≫ 

Partizan treći put podneo zahtev za uvođenje VAR tehnologije!

Crno-beli se zvanično obratili Zajednici Superlige i Prve lige Srbije zahtevajući video tehnologiju u domaćem takmičenju

  • 8

Sednica Izvršnog odbora Zajednice Superlige i Prve lige Srbije, kojoj su danas, na poziv predsednika Dragomira Lazovića i direktora Vladimira Bulatovića prisustvovali i predstavnici Partizana, iako klub iz Humske nema članstvo među sedam klubova u pomenutom organu.

Pored “gorućih tema”, pre svega utakmice 22. kola između Partizana i Mačve, koja je predmet rasprave već desetak dana, crno-beli su imali i jedan “specijalni izazov” za domaćina – zvanično su podneli zahtev za uvođenjem VAR tehnologije, saznaje Telegraf!

To je zapravo treći put da Partizan zahteva od zvaničnih organa u srpskom fudbalu da se uvede video tehnologija, koja će doprineti regularnosti takmičenja. A ovoga puta je verovatno inspirisana činjenicom da je susedna Hrvatska pre nekoliko dana obelodanila da će u narednoj sezoni koristiti pomenuti VAR u svom takmičenju.

Crno-beli su zahtevali od članova Izvršnog odbora da se njihov predlog uvrsti u dnevni red prve naredne Skupštine Zajednice Supelige i Prve lige Srbije i da članovi najvišeg tela glasaju o uvođenju video tehnologije u srpski fudbal.

Dva prethodna pokušaja Partizana nisu prošla slavno, prvi put pod izgovorom da nema dovoljno novca za tako skupu investiciju, a drugi put se, navodno, tražio izgovor u činjenici da ni elitno takmičenje pod okriljem UEFA – Liga šampiona ne koristi VAR.

Ipak, kada je iz Niona nedavno najavljeno da će sistem uskoro zaživeti i u Ligi šampiona, pojedinci u našem fudbalu su počeli da se oglašavaju i ističu da je to “neprotrebno bar još deset godina”...

VIDEO - Kako izgleda VAR?

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nesa CZ

    25. decembar 2018 | 17:00

    A za koju ligu, pošto istupate...

  • Mickey

    25. decembar 2018 | 17:27

    Ako se Var prihvati,nece biti ni treci....A da,oni istupaju iz lige....

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    25. decembar 2018 | 17:25

    Да честитам гробарима- срећан вам Божић,који се неким чудом пао кад и дан Д.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA