≫ 

"Bolji život" je serija Delija: Giga Moravac otkrio je i kako ga je supruga, šampionka Evrope sa Zvezdom, naučila da voli klub! (FOTO)

Navijači Crvene zvezde imaju posebno sećanje na Marka Nikolića

  • 8

Srbija tuguje za legendarnim glumcem Markom Nikolićem, a posebnu počast na društvenim mrežama odaju mu navijači Crvene zvezde.

Nije tajna da je Narko Nikolić bio veliki zvezdaš, a navijačku strast naročito je isticao u mlađim danima, u barijevskom i postbarijevskom periodu.

Tri puta se ženio, jednom je ljubav prema Crvenoj zvezdi imala uticaj na izbor životne saputnice - ispred matičara, Nikolić je stao sa Zoricom Đurković, legendarnom košarkašicom koja je bila šampionka Evrope sa crveno-belima.

Zorica Đurković, dama kojoj je Marko večno zahvalan na navijačkim lekcijama Foto: MN Press

- N moj profesionalni životni poziv i sportsko vaspitanje, odlučujući uticaj imale su tri ličnosti. Majci Leposavi, koja je posle oslobo]enja bila glumica, mogu zahvalim što sam stao na daske koje život znače. Otac Nikola naučio me je kako se voli i navija za Crvenu zvezdu, a supruga Zorica otovrila mi je oči kao slepom navijaču - rekao je Marko u jednom davnašnjem intervjuu za Zvezdinu reviju.

- Jer, dobro se sećam kada je Miljanić preuzeo Zvezdu u početnoj fazi stvaranje ekipe, bilo je i neuspeha. Posle istorijskog debakla protiv Valensije, kada su navijači palili mreže na terenu, dobio sam temperaturu i mrzeo sam naše i protivničke igrače. Od Zorice, koja je deceniju i po nosila crveno-beli dres, naučio sam da zdravo navijanje podrazumeva i poštovanje protivnika i praćenje njegove igre.

- Ima mnogo primera koji potvrđuju da kao navijači gledamo kako udara naš bokser, dok protivničkog kao da ne primećujemo. To podseća na nas glumce, koji od svoje sujete retko vidimo kolege oko sebe i divimo se sebi samima, iako se možda radi o trećerazrednoj ulozi. Da smo pažljivije pratili kako je Rijeka igrala nedavno na Marakani, možda bi poraz mogao da se nasluti posle 20 minuta - govorio je Nikolić.

Bilo je i košarkaške strasti još u Kraljevu, zbog Ducija Simonovića.

- Ako se zna da je iz moje generacije Simonović bio evropski košarkaški as, onda je red da kažem da sam ja u Slogi, koja je tad stalno bila na pravu prve lige, ipak duže sedeo na klupi nego što sam bio pod koševima. Kada smo se posle gimnazije otišli u Beograd, više sam bio ispred blagajni sportskih terena nego što bih odlazio u bioskop ili pozorište.

Foto: ATA Images

Znao je Marko da kaže i kako je Bolji život serija zvezdaša, jer se u više epizoda na reveru sindikalnog rukovodioca mogla zapaziti značka Crvene zvezde.

- Sa izuzetkom kamermana Dragana Matijevića i pomoćnika režisera Mikija Stajkića, gotovo svi u seriji smo navijači Crvene zvezde. Provereno, časna reč. I tu smo jači od rivala. Draganu Matijeviću, koji je zakleti partizanovac, to nikako nije po volji. Uporno vrši pritsak na mog sina Nikolu, kog ponekad dovedem na snimanje i koji je već nepokolebljivo zvezdaški opredeljen, ali sa svojih šest godina, voli i palačinke. Dete za sada odoleva, ali i Dragan je uporan, mada palačinke više i nisu tako jeftine - šalio se "Giga Moravac".

VIDEO - Oproštaj od legende Marka Nikolića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Boki

    4. januar 2019 | 15:07

    Setite se legendi tek kad umru...sad ste počeli da pišete o Marku ! U medijima se stalno vrte starlete i zadruge...a ovakve ljudske veličine nisu mogle da dodju do izražaja ! Sramota

  • Marko

    4. januar 2019 | 15:22

    Svi veliki Srbi su navijači Zvezde...mali broj samo za ove druge navija

  • 1×#2

    4. januar 2019 | 15:49

    Vidi se po liku,osobinama,karakteru,da je čovek navijao za Zvezdu..Pokoj mu duši.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA