≫ 

Rise progovorio o horor noći kad ga je Belami tukao golf palicom: Mogao je da mi okonča karijeru, branio sam se čaršafom kao matador (VIDEO)

Dosad nepoznati detalji sukoba sa prgavim Velšaninom ugledali svetlost dana

  • 1

Norveški fudbaler Jon Arne Rise u svojoj autobiografiji "Running man" otkrio je u najsitnije detalje kako je došlo do čuvenog sukoba sa tadašnjim saigračem Krejgom Belamijem veče uoči utakmice Lige šampiona sa Barselonom u gostima, 2007. godine. 

Mediji su brujali o incidentu koji i dan danas oživljavaju mnogi fudbalski fanatici, a ostaće zabeleženo i to da su obojica, veče posle, bili strelci u velikoj pobedi od 2:1.

Velšanin je tada, kako se pisalo, u pijanom stanju golf palicom udarao Risea, koji je o tom nimalo prijatnom detalju svoje karijere pričao u svojoj autobiografiji.

Prenosimo delove koji su obeležili pijanu noć u Kataloniji.

Liverpul je odseo u "Barringtons golf and Spa hotelu", u ekskluzivnom resortu "Vale de Lobo" u Algavreu, tu su noćili pre utakmice osmine finala Lige šampiona. Kako bi se igrači opustili, kapiten Stiven Džerard je "bukirao" privatnu salu u jednom restoranu, sa karaoke mašinom. Tu je je sve počelo.

Treneri i članovi stručnog štaba nisu bili tu, pa su igrači mogli sebi da dopuste više oduška nego inače što bi smeli. Piće je učinilo svoje, pa su stvari počelele da izmiču kontroli.

Belami je u nekoliko navrata pokušao da natera Risea da zapeva, ali je ovaj uporno odbijao. Belami je osetio nervozu saigrača, pa je navaljivao, a onda je Norvežanin eksplodirao:

- Ućuti je*** više, nokautiraću te! - podviknuo je Rise.

Odgovor Belamija bio je gotovo momentalan.

- Je**** ću te ubiti, pi*** riđokosa.

Situacija se na trenutak primirila, Rise je izašao iz restorana i otišao u svoju sobu na spavanje. Čuo je malo kasnije kako se vrata sobe otvaraju, pomislio je da je u pitanju njegov cimer Daniel Ager, međutim bio je to Belami koji je u ruci nosio golf palicu. Uz Velšanina je bio i Stiv Finan.

- Probudio sam se u mraku jer sam čuo da neko ulazi. Očekivao sam Agera, pa se nisam obazirao. Okrenuo sam se, oči su mi bile "na pola koplja", tako da nisam mogao da vidim jasno. Ali nešto mi je govorilo da to nije bio Ager. Onda sam ga video - bio je to Belami koji je zakoračio na moj krevet sa golf palicom u ruci - prisetio se Rise.

- Stiv Finan, koji je delio sobu sa njim, je takođe bio prisutan, ali je samo stajao. Belami je podigao palicu iznad svoje glave i zamahnuo koliko je mogao. Pokušao je da me pogodi u potkolenicu što bi bio kraj moje karijere. srećom, na vreme sam izmakao noge i izbegao zamah. Poskočio sam iz kreveta, zgrabio čaršav i držao ga između nas poput matadora.

Belami je tad viknuo "Niko ne može da pokaže tako nepoštovanje prema meni pred momcima".

Bio je potpuno van sebe.

- Nije me briga ako odem u zatvor! Moja deca imaju dovoljno novca za školu i ostale stvari. Briga me! Je***o ću to uraditi!

Zamahnuo je palicom još jednom, tad me je i udario u kuk. Toliko sam bio pod adrenalinom da nisam osetio udarac i bol, ali me je udario jako. Palica je bila od gvožđa. Sledeći udarac primio sam u prepone. Pokušavao sam da držim čaršav u visini, ali je on nastavljao da udara. Mogao je ozbiljno da me povredi. u isto vreme, znao sam da mogu da ga savladam, bio sam veći i jači. Finan je stajao ispred vrata. Možda je bio tu da zaustavi Belamija ako stvari izmaknu kontroli, ali on je bio nizak i mršav. Belami ne bi imao šanse da sam krenuo na njega. Ipak, predomislio sam se u trenutku, znao sam da bi završio priču u Liverpulu da sam krenuo na njega.

Pokušao sam da ga primirim rečima da spusti palicu, pa da se pobijemo pesnicama.

- Hajde! Fer tuča!

Samo je stajao i blenuo u mene, a onda rekao "Sutra u devet (ujutru) ćemo se ponovo naći i završiti ovo. Onda je otišao".

Foto: Guliver/Alex Livesey/Getty Images

Ostalo je istorija: dok su mediji na dan utakmice sa Barsom brujali o tuči, Belami i Rise su iz nje od antiheroja izašli kao junaci - njihovim golovima Liverpul je eliminisao Barselonu.

Belami je gol proslavio na način koji se zgadio Riseu, sada već čuvenom simulacijom zamaha golf palicom kod korner zastavice.

- Bilo je to je**** odvratno sa njegove strane - rekao je o slavlju saigrača Norvežanin, koji je u nastavku dao gol iz akcije koju je pokrenuo Belami.

Velšanin je gol proslavio tako što je skočio Riseu na "krkače". bio je to potpuno lud trenutak koji je Rise kasnije objasnio sledećim rečima:

- To je samo dokaz kako negativnu situaciju ekipa može da petvori u trijumf. Međutim, Belami i ja nikada ne bismo mogli da budemo prijatelji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA