoj fazi što je u ovim okolnostima izvanredan uspeh. Završili smo polusezonu u Superligi na prvom mestu sa ubedljivom prednošću u odnosu na najbliže konkurente, Radnički iz Niša i Partizan. Treba biti zadovoljan, a ja sam najviše zadovoljan zbog načina na koji smo igrali, zbog napadačkog fudbala i uprkos mnogim odlascima prošlog leta uspeli smo da sastavimo jako dobru ekipu koja je pokazala da može da igra zaista dobar fudbal.

Mrkela u prostorijama kluba Foto:crvenazvezdafk

Mrkela je otkrio i koji su tačno parametri najbitniji da neko postane fudbaler Crvene zvezde.

- Kada pratimo nekog igrača i kada odlučujemo koga ćemo dovesti, vodimo računa o tri stvari. Prva je da ima određen igrački kvalitet i to je najmanji problem. Druga stvar koju gledamo jeste kako može da se uklopi u filozofiju igre trenera Vladana Milojevića i treća je kakav mentalitet ima i koliko strasti ima da nastupa za Crvenu zvezdu koja je specifičan klub. U Zvezdi ne možete da igrate ako nemate dozu strasti, ako ne podnosite pritisak i zahteve da se stalno pobeđuje i ako ne umete ogromnu energiju sa tribina da prenesete na teren i usmerite je prema protivniku.

- Taj treći deo je najteži deo posla. Kada dovodimo domaće igrače, onda ih jako dobro znamo i tokom mog mandata na mestu sportskog direktora najčešće su dolazili igrači koje sam jako dobro poznavao, da li iz mlađih selekcija Crvene zvezde ili sam ih selektirao iz mlađih reprezentativnih selekcija. Najteže je proceniti da li neko ima tu potrebnu strast za Crvenu zvezdu.

Dotakao se Mrkela i prelaznog roka koji crveno-bele očekuje.

Mrkela na predstavljanju u Zvezdi Foto: Marko Todorović

- Potrebno je da sada već spremimo tim za letnje kvalifikacije za Ligu šampiona ako dođemo do titule. Imali smo tu želju i prošle zime i nismo baš uspeli. Ostali smo bez nekih igrača u kasnom delu prelaznog roka, Boaći je trebalo da bude prodat u decembru, a na kraju je otišao u Kinu krajem februara, početkom marta, i nismo imali adekvatnu dinamiku dolazaka zbog igrača koji nisu otišli kada smo mi planirali.

- Nadam se da ćemo u ovom prelaznom roku sačuvati nosioce igre i da ćemo dovesti iskusna pojačanja, poput Nemanje Milunovića, koji zna da igra Ligu šampiona, odnosno evropska takmičenja uopšte, kako bismo već sada bili spremni za ono što želimo na leto.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dragan V

    23. decembar 2018 | 20:40

    Mitre,koliko dugo si smisljao ovu filozofiju za dolazak u Zvezdu..I cetvrto i najbitnije da nikada nije igrao za Partizan..

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA