Tomić ne zna na koga će moći da računa za Zvezdin prvi meč u 2019. godini!

Crveno-beli u sredu igraju protiv Limoža u Pioniru

  • 6

Posle sjajne pobede u finišu 2018. godine protiv Budućnosti u derbiju ABA lige, košarkaški Crvene zvezde 2019. započinju utakmicom protiv Limoža u okviru 1. kola TOP 16 faze Evrokupa!

U Pionir stiže francuski Limož, dok je meč na programu od 20.00 časova (Sport Klub)

Ekipa Limoža koja je plasman u TOP 16 obezbedila kroz grupu B zajedno sa ekipama Lokomotive, ALBE i Cedevite, stigla je u Beograd još tokom Novogodišnje noći, a prvotimci Crvene zvezde mts i trener Milan Tomić od premijere u drugoj fazi očekuju dobru utakmicu protiv tima koji je u seriji od 6 pobeda.

- Početak TOP 16 faze igramo protiv ekipe koja je u dobrom momentu, u seriji su od 6 pobeda, 4 u prvenstvu i dve u Evrokupu nakon promene trenera. Igraju brzo sa puno kontri, atletski su jaki i izuzetno visoki kao ekipa na svim pozicijama. Zato moramo da odigramo dobru utakmicu u dobrom ritmu. Protiv Budućnosti smo igrali bez nekoliko igrača koji su bili bolesni, roviti ili povređeni. Videćemo na koga pred ovaj meč mogu da računam - rekao je trener Milan Tomić.

Stratos Perperoglu, junak trijumfa protiv Podgoričana, rekao je:

Stratos Perperoglu slavi koš protiv Partizana Foto: Marko Jovanović

- Moramo da odigramo dobro protiv Limoža zato što je to prva utakmica u Novoj godini kojom otvaramo Top 16 fazu Evrokupa, a pogotovo je važna jer igramo pred našim navijačima. Pozvao bih navijače da nas podrže i ispune halu na toj utakmici kao protiv Budućnosti jer se pokazalo koliko nam znače. Nadam se da će nastaviti da dolaze u velikom broju.

Kapiten Branko Lazić je dodao:

- Teška grupa u Top 16 fazi i svakako nijedna utakmica neće biti laka. Igrali smo već sa francuskim ekipama. U pitanju je jedna dobra atletska ekipa i sigurno da će želeti da pokažu da nisu slučajno u Top 16 fazi. Ipak, mi želimo da pred našim navijačima odigramo još jednu dobru utakmicu i startujemo Top 16 fazu sa dobrim rezultatom.

Zanimljivo, Zvezda će odmah posle tog meča autobusom krenuti u Sloveniju gde ih u petak očekuje duel sa ekipom Krke.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Zvezda

    1. januar 2019 | 17:47

    Ja nisam iz Beograda a i finanski ne mogu, molim sve koji mogu da odu na utakmicu i napune Pionir da to urade! 🔴⚪💪

  • DEJAN

    1. januar 2019 | 21:28

    Stvarno ovi momci zasluzuju punu halu na svakoj utakmici...... Pogledajte sve ostale kako se u strahu pojacavaju iz dana u dan.......... Ne znaju gde udaraju.............. Zato momci moraju da imaju podrsku....Da osete da smo uz njih i borice se svom snagom protiv svih..........Srecna NOVA GODINA i zelim svim ZVEZDASIMA da nam bude uspesna...................

  • Nele

    1. januar 2019 | 18:01

    Sta je sa dobricem

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA