≫ 

Ako on dođe, odlazim iz Liverpula: Salahov ultimatum zbog igrača koji je umalo upropastio Zvezdine snove! (VIDEO)

Egipćanin ne želi Izraelca za saigrača

  • 18

Izraelski list "Jerusalem Post", objavio je vest da je najveća zvezda Liverpula Mohamed Salah dao ultimatum rukovodstvu kluba sa Enfilda da ne želi da u klub dođe Izraelac Munes Dabur, napadač austrijskog Salcburga.

Egipat i Izrael imaju loše političke odnose, u bliskoj prošlosti su ratovali, a Salah zbog političko-verskih razloga ne želi da deli svlačionicu sa izraelskim fudbalerom.

Liverpulovi skauti su u poslednje vreme često bili u Salcburgu, gde su se na licu mesta uverili koliko je Dabur dobar igrač. Izraelac igra u vrhunskoj formi, na 30 utakmica ove sezone dao je 20 golova, uprava je fascinirana njim i ušla je u pregovore sa Salcburgom.

Munes Dabur u duelu sa Nemanjom Radonjićem na Marakani; Foto: MN Press

Navodno je transfer bio skoro pa dogovoren, ali onda je za to saznao Salah, koji je postavio ultimatum - "Ili on, ili ja" - navodno je poručio Salah.

On je i u prošlosti odbijao da se pozdravlja sa igračima iz Izraela. Dok je nosio dres Bazela odbio je da se rukuje sa igračima Makabija, a u Izraelu nije ni hteo da pogleda zastavu ove zemlje.

Dabur je rođenu Nazaretu, ali je musliman arapskog porekla. I pored toga odlučio je da igra za reprezentaciju Izraela, što je među Arapima shvaćeno kao najveća moguća izdaja. Salah očigledno nije želeo da pređe preko toga, pa je poslao ucenu slavnom engleskom klubu.

Inače, Dabur je ove sezone umalo uništio Zvezdine snove, pošto je u revanš utakmici plej-ofa Lige šampiona u Salcburgu dao dva gola. Delovalo je tada kao da je raspršio nade crveno-belih, ali onda je Ben sa dva gola doneo čudo i istorijski plasman crveno-belih u najjače evropsko klupsko takmičenje.

Pogledajte najzanimljivije detalje sa tog meča:

Inače, Liverpul je u nikad boljoj situaciji u Engleskoj posle Božića, jer su prvi na tabeli sa 6 bodova prednosti u odnosu na Totenhem, i 7 u odnosu na Mančester Siti. Na titulu se na Enfildu čeka još od 1990. godine, a na polovini prvenstva je situacija obećavajuća za Redse, i za to je Salah jedan od najzaslužnijih, jer je prvi strelac ekipe sa 12 postignutih golova ove sezone.

Liverpulu u naredna dva kola oko Nove godine ima dva velika derbija, koji bi mogli umnogome da odrede dalji tok sezone. Prvo dočekuju Arsenal 29. decembra, pa gostuju Mančester Sitiju 3. januara na Etihadu.

VIDEO: Salah i Liverpul su na Marakani oduševili sve Srbe simbolom koji su nosili na grudima

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Stek

    27. decembar 2018 | 12:33

    Hahah ratovali u bliskoj budućnosti?!

  • Pa šta

    27. decembar 2018 | 12:17

    Misli i ovaj salah? Nemože liverpul bez njega? Muka mi je od svih koji mešaju politiku, sport i veru. Neka se vrati u Egipat, pa tamo neka fura verske fazone. Džaba ti što si odličan igrač...

  • Marko

    27. decembar 2018 | 12:15

    Pa šta ovaj mali Salah meša politiku sa sportom, pa i naši u Italiji i Nemačkoj igraju sa Albancima, Hrvatima pa nikom ništa..Sport ne Politika!!!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA