≫ 

Počeo štrajk u Partizanu: Radnici nisu primili platu 7 meseci!

Radi se o grupi od 18 zaposlenih koji su obustavili rad na održavanju stadiona, jer nisu primili platu sedam meseci

  • 51

Višednevni štrajk 18 radnika zaposlenih u Jugoslovenskom sportskom društvu Partizan trebalo bi da bude okončan do Nove godine, u saradnji sa fudbalskim klubom Partizan, koji je pritekao u pomoć, saznaje Telegraf.

Radi se o zaposlenima koji rade na održavanju terena stadiona u Humskoj, a koji već sedam meseci nisu primili plate o čemu se malo zna u srpskoj javnosti. To ih je, posla niza godina “plivanja” u istom problemu, još od vremena Dragana Đurića, navelo na radikalan potez, čije trajno rešenje je ponudila fudbalska sekcija.

Tim povodom predstavnici pomenutih radnika su nedavno održali sastanak sa generalnim direktorom fudbalskog kluba – Milošem Vazurom i dobili su uveravanja da će problem biti rašen i to tako što će fudbalski klub pomenutu Aleksandar Stepanović, koji aktivno učestvuje u rešavanju neprijatne situacije po zaposlene.

- Nije to od juče, problemi sa isplatom radnika koji održavaju stadion traju već pet, šest godina. Njihovo nezadovoljstvo je sasvim opravdano, jer nisu primili sedam plata – potvrđuje Aleksandar Stepanović i dodaje:

- Ali, nadomak smo rešenja, verujem da će do isteka kalendarske 2018. godine sve doći na svoje mesto.

Foto: MN Press

Kako će problem biti rešen?

- Radnici su već razgovarali sa generalnim direktorom Milošem Vazurom i dogovoreno je da oni budu prebačeni ubuduće na račun fudbalskog kluba. Tačnije, od Nove godine će biti uvršteni na spisak sa radnicima koji održavaju sportski centar u Zemunu. Tako ćemo faktički objediniti sve te ljude, jer oni obavljaju isti posao za Partizan – jasan je Aleksandar Stepanović.

KOD ĐURIĆA UMALO I SAMOUBISTVO

Pre nešto više od četiri godine, tačnije 11. novembra 2014. godine, pred sam kraj predsedničkog mandata Dragana Đurića, Humsku je potresao nemio događaj, pošto je jedan od radnika JSD Partizan, koji su tada bili na platnom spisku fudbalskog kluba, pokušao da sebi da oduzme život vešanjem zbog neisplaćenih plata.

Umesto da tada saosećaju sa nesrećnim čovekom i pokušaju da reše probleme, usledilo je malograđansko prepucavanje saopštenjima da li je radnik zaposlen u fudbalskom klubu ili Sportskom društvu.

VIDEO: Mirković je nedavno najavljivao ostavku na mestu trenera FK Partizan 

(Z. I.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • nscz

    27. decembar 2018 | 16:45

    Pa ko je sad kriv? Opet neki sudija?

  • ANTIROM

    27. decembar 2018 | 17:05

    Vratite pasos izadjite iz lige isplatite radnicima plate zakljucajte vojni objekat I u miru se razidjite!

  • lune

    27. decembar 2018 | 16:20

    zalosno imaju za sumu nemaju za obicne radnike

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA