≫ 

Sedam fudbalera iz domaće lige koje bi Zvezda i Partizan mogli da dovedu u januaru!

Večiti rivali bi trenutno mogli da eksploatišu domaće tržiše

  • 0

Nova godina je prošla, fudbaleri koji nastupaju u Super ligi ''broje sitno'' do Božića, jer nedugo posle najvećeg hrišćanskog praznika sledi okupljanje i početak priprema za nastavak sezone!

To automatski znači i da će uprave klubova intezivnije krenuti u potragu za pojačanjima, a to se posebno odnosi na Crvenu zvezdu i Partizan.

Crveno-beli su, do sada, već završili tri potpisa. Stigli su Nemanja Milunović, Miloš Vulić i Dejan Vidić, a klub je napustio Nenad Krstičić. S druge strane, Partizan nije bio aktivan na transfer pijaci i u Humskoj se tek očekuju dolasci i odlasci.

Što se tiče samih dolazaka, večiti bi u samoj Super ligi i te kako mogli da pronađu ''kvalitetan materijal''. Zvezda je to već učinila kupovinom Vulića (Napredak) i Vidića (Zlatibor), ali daleko od toga da će se crveno-beli zaustaviti na tome. Sama ideja uprave je da se u januaru ''pokupi'' sve što valja na domaćem tržištu.

Partizan je to tržište godinama unazad koristio. Nekada su pogađali, nekada ne, ali je činjenica da su domaće pridošlice znale da poentiraju u Humskoj.

Telegraf izdvaja sedam potencijalnih fudbalera iz Super lige koji bi ove zime mogli da pojačaju Zvezdu ili Partizan.

ALEKSA VUKANOVIĆ

Vukanović na meču protiv Partizana Foto: MN Press

Vukanović je, uz Nermina Haskića iz Radničkog, najbolji strelac ige sa 12 golova. Napredak i Kruševac će definitivno napustiti ove zime, samo je pitanje gde će nastaviti karijeru.

Dolazak u Zvezdu je realna opcija, a da postoji interesovanje crveno-belih potvrdio je sportski direktor Čarapana Bojan Filipović.

- Zvezda je pojačala ponudu za Vukanovića, mada je inostranstvo realnija opcija.

Sam napadač je rekao:

- Nikad se ne zna. Iako postoje ponude iz inostranstva, možda se pridružim Pavkovu na Marakani. Ne opterećujem se, igram fudbal zato što ga volim. O transferu brine Marko Mišković.

Vukanović po Transfermarktu košta milion evra, ali je realno da Napredak za njega najviše dobije pola miliona. Dobra stvar u Vukanovićevoj igri, a što je potrebno Zvezdi,  je i ta što se odlično snalazi na poziciji ofanzivnog levog napadača.

MIROSLAV BOGOSAVAC

Bogosavac na meču protiv Spartaka Foto: fkcukaricki.com

Nesumnjivo je da je levi bek Čukaričkog jedan od najboljih levih bekova koje srpski fudbal ima. Standradan je član mlade reprezentacije Srbije i igra na visokom nivou u SL otkako se iz Partizana preselio na Banovo brdo.

Na svakom ''preseku'' Bogosavac nađe mesto u najboljoj postavi lige, a trener Partizana Zoran Mirković ga je posebno ishvalio.

- Izuzetan je talenat, zna puno i imas sjajan osećaj. Ne znam da li u Evropi postoji igrač sa takvim smislom za igru, možda Marselo iz Real Madrida. Nema neke druge strvari kao odbrambeni igrači, ali ako želite da uspostavite igru idealan je - jasan je bio Mirković.

Bogosavac bi i te kako legao crno-belima koji već godinu dana kubure sa tom pozicijom levog beka.

Slobodan Urošević nije opravdao očekivanja, Nemanja Miletić je dugo u padu i za njega se traži inostrano rešenje, dok je Šehović još mlad. Problem za Partizan, ukoliko odluče da vrate Bogosavca, moglo bi da predstavlja interesovanje evropskih klubova za sjajnog levog beka.

Pomenimo i to da Bogosavac, po proceni Transfermarkta, vredi 700.000 evra.

STEFAN ČOLOVIĆ

Printskrin: Youtube

Kao i Proleter, tako je i krilni napadč ovog kluba Stefan Čolović pravo osveženje.

Momak koji ima 23 godine dao je ove sezone šest golova i imao sedam asistencija za debitanta u Super ligi.

Čolović je ponikao u Partizanu, ali je preko Rada, Drine iz Zvornika, Slobode iz Tuzle, Jagodine i Radničkog iz Pirota stigao u Proleter gde je zablistao.

U paru sa Nemanjom Čovićem, član je jednog od ubojitijih tandema SL.

Ne košta mnogo, procenjuje se oko 100.000. A ako dodamo da Partizan traži desno krilo, jasno vam je da dva i dva uvek daju četiri...

RADOVAN PANKOV

Pankov je sa omladincima Srbije bio prvak sveta Foto: Tanjug/AP

Ako bi negde mogao da pređe, defanzivca Radničkog iz Niša bi sasvim sigurno izabrao Crvenu zvezdu.

Verovatno i Zvezda njega, jer je Pankov poznat kao veliki navijač tog kluba. Ipak, stavićemo navijačko opredeljenje po strani i bacićemo se na kvalitet.

Pankov se povezivao sa Zvezdom i pre nego što je letos potpisao za Radnički. Nije se obreo na Marakani, ali bi mogao da se preseli tamo ukoliko crveno-beli ove zime prodaju i Vujadina Savića i Miloša Degeneka.

Odigrao je bivši đak Vojvodine 24 utakmice za Radnički u svim takmičenjima i dao je tri gola. Dva u Evropi, jedan u SL. Bio je starter na svakom meču i samo četiri puta je dobio žuti karton. Košta 400.000 evra.

EMIL ROCKOV

Rockov nosi i kapitensku traku Voše Foto: MN Press

Rockov je možda i jedini igrač Vojvodine koji je ove jeseni zaslužio prelaznu ocenu. Prema zvaničnoj statistici, Rockov je golmna sa najviše odbranjenih zicera.

Na 21 meču uspeo je da zaustavi 11 šuteva, što znači da ima preko 50 odsto uspešnosti.

- Po mom mišljenju, zaslužuje i poziv u reprezentaciju i ukoliko neko iz Fudbalskog saveza Srbije ovo prati, apelujem da mu uruče poziv - rekao je trener Vojvodine Radovan Krivokapić nedavno.

Ukoliko Zvezda proda Borjana, ne bi bilo iznenađenje da ''bace pogled'' ka Novom Sadu i Rockovu. Tu je i Partizan koji bi se našao u velikom problemu ako Vladimir Stojković odluči da ode. Što i ne bi bilo iznenađenje. U tom slučaju, u Humskoj će ostati samo Filip Kljajić.

NIKOLA VASILJEVIĆ

Vasiljević na meču protiv Zvezde Foto: MN Press

Za razliku od Rockova, golman Radnika iz Surdulice je već reprezentativac Srbije i nalazi se na raskrsnici - Crvena zvezda ili Partizan?

Iz Radnika su potvrdili da je Zvezda poslala ponudu od 100.000, ali da se u celu priču uključio i Partizan. Pogotovo što bi tamo možda bio i prvi golman.

Radi se o momku koji je na 20 utakmica odbranio devet zicera i nalazi se odmah iza Rockova, Stojkovića i Ristića po tom parametru.

Vasiljević je rođen 1996. godine u Nišu. Ponikao je u Radničkom, odakle je kasnije prešao u Slobodu iz Užica, da bi se zatim vratio na Čair, odakle je na kraju završio u Surdulici.

IGOR ZLATANOVIĆ

Zlatanović na meču protiv Partizana Foto: MN Press

Još jedan igrač iz Surdulice mogao bi da bude zanimljiv večitima, pogotovo Partizanu U pitanju je napadač Zlatanović koji je najzaslužniji za jedini poraz crno-belih ove polusezone.

Postigao je 20-godišnji fudbaler šest golova ove sezone, a jedan od njih je bio i onaj protiv crno-belih u 1. kolu (1:0). U Kupu je na dva meča bio strelac dva gola.

Zlatanović je, takođe, mladi reprezentativac Srbije, a zanimljivo je i to da je ponikao u mlađim kategorijama Partizana.

Odatle je i prešao u Surdulicu, a partije u tom klubu stavile su ga i na radar evropskih klubova. Podsetimo, 2018. se pominjao odlazak u Fejenord.

Činjenica da Zlatanović može da igra i desno krilo jasna je preporuka Partizanu koji je u potrazi za istim. Pogotovo što Zlatanoviću na leto ističe ugovor sa Radnikom.

VIDEO: Milunović prvo pojačanje Crvene zvezde u zimskom prelaznom roku

(M.M.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA