≫ 

Još jedna srpska lekcija Englezima u režiji Nemanje Matića posle cveta maka: Objasnio im je kako i kad Srbi slave Božić!

Klub je želeo da upozna navijače sa običajima u Srbiji

  • 4

Nemanja Matić opisao je Englezima kako izgleda proslava Božića u Srbiji, u intervjuu za zvanični sajt Mančester junajteda.

Povodom Boksing deja, Matić je imao praznični nastup, u kom se jasno vidi da se i on uželeo porodičnog i prazničnog ambijenta posle burne 2018. godine.

Zbog boravka u Britaniji, Matić slavi Božić dva puta jer izlazi u susret domaćinima u Engleskoj, ali se naravno sa nestrpljenjem čeka prva nedelja januara.

VREME ZA PORODICU

- Imamo ručak i večeru zajedno na dan Božića, kupujemo poklone za decu, moja supruga sve organizuje... Porodica me posle samo obavesti na kraju da je sve spremno. Uvek je taj dan poseban, osećaj je drugačiji nego inače, naročito ako dođe porodica iz Srbije i ako smo zajedno, to je sjajno.

BOŽIĆ U SRBIJI

- U Srbiji se slavi drugog dana, 7. januara jer smo pravoslavci, kao Rusi i druge pravoslavne zemlje. Ali mi smo u Engleskoj već pet ili šest godina, pa slavimo sve! Slavićemo i 7. januara, biće slično ovom danu Božića u kom svi uživaju.

Foto: Tanjug/AP/Mark Kerton

MOJ NAJBOLJI POKLON

- To je lako pitanje... Fudbalske kopačke. Sećam se prvog para koji mi je tata kupio, nikada ih neću zaboraviti. Nosio sam ih svakog dana, nosio sam ih svuda! Nisam ih skidao, sećam se da sam ih čistio svakog dana posle igranja.

DAN TRENINGA NA BOŽIĆ

- Kao igrači, moramo da ispunimo tu obavezu. Lepo je videti se sa svojom porodicom u tim trenucima, nije to nikakav problem, to je deo fudbalskog posla u ovoj zemlji.

Matić progovorio o cvetu maka koji nije hteo da nosi, a evo šta su mu rekli u Junajtedu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA