≫ 

Klub iz Premijer lige ruši klupski rekord zbog Luke Jovića, Zvezdi ide 1.3 miliona evra!

Crveno-beli će se opariti na osnovu doprinosa solidarnosti

  • 7

Engleski Kristijal Palas pridružio se Bajernu, Borusiji Dortmund, Liverpulu i Napoliju u trci za transfer srpskog fudbalera iz Ajntrahta Luke Jovića, prenosi Skaj Sport.

Prvi strelac Bundeslige (12 golova) je ambiciozna meta londonskog kluba, kome je neophodno pojačanje u napadu u zimskom prelaznom roku nakon što su propali pregovori sa Mišijem Batšuaijem.

Ajntraht iz Frankfurta otkupiće ugovor pozajmljenog Jovića od Benfike za šest miliona evra, prema ranijem sklopljenom poslu, a onda očekuje veliko obeštećenje od najmanje 40 miliona evra.

Ukoliko se 21-godišnji golgeter pridruži zemljaku Luki Milivojeviću, kapitenu Kristal Palasa, postao bi najskuplje plaćeni fudbaler kluba ikada jer bi srušio rekord Kristijana Bentekea od 32 miliona evra.

Foto: Guliver/Alex Grimm/Bongarts/Getty Images

To znači da bi se i Crvena zvezda oparila od ovog transfera zbog ''doprinosa solidarnosti''. On inače iznosi 2.5 odsto od ukupnog transfera, ali se računa vreme provedeno u klubu od 15. do 21. godine. S obzirom na to da je Jović Marakanu napustio sa 18, crveno-belima ide 2.5 posto.

Ali ne samo od tih 40 miliona koliko nudu Kristal Palas, nego od od 12 koliko će Ajntraht platiti Benfiki otkupnu klauzulu. Dakle, cifra od 1.3 miliona evra sledi Zvezdi.

Vredi pomenuti i to da Zvezda neće dobiti ništa ukoliko Jović iz Ajntrahta ode u neki nemački klub, jer trening kompenzacija ne važi kada se vrši transfer u istoj ligi.

Jović je ove sezone zadivio Evropu sjajnim igrama za Ajntraht, pošto je na 23 utakmice dao 17 golova.

VIDEO: Penthaus od 13.500 za noć i mercedes od 300.000 evra: Degenek se pohvalio kako uživa u luksuzu na odmoru u Dubaiju

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milos

    25. decembar 2018 | 14:48

    Znaci vise para ce da dobijemo od solidarnosti,nego od transfera,koliko se secam otisao je za smesne pare iz kluba?!

  • Marko

    25. decembar 2018 | 15:13

    Kristal Palas prava ekipa za nastavak njegove karijere. Premijer liga najjaca u Evropi, a Kristal je medju 7,8 najboljih tamosnjih ekipa. Mada nije losa solucija ni Napoli 😉👍

  • zekki

    25. decembar 2018 | 16:39

    Prekjuče Barselona juče bajern danas prelazi u palas a gde će sutra???

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA