≫ 

Partizan se dirljivom porukom oprostio od Šekularca i uputio saučešće Zvezdi: Ovo vraća veru u zdravo rivalstvo (FOTO)

Najveći rival Zvezde saoseća sa tugom i bolom zbog gubitka jedne od najvećih legendi kluba sa Marakane

  • 8
Dragoslav Šekularac iz igračkih dana; Foto: MN Press

Smrt legende srpskog fudbala i druge Zvezdine zvezde, Dragoslava Šekularca, koji je otišao u legendu u 81. godini života, potresla je fudbalsku javnost Srbije.

Ne samo da tuguju navijači Zvezde i klub sa Marakane, gde je ostavio neizbrisiv trag, već je to slučaj i sa najvećim rivalima crveno-belih - Partizanu.

Klub iz Humske se oprostio od Dragoslava Šekularca putem drušđtvenih mreža, objavljenom fotografijom sa Večitog derbija, gde je Šekularac bio u punom trku.

- Na dan 1. večitog derbija odigranog 5. januara 1947. godine između FK Partizan-FK Crvena Zvezda, danas je u Beogradu preminuo legendarni fudbaler Crvene Zvezde Dragoslav Šekularac.

FK Partizan izražava iskreno saučešće porodici preminulog kao i FK Crvena Zvezda - stoji u poruci Partizana.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by FK Partizan (@partizanbelgrade) on

Šekularac je rođen 8. novembra u Štipu u Makedoniji. Za Crvenu zvezdu je odigrao 470 utakmica i postigao 119 golova za 11 godina u klubu. Osvojio je sedam titula državnog prvaka i pet kupova. Kao trener je osvojio duplu krunu, a tim sa Marakane koji je ostavio svom nasledniku u prvoj sezoni posle njegovog odlaska postao je šampion Evrope i sveta. zatim je igrao za Karlsrue, Sent Luis, OFK Beograd, Santa Fe, Milionarios, Amerika de Kali, Pariz i Srpske bele orlove.

U reprezentaciji Jugoslavije odigrao je 41 meč i dao 6 golova.

Osim neverovatnog talenta, krasio ga je i karakter boema, bio je jedan od najvećih šmekera Beograda, ali je i u Kolumbiji, gde je proveo najbolji period svog života, bio veliki zavodnik. U jednom od poslednjih intervjua rekao je i kako mu je kolumbijski vrač prorekao sudbinu i rekao da će umreti 2017. godine i da je jedino to pogrešio.

VIDEO: Dragoslav Šekularac, zauvek legenda!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo od Zvezdaša

    5. januar 2019 | 15:18

    Hvala grobari 👍 samo zdravo rivalstvo

  • Bravo Partizane

    5. januar 2019 | 13:37

    BRAVO Partizane ja kao veliki zvezdaš želim da ti sa velikim BRAVO cestitam na ovakav gest.Naklon do poda zato ces ostati veliki kao klub kao sto i jeste i kao veliki nas veciti rival.Bravo jos jednom

  • rikimil

    5. januar 2019 | 13:34

    U ono vreme je bio pravi derbi pun obostranog poštovanja. Šeki i Miladinović su ginuli na terenu, a posle utakmice sa terena izlaze zagrljeni , pa u kafanu na piće.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA