≫ 

I Zvezda ima svog Sumu, svi bi da mu vide leđa: Crveno-beli bi mogli da pitaju Partizan kako se otarasiti preskupo plaćenog igrača

Brazilac Kafu najveće razočarenje šampiona Srbije, 700.000 evra crveno-beli su praktično bacili niz vodu

  • 33
Sejduba Suma, Džonatan Kafu Foto-montaža: FK Partizan/Miroslav Todorović, Marko Jovanović

Mali broj loših procena upava Zvezde imala je u poslednje dve godine, kvalitetan skauting nije otvarao prostora za greške prilikom dovođenja pojačanja, pa je Milojević imao na raspolaganju, od prvog golmana do poslednjeg napadača, upotrebljivu grupu igrača koja je uradila to što je uradila u prethodne dve sezone.

Većina igrača je opravdala investiran novac, neki više, neki manje, a definitivno su pun pogodak po klub oni dovedeni bez etikete ekstra pojačanja, a postali nosioci igre (Jovančić, Pavkov - vraćen sa pozajmice).

Degenek se takođe ekspresno uklopio i postao nezamenjiv u defanzivi, Zvezdu praktično uveo u Ligu šampiona.

Stojiljković je posle dobrog uvoda sezone pao u drugi plan, Meleg i Jevtović su postali "žrtve" ulaska ekipe u Ligu šampiona, nakon kog je klub doveo trio Boaći, Marin, Čaušić i tako praktično pomenuti dvojac izbacio iz bilo kakve kombinacije za veću minutažu.

Od svih pridošlica, prvi u redu na ulazu u "klub najvećih razočaranja" je Žonatan Kafu.

Salcburg u Beogradu je bio poslednji evropski meč za Kafua ove sezone Foto: Marko Jovanović

Brazilac je stigao kao najzvučniji dodatak letos, upamtili su ga dobro na Marakani u dresu Ludogoreca, pa zato nisu mnogo oklevali kada su insistirali da ga dovedu - i pogrešili su!

Podsetimo, Južnoamerikanac je doveden na pozajmicu iz renomiranog francuskog Bordoa, što je Zvezdu koštalo velikih 700.000 evra do kraja sezone, uz opciju otkupa od 4.500.000 evra, koji se samo nekim čudom može ostvariti.

Jasno je i zbog čega.

Kafu je za crveno-bele odigrao tek 7 od 21 superligaške utakmice, postigao dva gola, u Kupu jedan meč i još jedan u kvalifikacijama za Ligu šampiona (sat vremena protiv Salcburga na Marakani).

I to je bilo sve od momka koji je do ludila dovodio Zvezdinu odbranu u dvomeču sa bugarskim prvakom pre tri sezone. U međuvremenu, kao da je zaboravio da igra fudbal na tom nivou.

- Samo Kafu zarađuje koliko ceo Radnički zajedno. Ono što je PSŽ za Zvezdu, to je Zvezda za nas, ali ne znači da ćemo da se predamo - slikovito je Nenad Lalatović uoči meča sa Zvezdom letos uporedio vrednost njegovog tima i samo jednog igrača crveno-belih.

Foto-montaža: FK Partizan/Miroslav Todorović, Marko Jovanović

Ipak i sav taj novac, u slučaju Kafua, nije merilo vrednosti igrača.

Zvezdi je Brazilac sada toliko suvišan da na sve načine pokušava da ga se reše u Ljutice Bogdana, sa njim i velikog novca kojim servisiraju njegove usluge.

KAFU I SUMA - MNOGO KOŠTALI, NIŠTA POKAZALI

Situacija sa Kafuom neodoljivo podseća na Partizanovu agoniju sa Sumom i njegovo neslavno bitisanje u Humskoj. Najskuplji u istoriji, a najviše razočarao - baš kao i Kafu.

Mnogo je još sličnosti između dvojice legionara sem toga što su preskupo plaćeni.

Sumu je čekao Đukić, Mirković ga je od starta ignorisao. Trpeli su ga dugo i navijači, oguglali čekajući da pokaže "magiju". Napokon su i oni digli ruke, na kraju su svi čekali da mu vide leđa.

Ni penal u derbiju sa Zvezdom nije mnogo pomogao Sumi da učvrsti status, a zanimljivo je da je i Kafu jedan od dva gola za Zvezdu dao upravo sa bele tačke. Obojica su, dakle, golgeterski potpuno podbacili.

Ako će Zvezda nekako i preboleti 700.00 evra za Kafua (i manje u slučaju da nađe Brazilcu klub do juna koji će da preuzme obavezu plaćanja), s obzirom na to da novac zarađen od Lige šampiona konstantno "kaplje", Partizan će skoro dva miliona evra investiranih u Sumu (obeštećenje plus plata) morati na neki način da nadoknadi, a to obično znači prodaja nekog od najvrednijih igrača.

Šteta s učinjena sa obe strane Topčiderskog brda, veliki novac je praktično bačen niz vodu - zamislite samo koliko dobrih igrača je Partizan mogao da kupi umesto Sume, a "večiti rival" je svakako mogao pametnije da investira 700.000 evra.

Da li su "večiti" sa Sumom i Kafuom naučili lekciju, pokazaće vreme.

VIDEO: Kafu na treningu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Czv

    25. decembar 2018 | 21:27

    Kafu je za Sumu Messi.

  • nscz

    25. decembar 2018 | 21:05

    Razlika je ogromna!!! Kafu je na pozajmici i nije nas igrac. A Sumu ste platili 1.65 miliona plus 800-000 plata. Razlika je ogromna. Vi ga se jos niste resili

  • Marko

    25. decembar 2018 | 21:34

    Ja bih Kafua ostavio, on je strasan igrac, mozda se nije dobro uklopio, siguran sam da ce Miloje naci pravo rešenje!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA